Home Blog Kleef in Duitsland: winkelcentrum, supermarkt én andere bezienswaardigheden

Kleef in Duitsland: winkelcentrum, supermarkt én andere bezienswaardigheden

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Kleef in Duitsland – of Kleve zoals de plaats in het Duits heet – is enorm populair onder de Hollanders. Wanneer je bij de supermarkt parkeert zie je vrijwel alleen maar Nederlandse kentekens.

En dat is niet zo gek!

Veel boodschappen zijn in Duitsland namelijk stukken goedkoper. Evenals benzine. Daarbij hebben ze er ook goed vlees, zelfs in de supermarkt.

Boodschappen doen in Kleef

Bij Kleef stelde ik mij altijd één grote supermarkt voor. Dat klopt natuurlijk niet. Het is een schattig plaatsje waar je vrij snel doorheen rijdt.

In de stad zit er een klein winkelcentrum met wat winkeltjes. Niet echt de moeite waard om daar speciaal voor naar deze stad te gaan. Ben je echt op zoek naar een groot winkelcentrum? Dan zou ik Centro in Oberhausen aanraden.

Kom je alleen voor de boodschappen? Dan kan je hier kiezen uit een aantal supermarkten. Zelf ga ik meestal naar de Edeka. Een ietwat duurdere supermarkt maar met een groot assortiment. Deze supermarkt zit aan de Ludwig-Jahn Strasse.

Én in het gebouw zit ook een drogist. Neem ook hier zeker even een kijkje. De prijzen zijn meestal een stuk gunstiger dan hier.

Andere bezienswaardigheden

De meeste mensen die naar Kleef gaan zullen voor de boodschappen gaan. Maar zijn er ook andere dingen te zien of doen? Eigenlijk niet zoveel…

Mocht je in de buurt zijn dan kan je een kijkje nemen bij het zwanenkasteel – Schwanenburg. Je vindt dit kasteel midden in het centrum op een heuvel. Je kunt het kasteel en de torens bezichtigen, al zal dat in deze tijd wat lastiger zijn.

Een andere bezienswaardigheid in Kleef is het B.C. Koekkoek-Haus, de voormalige woning van deze kunstenaar die is omgetoverd tot een gallerij en museum.

De laatste bezienswaardigheid is de dierentuin van Kleef. Verwacht geen olifanten of giraffen. Het is meer een soort XL-kinderboerderij. Leuk voor de kleintjes om doorheen te lopen en zelf de dieren te voeren. Een ticket voor volwassenen kost €5, voor kinderen €3. Voor het geld hoef je het niet te laten.

Het eindoordeel over Kleef

De pluspunten van deze stad is dat het vlakbij de Nederlandse grens ligt en je er daardoor vrij eenvoudig naartoe kunt.

Wil je boodschappen doen dan heb je genoeg keus uit diverse supermarkten. In het centrum zijn er een aantal winkels om je shopdag compleet te maken.

Er zijn in de stad nog wat andere dingen te doen, maar niet genoeg voor een dagje Kleef. Je zou een bezoek aan deze stad wel heel goed kunnen combineren met een bezoekje aan Oberhausen, Movie Park Germany of Wunderland Kalkar.

Nog een kleine tip van mij. Bij de supermarkten kan het zeker op zaterdag behoorlijk druk zijn met landgenoten. In de omgeving zitten veel meer steden met diverse supermarkten. Wil je rustig inkopen doen? Dan zou ik een dorp verder gaan.

Wat vind jij van Kleef (Kleve)?

Foto kasteel: Roger Veringmeier