Beieren: een paradijs voor natuurliefhebbers in Zuid-Duitsland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Beieren, Duitsland is een geweldige plaats om te bezoeken vanwege zijn natuurlijke schoonheid. De dichte bossen, glooiende heuvels, en ongerepte blauwe meren maken het tot een paradijs voor natuurliefhebbers.

Er zijn tal van activiteiten om je tijdens je verblijf in Beieren bezig te houden, van zeilen op een stoomboot op het Bodenmeer tot genieten van de frisse berglucht in Inzell. Als je je helemaal wilt ontspannen, bezoek dan het grootste sauna- en thermaal centrum van Midden-Europa, Vitarium, in Bad Birnbach.

Beieren ligt in het zuiden van Duitsland, grenzend aan Oostenrijk en de Tsjechische Republiek. De beste manier om naar Beieren te reizen is met de auto of de bus. De rit van Breda naar Beieren duurt ongeveer ca zeven uur.

Vakantie Beieren wat is klimaat?

Beieren is een deelstaat in het zuidoosten van Duitsland. Beieren heeft een gematigd klimaat, met koele natte winters en warme zomers. Beieren is een van de droogste streken van Duitsland, met een gemiddelde neerslag van slechts 650 mm per jaar. In de Beierse Alpen valt veel sneeuw, en de streek is populair om te skiën en te snowboarden. In de zomer is Beieren een populaire bestemming voor wandelaars en mountainbikers.

Wat raden we aan om te bezoeken in Beieren?

München

München is de hoofdstad van Beieren en de op twee na grootste stad van Duitsland. Ze ligt aan de rivier de Isar ten noorden van de Beierse Alpen. München is een prachtige stad met veel geschiedenis. Bezoek het centrum van de stad en slenter over Marienplatz, het centrale plein. Bezoek dan de Residenz, het vroegere koninklijke paleis van de Wittelsbach dynastie.

Als je geïnteresseerd bent in kunst, breng dan zeker een bezoek aan de Alte Pinakothek, een van de oudste kunstmusea van Europa. München is ook de thuishaven van vele biertuinen, waar je traditioneel Beiers bier en eten kunt uitproberen. Als je op zoek bent naar een bruisend nachtleven, dan is München zeker de plaats waar je moet zijn!

De Beierse Alpen

De Beierse Alpen zijn een van de populairste toeristische bestemmingen in Beieren, en niet voor niets. De Alpen bieden adembenemende uitzichten, uitdagende wandelingen, en een breed scala aan buitenactiviteiten.

In de winter zijn de Beierse Alpen een mekka voor skiën en snowboarden, en in de zomer zijn ze een populaire bestemming voor mountainbiken en rotsklimmen.

Wordt Beieren jouw volgende vakantiebestemming?

Neurenberg met Middeleeuws kasteel

Het kasteel werd in de 12de eeuw gebouwd en diende zowel als koninklijk paleis en als vesting. Het ligt op een hoge heuvel die over de stad uitkijkt, waardoor het een uitstekende plek is voor uitzichten over Neurenberg.

Behalve zijn historische betekenis is het kasteel ook gewoon een heel gave plek om te bezoeken. Het heeft allerlei hoekjes en gaatjes om te verkennen, plus er is binnen een museum dat de geschiedenis van Beieren behandelt

Beierse Woud

Het Beierse Woud is ook de thuisbasis van enkele van de hoogste bomen van Duitsland, waaronder het indrukwekkende Tannenwald, of “bos van sparren”

Behalve natuurschoon biedt het Beierse Woud ook een verscheidenheid aan activiteiten waar bezoekers van kunnen genieten.

Bodenmeer

Dit is een groot zoetwatermeer dat grenst aan Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Het is een van de drukst bevaren meren van Europa, met een drukke scheepvaartroute en veel recreatiemogelijkheden.

Het Bodenmeer – de Bodensee – is ook een populaire toeristische bestemming, met een prachtig landschap en veel dingen om te doen. In de zomer kun je er zwemmen, zeilen en windsurfen.

Of je kunt gewoon op het strand uitrusten en van het uitzicht genieten. In de winter vriest het meer dicht en wordt het een populaire plek om te schaatsen en ijsvissen.

