Home Blog Duitse Waddeneilanden, wat is de leukste?

Duitse Waddeneilanden, wat is de leukste?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eerder schreef ik al over de Nederlandse Waddeneilanden, zoals Texel, Vlieland en Ameland. Maar wist je dat ook onze oosterburen een aantal van deze eilanden heeft?

Misschien heb je weleens gehoord van Borkum, Juist of Norderney? Dit zijn de eilanden dichtbij Nederland. Verder zijn er nog de eilanden Baltrum, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge. Deze zijn allemaal bewoond. De Eilanden Memmert, Mellum, Minsener Oog en Lüttje Oog zijn onbewoonde natuurgebieden. De onbewoonde eilanden zijn voornamelijk vogelreservaten en daardoor niet toegankelijk voor bezoekers.

Maar welke Duitse Waddeneilanden kan je dan wel bezoeken en wat is de leukste?

Borkum

Borkum is een groot eiland waar meer dan 5000 mensen wonen. Vanuit Nederland kan je dit eiland bezoeken door de boot te nemen vanuit Eemshaven.

Het eiland staat voornamelijk bekend als plek om tot rust te komen. Je vindt hier kilometers aan wandel- en fietsroutes. Er zijn diverse restaurants en twee grote stranden. Leuke activiteiten zijn het spotten van zeehonden en een bezoek brengen aan de twee vuurtorens van het eiland.

Juist

Zoek je een eiland met rust en natuur? Dan zit je goed op Juist. Een populair eiland voor iedereen die met name van de stilte wil genieten. Er rijden hier geen auto’s, om er te komen neem je de veerboot vanuit Norddeich of je vliegt er naartoe. De auto laat je achter in de parkeergarage in Norddeich.

Norderney

Norderney is net als Borkum toegankelijk per auto, al is rijden daar zeer beperkt. Je kunt beter de auto laten staan in Norddeich waar je ook de veerboot neemt naar het eiland.

Houd je van kuren en bezoeken aan de spa? Dan zit je op dit eiland goed. Behalve het kurhaus kan je hier ook heerlijk wandelen en fietsen. En diverse wilde dieren spotten.

Baltrum

Baltrum is één van de twee surfeilanden van de Duitse Waddeneilanden. Verder is dit kleine eiland met name populair onder gezinnen. Mede dankzij het gezinskuuroord.

Om er te komen neem je de veerboot vanaf Nessmersiel. De auto kan je hier parkeren in één van de garages.

Langeoog

Dit is het andere surfeiland. Behalve surfen kan je ook hier wandelen en fietsen, plus de watertoren bekijken. Ook wadlopen is mogelijk vanaf dit eiland, evenals de meeste voorgaande.

Spiekeroog

Dit is het eiland met de meest ongerepte natuur. De beste manier om deze te bekijken is al wandelend, fietsend kan ook maar dan zul je je eigen fiets mee moeten nemen. Je auto moet je laten staan in Neuharlingersiel waarvandaan de veerpont vertrekt.

Wangerooge

Van oorsprong is dit eiland met name een badplaats, maar mede doordat er een militaire basis op het eiland kwam is deze zwaar gebombardeerd. Je kunt dit nog terugzien aan de vele kraters die je op het eiland terugvindt.

Verder leuk om te bezoeken is de Westinnengroden polder die bekend staat om de orchideeën. En let op het strand goed op, hier kan je namelijk barnsteen vinden.

Wat is het leukste Duitse Waddeneiland?

Wat voor jou het leukste Duitse Waddeneiland is om te bezoeken hangt af van je voorkeur.

Borkum is groot en toeristisch, het ligt vlakbij Nederland en is goed te bereiken vanuit ons land. Je kunt de auto meenemen en er is genoeg te doen.

Houd je van watersporten dan zijn Baltrum en Langeroog de beste keus. Dit zijn bij uitstek de surfeilanden.

Zoek je rust en natuur? Dan kan je naar Juist of Spiekeroog. Ga je voor de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog? Kies dan voor Wangerooge.