De leukste all inclusive in Duitsland! Hier leggen ze je in de watten

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een all inclusive in Duitsland is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie even compleet in de watten gelegd wilt worden. Toch vind je ook bij onze oosterburen een aantal all inclusive hotels.

En dat is helemaal niet verkeerd. Het is alleen een ander soort vakantie dan je krijgt bij een all inclusive in Turkije of Griekenland. Wij hebben ook weleens een all inclusive gedaan in Duitsland. Het was toen een goede aanbieding en we kozen voor het gemak.

Vaak trek je er overdag toch op uit en eet je alleen ’s ochtends en ’s avonds in het hotel. Wat het voor ons toch de moeite waard maakte was dat de drankjes inbegrepen zaten. Dus geen gesleep met flessen of ter plekke meteen naar de supermarkt moeten.

Als je een goede deal kunt vinden op een Duitsland all inclusive dan is het zeker de moeite waard!

Wat betekent all inclusive?

Bij een all inclusive verblijf zit eten en drinken bij je overnachting inbegrepen. Dat betekent ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes. Frisdranken, maar ook alcoholische dranken zitten dus bij je verblijf inbegrepen.

Waarom zou je daarvoor willen kiezen?

De belangrijkste reden om te kiezen voor all inclusive is dat je vooraf weet wat je vakantie zal kosten. Afgezien van wat souvenirs en misschien een uitstapje zul je op vakantie verder niet veel meer uitgeven. Dat is fijn om verrassingen te voorkomen.

Ook is het een gemakkelijke manier van vakantie vieren. Niet zelf te hoeven koken of op zoek te gaan naar restaurant. Dit is met name ideaal als je met moeilijke eters op vakantie gaat.

Waarom kiezen voor all inclusive in Duitsland?

De meesten zullen geen all inclusive kiezen als ze naar Duitsland gaan. Er zijn genoeg restaurants te vinden met (ook) minder avontuurlijk eten en boodschappen doen is bij onze Oosterburen bijna hetzelfde als thuis.

Als je voor een all inclusive in Duitsland kiest dan doet je dat vooral voor het gemak. En als je van plan bent veel tijd door te brengen in het hotel. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is het een laagdrempelige manier om elke avond uit eten te gaan.

Heb je op vakantie geen zin om zelf te koken? Dan zit je met all inclusive helemaal goed. Elke avond een uitgebreid buffet of vast menu waar je uit kunt kiezen, zonder de afwas te hoeven doen. En zijn de kinderen moe? Dan ben je binnen een paar minuten op de hotelkamer. Ook hebben dit soort hotels meestal een kinderclub waar de kinderen kunnen spelen terwijl de ouders nog even nagenieten van de (inbegrepen) drankjes.

Wat is het verschil met halfpension en volpension?

Behalve all inclusive bestaat er ook nog halfpension en volpension. Maar wat zijn nou precies de verschillen daartussen?

Bij halfpension zit ontbijt en diner bij je verblijf inbegrepen. Ontbijt is dan meestal een lopend buffet. Het diner kan een buffet zijn of een vast menu met meerdere keuzemogelijkheden. Bij het diner zitten meestal alleen frisdranken inbegrepen, alcoholische dranken vaak niet.

Dit geldt ook voor volpension. Alleen dan zit naast ontbijt en diner, ook de lunch inbegrepen bij je verblijf.

Leukste plek om te verblijven in Duitsland

Duitsland is een groot land met heel veel bezienswaardigheden, historie en natuur. Het land heeft diverse plekken die leuk zijn voor een vakantie, bijvoorbeeld de Duitse Waddeneilanden, de natuurgebieden in de Eifel of het Zwarte Woud of het bergachtige zuiden met de prachtige meren en besneeuwde bergtoppen.

Het is een veelzijdig vakantieland waar voor iedereen wel iets leuks te vinden is. Van stedentrip tot pretparkvakantie, activiteit tot helemaal niks. Hier zul je je zeker vermaken.

Meer over een vakantie in Duitsland

Is dit de ideale vakantie voor jou?