Home Blog Winkelen in Kleef

Winkelen in Kleef

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Kleef is een plaatsje in Duitsland dat erg populair is onder Nederlanders. Vanaf de grens bij Arnhem ben je hier in een paar minuten. Maar wat maakt deze plaats zo bijzonder? Je kunt namelijk heel goed (en goedkoop) winkelen in Kleef.

Er zitten hier namelijk meerdere supermarkten waar je vooral Nederlandse auto’s op het parkeerterrein ziet. Dat komt, omdat sommige boodschappen in Duitsland goedkoper zijn. Woon je vlakbij de grens dan loont het zeker om in Kleef te winkelen. Daarbij hebben ze natuurlijk een ander assortiment dan we hier gewend zijn. Dat vinden veel mensen ook prettig, dan kunnen ze nieuwe producten proberen.

Is het de moeite waard om er uren voor te rijden? Nee, dan zouden wij doorrijden naar Oberhausen of Essen. Dan kan je er echt een dagvullend programma van maken. Je zou dan op de terugweg nog kunnen stoppen in Kleef om te winkelen.

Overigens zitten er in het centrum van de stad nog meer winkeltjes. Van kleding- tot elektronicazaken, maar ook drogisterijen en natuurlijk ook restaurants.