Coco (tekenfilm) – het verhaal en voor welke leeftijd?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Coco…top film…kijken! Ok, misschien wordt het zo wel een heel kort artikel, maar ik ben echt fan van deze film. De muziek, het verhaal en de grote hoeveelheid tranen die ik op het eind heb gelaten. Heerlijk.

Dit is één van de meest recente Disney tekenfilms. Natuurlijk draait het ook in deze film weer om een levensles, namelijk dat familie heel belangrijk. En dat oma soms bijzondere geheimen heeft.

Coco – het verhaal

Hoewel de film Coco heet gaat deze eigenlijk over Miguel, een muzikale knul die ergens in Mexico woont. Hij wil graag muziek maken maar dat is in zijn familie verboden. Zijn over-over-grootmoeder had namelijk ooit een relatie met een muzikant en die is verdwenen. Aan het eind van de film komen we erachter wat er echt met hem is gebeurd.

De film speelt zich grotendeels af op de Day of the Dead. Een feestdag waarop de doden worden geëerd. Miguel wil graag meedoen aan de talentenjacht en steelt hiervoor een gitaar uit het graf van een beroemde muzikant. Helaas pakt dit voor hem slecht uit. Hij wordt namelijk onderdeel van de dodenwereld en heeft tot het eind van de dag om weer terug te komen naar de levenden.

En dan is er nog het verhaal van die over-overgrootvader die verdwenen is en wie Coco eigenlijk is.

Om niet te veel te verklappen zou ik zeggen, kijken die film!

Voor wie?

Het is een tekenfilm voor kinderen van 6 jaar en ouder. Vrijwel de gehele film gaat over de dood, maar op een luchtige, vrolijke manier. Het leert je over hoe je de overledenen moet onthouden en hun herinnering moet koesteren. Een prachtig verhaal.

Voor kinderen zitten er grappige momenten in en ook veel muziek. De liedjes zijn catchy en je zingt ze al snel mee.

Aan het eind kan je beter maar wat tissues klaarzetten, want toen begonnen bij mij de tranen over mijn wangen te lopen.

Door de volwassen verhaallijn is dit ook zeker een geschikte film voor oudere kinderen en de ouders/grootouders die mee willen kijken.

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

Andere Disney tekenfilms