Disney Plus vs Netflix, welke is de beste keus?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er komen in ons land steeds meer streamingdiensten bij. Als ik alleen al bij mijzelf kijk heb ik momenteel een abonnement op Disney Plus, Netflix, Videoland, Prime Video en Discovery+. Naar de normale tv kijk ik nog nauwelijks, maar ook daar heb ik nog een abonnement op. Eigenlijk een beetje te veel als ik er zo naar kijk.

Wil je niet, net als ik, overal maar een abonnement op dan is het goed om keuzes te maken. Bijvoorbeeld Disney Plus vs Netflix. Waar doe je goed aan, wat is er te zien en wie kan er het beste een abonnement op nemen.

Laten we beginnen met Disney Plus.

Disney Plus vs Netflix: wat is Disney Plus?

Disney Plus is de streamingdienst van Disney. Zoals je al verwacht staat hier de bekende animatiefilms op die je vroeger wellicht op DVD of Blu-Ray had. Van klassiekers als Doornroosje tot nieuwere films als Coco.

Behalve de bekende animatiefilms staan er ook andere films op, sommige van Disney zoals Mary Poppins en de nieuwe live action films, en sommige die je niet zo snel bij Disney zult verwacht. Home Alone staat bijvoorbeeld op Disney Plus, ja de bekende kerstfilm die in veel huishoudens nog steeds een jaarlijkse traditie is. (You filthy animal!)

Om Disney Plus interessant te maken voor een wat ouder publiek hadden zij eerder al de content van National Geographic toegevoegd aan het aanbod. Dr. Pol, Car S.O.S., en verschillende natuurdocumentaires. Er waren ook wat originele series, die alleen op Disney+ te vinden waren zoals The World According to Jeff Goldblum.

Nou hoor ik je denken, wie is Jeff Goldblum? Dat is een acteur die vroeger onder andere in Jurassic Parc heeft gespeeld. Hij liep vrijwel de gehele film met z’n shirt open. Deze man is in het echt een beetje een vreemde vogel en heeft een unieke kijk op de wereld. Daar gaat deze serie over. Best grappig om te zien.

Sinds begin 2021 heeft Disney plus een nieuw kanaal erbij: Star. Star maakt onderdeel uit van het Disney+ abonnement en richt zich meer op de volwassen kijkers. Op Star staan nieuwe en oude films, plus een aantal series waaronder Scrubs en Grey’s Anatomy. Verder kijk je naar Star voor de originele content. Net als Netflix maakt ook Disney Plus eigen series die je alleen op hun streamingkanaal kunt bekijken.

Wat staat er op Netflix?

Netflix is net als Disney Plus een streamingdienst die zich eigenlijk richt op de hele familie. De app staat boordevol series, films en documentaires.

Door de enorme hoeveelheid content krijg ik altijd een beetje keuzestress. Er is ook zoveel te zien op Netflix.

Voor films is Netflix misschien niet het beste kanaal. De meeste films zijn al wat ouder. Nieuwere films verdwijnen vaak naar andere streamingdiensten. Maar ze hebben wel een hoop goede series en originals op Netflix.

Hier kan je echt een bepaald genre aanvinken en dagen bezig zijn met het bekijken van de video’s. Soms worden er nieuwe series toegevoegd waarbij er wekelijks een aflevering bij komt. Meestal wacht ik tot alle afleveringen erop staan en kijk ik de serie dan af.

Casa de Papel bijvoorbeeld heb ik zo aan een stuk doorgekeken, net als On becoming a god in Central Florida.

Voor kinderen staan er diverse tekenfilms en animatieseries op. Een deel daarvan is afkomstig van Nickelodeon.

Disney Plus of Netflix kiezen?

Dan nu het antwoord op de vraag of je beter een abonnement kunt nemen op Disney Plus of op Netflix.

Dat is eigenlijk afhankelijk van waar je graag naar kijkt.

Heb je thuis jonge kinderen dan is Disney Plus wel heel leuk. De Disney films blijven gewoon goed en er komen jaarlijks nieuwe bij. Ze kunnen op Disney Plus ook kijken naar de series en tekenfilms van Disney Channel en Disney XD. Dus voor gezinnen met jonge kinderen is Disney Plus een goede keus.

Voor volwassenen vind ik de content tegenvallen. Ook na de komst van Star. Dan zou ik persoonlijk voor Netflix kiezen. Juist vanwege de vele series, niet zozeer vanwege de films. Er staat op Netflix nou eenmaal veel meer content dan op Disney Plus en deze is juist erg gericht op de volwassen kijker. Daarbij vind ik de Netflix originals beter dan die van Disney Plus.

Natuurlijk kan je ook net als ik een abonnement nemen op beiden. Dan kan je een Disney film aanzetten wanneer dat nodig is, en ’s avonds met een wijntje op de bank een Netflix serie bingen.