Starnbergmeer

Dit meer is een prachtig meer in de buurt van München, Duitsland. Het is ongeveer 19 km lang en 3,5 km breed, waarmee het een van de grootste meren in Zuid-Beieren is. Het is ook behoorlijk diep- de gemiddelde diepte is 30,5 meter, maar het diepste punt is bijna 108 meter! Het meer is ook ongelooflijk helder en schoon- perfect om in te zwemmen op een warme dag. Het Starnbergmeer is zelfs zo schoon dat het vaak als drinkwaterbron wordt gebruikt.

Chiemsee

Chiemsee is een zoetwatermeer in Beieren. Het is het grootste meer van het land en wordt vaak de “Beierse Zee” genoemd. Chiemsee is een populaire toeristische bestemming, waar allerlei activiteiten mogelijk zijn, zoals zwemmen, vissen, zeilen en windsurfen. Het meer herbergt ook twee eilanden: Herreninsel (Eiland van de Heren) en Fraueninsel (Eiland van de Dames). Herreninsel herbergt een paleis dat gebouwd werd door koning Ludwig II, terwijl Fraueninsel bekend is om zijn Benedictijnerklooster. Chiemsee is een mooie en unieke plaats, en bezoekers vinden er van alles te zien en te doen.

Rivier de Donau

Deze rivier is een van de meest bijzondere plaatsen ter wereld. Niet alleen is het de op één na langste rivier van Europa, maar het is ook de woonplaats van een grote verscheidenheid aan wilde dieren. In feite is de rivier de Donau door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed. Bezoekers aan de rivier de Donau kunnen genieten van een aantal activiteiten, zoals zwemmen, vissen, kanoën en wandelen. Er zijn ook een aantal schilderachtige plekjes langs de rivier waar je kunt uitrusten en het natuurschoon in je opnemen.

Wandelspektakel in de Partnachklamm

Wandelen in de Partnachklamm is een onvergetelijke ervaring. De Partnachklamm is een ravijn dat in de loop van duizenden jaren door de Partnach rivier is uitgesleten. De kloof is op sommige plaatsen tot 1000 meter diep en is een van de indrukwekkendste wandelspektakels in de wereld. Wandelen in de Partnachklamm stelt je in staat om van dichtbij kennis te maken met torenhoge kliffen, klaterende watervallen, en kristalheldere poelen. Er zijn verschillende routes door de kloof, variërend van gemakkelijk tot uitdagend.

Slot Neuschwanstein

Kasteel Neuschwanstein werd gebouwd door koning Ludwig II als privé toevluchtsoord en eerbetoon aan de componist Richard Wagner. Kort na Ludwig’s dood in 1886 werd het kasteel opengesteld voor het publiek en sindsdien hebben meer dan 61 miljoen mensen het bezocht.

Tegenwoordig is Neuschwanstein een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa, waar bezoekers de vele kamers van het kasteel kunnen verkennen en het schitterende uitzicht vanaf de Marienbrücke (Koningin Maria Brug) kunnen bewonderen. Als je op zoek bent naar een sprookjesachtige ervaring, is kasteel Neuschwanstein zeker een bezoek waard!

Bierfestival Oktoberfest

Het Oktoberfest is een twee weken durend Beiers feest dat jaarlijks in München, Duitsland, wordt gehouden. Het is ’s werelds grootste kermis en trekt elk jaar meer dan zes miljoen bezoekers. Het Oktoberfest wordt gevierd met bier, eten, en traditionele Duitse muziek.

Bezoekers kunnen ook genieten van kermisattracties, spelletjes, en andere attracties. Het Oktoberfest is een mooie gelegenheid om de Duitse cultuur te ervaren en te genieten van heerlijk eten en bier. Als je van plan bent het Oktoberfest bij te wonen, trek dan zeker je dirndl of lederhosen aan en doe mee met de pret!

Vakantie Beieren meer dan alleen bierfeesten

Beieren is een geweldige plaats om te bezoeken om zijn natuurlijke schoonheid en gevarieerde attracties. De dichte bossen, glooiende heuvels, en ongerepte blauwe meren maken het tot een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn tal van activiteiten om je tijdens je verblijf in Beieren bezig te houden, van zeilen op een stoomboot op het Bodenmeer tot genieten van de frisse berglucht.

Wordt Beieren jouw volgende vakantiebestemming?