Home Blog De leukste bestemmingen voor een zonvakantie

De leukste bestemmingen voor een zonvakantie

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nederland is een prachtig land, maar wanneer zon het belangrijkste element is voor een geslaagde vakantie dan is een bezoek aan het buitenland onvermijdelijk. Er zijn nogal wat zonvakanties om uit te kiezen, daarom hebben we in dit artikel de leukste zonbestemmingen op een rij gezet.

Genieten van Franse cultuur in Zuid Frankrijk

Een populair land om lekker van de zon te gaan genieten is Zuid Frankrijk. Een absolute zongarantie en een enorme keuze aan vakantiebestemmingen geschikt voor zowel koppels, groepen vrienden en families met kinderen.

Wat je doel ook is van je vakantie, in Zuid Frankrijk heb je veel luxe en gezellige vakantieparken tot je beschikking. Vaak al direct aan het strand, dus je kunt meteen vanuit je bungalow de azuurblauwe zee in duiken en lekker gaan bakken in de zon.

Voor de cultuur liefhebbers zijn er in de nabijgelegen dorpen diverse activiteiten om meer te weten te komen over de cultuur in Zuid Frankrijk.

Een top locatie is bijvoorbeeld Côte d’Azur en dat is niet voor niets. Je vindt er prachtige stranden langs de gehele kust van Cassis tot Toulon.

Naast hippe plaatsen zoals Cannes, Saint Tropez en Monaco waar je je kunt vergapen aan de mooiste jachten en luxe uitgaansgelegenheden, zijn er aan deze Franse riviera ook historische plaatsen te vinden zoals Ramatuelle en Antibes waar je je culturele hart flink kunt ophalen!

Passievol genieten in Spanje

Wanneer we een stukje meer naar het zuiden trekken, dan komen we in nog een populair vakantieland terecht, namelijk Spanje. De Spaanse keuken is om te beginnen zo geliefd, dat het eten van Spaanse hapjes, ook wel Tapas genoemd, erg populair is in Nederland.

Maar er gaat natuurlijk niets boven het genieten van overheerlijke Tapas in de stad waar deze hapjes zijn oorsprong van kennen, de stad Sevilla in Zuid Spanje. Wanneer je van dans en cultuur houdt, kan je hier ook je hart flink ophalen, want deze historische stad huist een prachtige kathedraal en hier is tevens de Spaanse dans Flamenco ontstaan.

Populaire eilanden in Spanje

Ibiza en Mallorca zijn al jaren trendy toplocaties om vakantie te gaan vieren, vooral wanneer je een actieve vakantieganger bent. Het bruisende uitgaansleven van bijvoorbeeld Palma de Mallorca is met reden al jaren erg populair door de toprestaurants en uitgaansgelegenheden, maar ook de rijke historie die de smalle straatjes in het centrum te bieden hebben.

Avontuurlijk genieten op de Canarische Eilanden

Wat verder de Atlantische Oceaan in, ter hoogte van Morocco, vinden we de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep is ook al jaren met recht een geliefde zonbestemming.

Populaire Canarische Eilanden zijn bijvoorbeeld Gran Canaria en Tenerife, beroemd niet alleen vanwege zijn exotische resorts, maar ook de prachtige ongerepte natuur waar je heerlijk kunt genieten van al het zonnige schoon dat deze eilanden te bieden hebben. Voor de avontuurlijke zongenieters zijn er allerlei spannende activiteiten te vinden zoals Kajakken met dolfijnen, Paragliden en waterskien.

De unieke microklimaten op de Kaapverdische eilanden

Wanneer we de Canarische eilanden verlaten en nog verder naar het Zuiden gaan, vinden we nog een mooie eilandengroep namelijk de Kaapverdie. De kaapverdische eilanden kent een uniek fenomeen, namelijk de microklimaten die Kaapverdie zo uniek maakt. Dit maakt de ervaring tussen de verschillende Kaapverdische eilanden zo diverse, omdat het ene eiland door een overvloed aan regen super groen is en een schat aan vegetatie bevat terwijl een andere eiland juist heel droog is en daardoor een woestijnachtig avontuur biedt. Hierdoor ontstaat er een contrast aan verschillende ervaringen die je in een vakantie kan opdoen.

Het advies is dan ook om niet de massa te volgen naar het eiland Sal, waar 90% van de toeristen naar toe gaan, maar Kaapverdië echt maximaal te gaan beleven door een bezoek te brengen aan verschillende eilanden. Het zogenaamde eilandhoppen zorgt voor een unieke beleving vanwege de microklimaten en je zult gaan ervaren hoe open, gastvriendelijk en divers de Kaapverdianen zijn. Wil je toch naar het eiland Sal vanwege het zonovergoten klimaat en de parelwitte stranden, zorg dan dat je je laat begeleiden door de plaatselijke bevolking zodat je zo de leukste plekjes van Sal krijgt te zien.

