Home Blog Harry Potter in Universal Orlando

Harry Potter in Universal Orlando

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ben je een enorme Harry Potter fan? Kan je geen genoeg krijgen van de boeken of films? Dan moet je zeker een keer een bezoek brengen aan Universal Orlando. Dit is een groot resort dat bestaat uit twee attractieparken, een eet-/winkelgedeelte, meerdere hotels en een waterpark. Het is niet zo groot als het naastgelegen Walt Disney World resort, maar hierdoor niet minder populair. Universal Orlando is voornamelijk geschikt voor mensen die van thrillrides houden. Hier hebben ze er genoeg van in de Parken. Daarnaast zijn er ook attracties voor kinderen en mensen voor wie het niet zo spannend hoeft.

Een aantal jaar geleden voegde Universal Studios Harry Potter toe aan de Parken. Zowel in het Universal Studios Park als in het Islands of Adventures Park kreeg een groot gedeelte een Harry Potter thema. In het Universal Studios Park breng je een bezoek aan Diagon Alley (Wegisweg). Met de Hogwarts (Zweinstein) Express kan je vanaf daar reizen naar het andere park waar ze Hogsmeade (Zweinsveld) hebben nagebouwd en het Hogwarts kasteel bezocht kan worden. Kortom, perfect voor de échte Harry Potter fan!

Diagon Alley (Wegisweg) in het Universal Studios Park

In Diagon Alley hebben ze de straat zoals je die kent uit de films nagebouwd. Overal in Wegisweg – zoals we het uit de Nederlandse boeken kennen – zijn er leuke winkeltjes en andere bezienwaardigheden die perfect aansluiten bij het Harry Potter thema. Boven op het dak zit een échte vuurspuwende draak die af en toe goed van zich laat horen. Je moet er even op wachten maar het is echt heel gaaf om te zien!

Attracties, shows en restaurants

Eigenlijk is Diagon Alley al een attractie op zich. Ze hebben de huisjes en winkeltjes erg goed nagebouwd en je hebt direct het gevoel dat je er ook daadwerkelijk bent. Naast de trein die je naar Zweinstein brengt in het andere Universal Park is er nog een attractie in Diagon Alley, namelijk Harry Potter and the Escape from Gringotts (Goudgrijp).

Attracties

Deze attractie start met een bezoek aan de Goudgrijp bank. De goblins zijn hard aan het werk en schenken niet veel aandacht aan de nieuwe bezoekers. Je gaat een bezoekje brengen aan de kluis, maar komt er al snel achter dat Harry, Hermelien en Ron met een geheime missie bezig zijn. Niet veel later worden ze gesnapt en vlucht je samen met hen – aan boord van een karretje – de bank uit. Escape from Gringotts is een echte thrillride, met diverse effecten en soms best griezelige scenes. Je hebt echt het gevoel midden in de actie te zitten. Maar als je niet van achtbanen en heftige ritjes houdt kan je deze helaas beter overslaan.

Shows en ander entertainment

In Diagon Alley zijn er ook allerlei andere Harry Potter activiteiten en shows. Voor fans is misschien nog wel het allerleukste om je eigen toverstaf te kopen. Je kunt kiezen voor een replica van die van de hoofdrolspelers of je kiest je eigen staf. Als je kiest voor een interactieve staf kan je zelfs in de twee Harry Potter gedeeltes in de Parken zelf toveren! Door je staf te bewegen zie je dingen die voor normale bezoekers verborgen blijven. Dit geeft echt een extra dimensie aan je bezoek!

Restaurants

Binnen Diagon Alley zijn er een aantal kleinere eettentjes waar je ijsjes en drankjes kunt halen. Het meest populaire drankje is Butterbeer, deze moet je zeker proberen! Er zit geen alcohol in dus je kunt het ook gerust de kinderen laten proeven. Wil je eten zoals Harry Potter dan ga je naar het Leaky Cauldron restaurant. Op het menu staan – naast Butterbeer – allerlei Engelse gerechten zoals Stews, Pies en Fish&Chips. Hier kan je het menu en alle gerechten die daarop staan bekijken.

Harry Potter in Universal’s Islands of Adventures

In het andere Universal Orlando park – Islands of Adventures – is er ook een gedeelte ingericht voor Harry Potter fans. Hier vind je Zweinstein (Hogwarts) en Zweinsveld. Ook hier kan je rustig rondlopen en een kijkje nemen. Er zijn in totaal 2 attracties, ergens dit jaar komt er nog een derde bij. Dit zal een achtbaan worden.

Attracties

Net als in Diagon Alley heeft Hogsmeade ook een eigen halte van de Hogwarts Express. Dit is tevens een handige manier om van Park naar Park te reizen, zeker als de hete Florida zon bovenaan de hemel staat. Daarnaast zijn er – nu nog – 2 andere attracties in dit gedeelte van het Park.

In de eerste attractie – Harry Potter and the Forbidden Journey – breng je een bezoek aan Zweinstein. Je loopt door de poort en gangen naar de interactieve bankjes. Vervolgens beweeg je door de attractie en zie je allerlei animatronics maar ook projectieschermen. Wat Universal echt heel goed doet is gebruik maken van deze schermen om je het gevoel te geven dat je echt in de film/attractie zit. Tijdens de rit breng je een bezoek aan diverse plaatsen uit de films en zie je natuurlijk ook allerlei bekende figuren. Het is een thrillride en daardoor niet voor iedereen geschikt.

De attractie Flight of the Hippogriff is dat gelukkig wel. Het is een vrij rustige achtbaanrit door de tuin van Hagrid, je vliegt zelfs vlak langs zijn hut.

Restaurants en entertainment

Heb je een interactieve toverstaf gekocht? Dan kan je deze ook in dit gedeelte van het park gebruiken. Daarnaast kan je hier ook het grappige Kikker Koor bekijken. Studenten van Zweinstein zingen liedjes en worden hierbij ondersteund door hun kikkervrienden. Erg bijzonder – maar wel leuk – om te zien.

Qua restaurants heb je in Hogsmeade iets minder keus. Er is een bar waar je allerlei drankjes waaronder Butterbeer kunt krijgen. Daarnaast is er ook een restaurant waar je allerlei Engelse speciliteiten kunt bestellen. De menukaart kan je hier bekijken.