Burger’s Zoo

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Burger’s Zoo denk ik altijd aan de serie op tv: Drukte in de Dierentuin. Het is altijd heel interessant om te zien hoe het er in een dierentuin achter de schermen aan toe gaat. Zeker als alles niet helemaal loopt zoals ze zouden willen. Na het zien op tv wil je het park natuurlijk ook een keer in het echt bezoeken. Voor mij uit het westen een lange rit, maar zeker de moeite waard.

Waar ligt Burger’s Zoo en hoe kom je er?

Je vindt Burger’s Zoo langs de rand van de stad Arnhem. Niet in het centrum, zoals Artis, maar langs de buitenring. Dit heeft als voordeel dat je er met de auto goed kunt komen. Het ligt in een prachtige, groene omgeving zoals we die hier in het westen eigenlijk te weinig hebben. Alleen daarom al is het de moeite waard.

Met de auto kan je dit dierenpark dus heel eenvoudig bereiken. Via de A12 als je vanuit het westen komt of de A50 vanuit het noorden of zuiden van het land. Parkeren doe je direct naast het park. Hiervoor betaal je – op moment van schrijven – €6,50 voor een hele dag. Dat is voor een dierenpark relatief goedkoop.

Ook met het openbaar vervoer kan je Burger’s Zoo eenvoudig bereiken. Vanaf Arnhem Station is er een directe busverbinding die je in ongeveer 15 minuten naar het park brengt. Uitstappen kan voor de deur en je loopt dan binnen enkele minuten naar de ingang. Wat voor jou de snelste route is met het openbaar vervoer kan je het beste bekijken op 9292ov.nl.

Wat is er te zien en doen?

Het park bestaat uit een aantal gedeeltes met een bepaald thema. In deze gedeeltes hebben ze geprobeerd de natuurlijke omgeving van de dieren zoveel mogelijk na te bootsen. Geen krappe kooien dus maar ruime verblijven.

Een voorbeeld van zo’n themagebied is Burger’s Safari. Dit is mijn favoriet samen met Burger’s Ocean. In het safarigedeelte vind je een ruime savanne waar de dieren vrij rondlopen. Zebra’s, giraffen, leeuwen – niet samen natuurlijk – en neushoorns. Je kunt de dieren vanaf diverse uitkijkpunten bekijken of vanuit het savanneterras.

In Burger’s Ocean, wat overigens vrij dicht bij de Safari ligt, stap je de onderwaterwereld in. Hier vind je een enorm bassin met haaien, roggen en een groot koraalrif. Je wordt compleet onder gedompeld, want op sommige punten zwemmen de vissen zelfs boven je langs.

Wat ik zelf het mooist vind aan dit dierenpark is dat ze aan de beleving hebben gedacht. Dus niet enkel het bekijken van dieren maar ook het vertellen van het verhaal. Je leert meer over hun natuurlijke leefomgeving terwijl je er eventjes onderdeel van uitmaakt.

Welke dieren zijn er nog meer te zien?

Hierboven heb ik mijn favorieten genoemd maar er zijn natuurlijk nog veel meer dieren te zien. Wat dacht je van tijgers, zeekoeien, olifanten, stokstaartjes, apen, pinguïns en nog veel meer. Genoeg te zien om je zeker een dag hier te vermaken.

Verjaardagsfeestje vieren in Burger’s Zoo

Het is bij Burger’s Zoo mogelijk om je verjaardagsfeestje te vieren. Je kunt kiezen uit 3 thema’s: Vogels, Haaien of Vlinders. Daarbij kan je kiezen uit een pizza- of fritesarrangement. Aan het eind van de dag staat er een tafel gedekt met frites of kunnen de kinderen zelf hun eigen pizza bakken. Kosten hiervoor zijn vanaf €18 per kind, inclusief eten en entree.

Tickets met korting

Een dagje dierenpark hoeft niet duur te zijn. Er zijn veel manieren om korting te krijgen op je Burger’s Zoo tickets. Bijvoorbeeld met spaaracties van de bekende supermarkten of kortingsbonnen uit de krant of Staatsloterij-agenda. Om het makkelijk te maken heb ik alle kortingsacties voor je op een rij gezet.

Hier vind je Burger’s Zoo tickets met korting!

Burger’s Zoo reviews!

Ben je naar Burger’s Zoo geweest? Laat dan hieronder jouw review achter om andere bezoekers van deze site te helpen!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.