Door het schrille contrast tussen de verschillende eilanden is er voor ieder type zongenieter wel iets te doen. Op Meidera vind je bijvoorbeeld een oase aan rust wanneer je bijvoorbeeld even lekker bijkomen van een druk bestaan. Of misschien wil je juist de spanning op zoeken door op het eiland Fogo een actieve vulkaan te beklimmen. Niet alleen Fogo is een perfecte zonbestemming voor de actieve wandelaar maar ook het mooiste eiland in Kaapverde, Santa Antao. Met de prachtige groene valleien en avontuurlijke bergen is Santa Antao de zonbestemming voor avontuurlijke vakantiegangers.

Historische beleving in Griekenland

Kan je nog geen genoeg krijgen van eilandenavontuur, dan nemen we je dit keer mee naar het oosten van Europa om lekker in die eilandsfeer te blijven. Hier vinden we namelijk het oude Griekenland, een zonbestemming die ook zeer geliefd is onder de zonliefhebbers. Deze prachtige Griekse eilanden, ieder met hun eigen sfeer en geschiedenis, zijn het bezoeken meer dan waard vanwege de rijke cultuur, die elk eiland vertegenwoordigt.

Rhodos met recht populaire zonbestemming

Het derde grootste eiland van Griekenland, Rhodos, is heel populair vanwege het milde klimaat. De zomers zijn niet te heet en de winters zijn heerlijk zacht. Er is veel diversiteit in wat je allemaal kunt doen op dit historische eiland. Van bosgebied, uitgestrekte wijn -en olijfgaarden tot witte stranden, maar ook een belangrijk stukje historie maakt dit eiland het bezoeken meer dan waard. Op Rhodos stad doet erg middeleeuws aan en op het eiland zelf zijn er veel historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken zoals het indrukwekkende middeleeuwse kasteel Monolithos of het beklimmen van het enorme kruis Filerimos om zo van een prachtig uitzicht te genieten op de Egeïsche Zee.

Napolitaans genieten aan de Amalfikust

Voor meer zonnige inspiratie begeven we ons dit keer naar de laars van Italië. Hier vind je aan de Zuidwest kust, ten zuiden van de bekende stad Napels, de Amalfikust. Deze populaire zonbestemming kent vele mooie baaien en pittoreske dorpjes waar je uren kunt slenteren door de historische straatjes en heerlijk kunt genieten van de Napolitaanse keuken.

Extravagant genieten in Dubai

Wil je exclusief genieten op een zonbestemming die wat verder van je bed ligt en ben je op zoek naar een extravagant avontuur, dan is Dubai een toplocatie bij uitstek! Vanwege het klimaat is het raadzaam de koude natte Nederlandse wintermaanden te onderbreken met een heerlijke zonvakantie in Dubai. In de zomertijd kunnen de temperaturen in deze woestijnstad namelijk oplopen tot wel 40 graden! In wintertijd lopen deze temperaturen terug naar zo’n aangename 25 graden.

De grote contrasten tussen architectonische hoogstandjes en de mysteries van de woestijn zullen je in verwondering brengen en je in bijzondere sferen brengen. Niet alleen het contrast, maar ook de originaliteit van unieke bezienswaardigheden maken Dubai een spannende vakantiebestemming. Nergens anders op onze aardbol zal je bijvoorbeeld een gebouw als Burj Khalifa tegengekomen, die met 828 meter niet alleen het hoogste gebouw ter wereld is, maar je staat ook nog eens met de lift in slechts twee minuten op de allerhoogste verdieping! Of wat dacht je van de Dubai mall? Met 1200 winkels het grootste paradijs voor menig shopaholic!

Exotisch genieten in Curaçao

Houd je van passie, zon, parelwitte stranden, lekker eten en wil je nederlandse invloeden ontdekken in het Caribisch gebied, dan is een zonvakantie naar Curaçao zeker aan te raden. Ook hier is deze zonbestemming geschikt voor ieder type zonliefhebber. Of je nu even lekker wilt bijkomen op een wit strand met een cocktail in de hand of je bent juist iemand die het avontuur opzoekt, het is allemaal mogelijk op Curacao. Bovendien leent curacao zich prima als overwinterlocatie vanwege het constante tropische klimaat.

Culturele beleving in Willemstad

Voor de cultuurliefhebbers is Willemstad een bezoek dat je niet mag missen. Hier vindt je namelijk de Nederlandse invloeden terug in de pittoreske huizen uit de 17de eeuw en de rijke historie die je meeneemt naar het VOC tijdperk.

Even wegdromen in de dierenwereld

Ben je graag even onder de dieren, laat je dan aangenaam verrassen door de snorkel -en duikmogelijkheden die Curaçao te bieden heeft. Aanschouw de prachtige flora en fauna in de azuurblauwe oceaan en zwem bijvoorbeeld met dolfijnen.