Home Blog Monaco: hoe chique is het echt?

Monaco: hoe chique is het echt?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan Monaco dan denk je aan veel rijkdom, dikke wagens, enorme jachten en dure winkels. En hoewel dat zeker zo is, weet ik niet of ik het echt al chique zou omschrijven. Maar dat komt misschien ook doordat ik niet het geld heb wat de meeste eigenaren van die dure auto’s wel hebben.

Toch is dit zeker een bestemming die je een keer gezien moet hebben. Al is het alleen maar om je te vergapen aan al dat moois, of eigenlijk decadents.

Waar ligt Monaco?

Monaco is een eigen staatje tegen het zuiden van Frankrijk aan. Als je in Zuid-Frankrijk op vakantie bent kan je hier heel goed een dagje naartoe gaan. Doordat het niet zo groot is kan je alles in één dag prima bekijken. Er zijn voldoende parkeergarages beschikbaar vlakbij de bezienswaardigheden.

Wanneer je de auto hebt geparkeerd kan je daarna de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken.

Wat moet je gezien hebben?

Veel kennen Monaco van tv, bijvoorbeeld van tijdens de Formule 1. Je ziet de racewagens dan langs de haven met de grote jachten en het zwembad rijden, hier zou ik sowieso even een kijkje nemen. Alleen al om even naast zo’n enorm jacht te staan, leuk voor de foto’s, maar die dingen zijn echt groter dan je denkt!

Een andere bezienswaardigheid in Monaco is het paleis waar Prins Albert woont. Hoewel hij er daadwerkelijk woont, zijn er toch een aantal ruimtes die je daar mag bezichtigen. Ook een aanrader is het museum van de autocollectie van Prins Rainier. Hier vind je echte klassiekers en zelfs racewagens. Tenslotte, hoort bij een dagje Monaco ook een bezoek aan het graf van Prinses Grace in de kathedraal van Monaco.

En nu voor de autoliefhebbers! Allereerst, het Hotel de Paris en het naastgelegen Casino is dé plek om mooie auto’s te spotten. De nieuwste sportwagens staan tussen oldtimers en andere klassieke auto’s geparkeerd. Prachtig om te zien en leuk om een rondje te lopen. Ben je een Ferrariliefhebber? Dan moet je naar Ets Cavallari. Dit is een garagebedrijf die Ferrari’s onderhoudt en die hebben altijd een hoop prachtige exemplaren binnen staan. Je mag er niet naartoe, maar je mag wel gluren.

Formule 1

Monaco is één van de stratencircuits op de Formule 1 kalender. Dat betekent dat de racewagens door de stad rijden, op stukken weg waar jij als niet-coureur ook mag komen. De bekende tunnel? Die vind je aan de Boulevard du Larvotto en daar kan je ook met je gezinsstationwagen gewoon doorheen. Evenals de route langs het water.

Je ziet zelfs hier en daar nog wat kerbstones liggen, wat je gelijk natuurlijk dat racegevoel geeft. Ben je een groot fan dan is dit wel één van de mooiste races om mee te maken. Al is het alleen maar voor de sfeer. Het is niet goedkoop maar het zal je waarschijnlijk je hele leven bij blijven.

Winkelen en restaurants

Het zijn in Monaco niet alleen maar luxemerken en chique restaurants. Er zit ook gewoon een McDonalds en een Decathlon. Maar de Louis Vuitton en de Bulgari vind je hier natuurlijk ook terug. Bij de luxe winkels is het ook wel een beetje zien en gezien worden. Leuk om mensen te kijken.

Verder zijn er echt ontzettend veel souvenirwinkels, echt heel veel. Ze verkopen allemaal dezelfde spullen, van formule 1 vlaggen tot foto’s van Prins Albert.

Qua restaurants kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe dichter bij de haven des te meer je betaalt voor een maaltijd. Ook zie je het vaak al aan de buitenkant of een restaurant heel duur is. Het ziet er vaak zeer gestyled uit en er zitten veel chique geklede heren van boven de 50.

In de straatjes iets verder van de haven vind je vaak ook goede eettentjes waar je een stuk minder betaalt. Aan de andere kant, je bent misschien maar één keer in Monaco, als je budget het toelaat, dan is het best leuk om je één dag rijk te wanen.

Al met al ik heb het altijd erg naar mijn zin in Monaco. Het is niet zo chique als je denkt maar het is wel leuk om een keer rond te lopen en vooral mensen te kijken.