Aviodrome – bezienswaardigheden, tickets en korting!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Aviodrome staat al jaren op mijn verlanglijstje. Vliegen heeft toch iets magisch en ik kan er enorm van genieten als het vliegtuig vaart maakt om op te stijgen. Daarbij zijn het toch majestueuze bouwwerken waarvan je pas merkt hoe groot ze zijn als je er naast staat.

Toch is het er eigenlijk nog nooit van gekomen, waarom weet ik niet. Tijd om eens een kijkje te nemen in het Aviodrome!

Waar ligt het Aviodrome en hoe kom je er?

Je vindt het Aviodrome in Lelystad, vlak naast de luchthaven. Het adres is Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad Airport.

De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Parkeren kost €7,50 per dag en kan op eigen terrein naast de ingang. Verder is het makkelijk te vinden en om je een idee te geven waar het ongeveer ligt, het ligt een aantal minuten van Walibi Holland.

Met het openbaar vervoer er naartoe kan ook. Je neemt de trein naar het station van Lelystad en vervolgens de bus naar het Aviodrome. Voor mij duurt dit ongeveer net zo lang als met de auto, de verbinding is goed, maar voor jouw route kan je het beste 9292ov.nl raadplegen.

Wat is er te doen?

Eigenlijk verwacht je het wel, er zijn vooral veel vliegtuigen te zien in Aviodrome. Van hele oude tot bijzondere en zelfs hele grote, zoals een Boeing 747,waar je plaats kunt nemen in de business class, mocht dit normaal gesproken boven je budget zijn.

De meeste vliegtuigen bevinden zich binnen in de hangar. Voor de grotere zijn er buiten exposities.

Voor kinderen zijn er daarnaast diverse speelmogelijkheden en zij kunnen zelfs een piloten- of stewardessendiploma halen.

Naast leuk is het vooral ook leerzaam. Je leert meer over de historie van de luchtvaart – voornamelijk in eigen land. In de Radiokamer leren ze je hoe ze vroeger met morse code communiceerden met piloten in de lucht. Kinderen kunnen voor €10 een morsepieper kopen waarmee ze ook thuis met vriendjes en vriendinnetjes kunnen communiceren.

En dromen jij of je kinderen er van om piloot te worden? Dan kan je zelf een rondje vliegen in een echte vliegsimulator.

De laatste, bijzondere, activiteit in Aviodrome zijn de rondvluchten. Afhankelijk van de lengte van je vlucht kost een rondvlucht tussen de €85 en €300. Dit is exclusief toegang tot het Aviodrome en best prijzig. Maar voor liefhebbers een onbetaalbare ervaring. Eén van de vliegtuigen waarin je een rondje kunt meevliegen is de koninklijke DC-3 Dakota. Een echt majestueus vliegtuig.

Tickets en korting

Een dagticket kost €12,95 voor kinderen en €15,95 voor volwassenen. Net als bij veel uitjes zul je ook bij het Aviodrome vooraf een bezoek moeten reserveren vanwege de lagere capaciteit.

Ook kunnen er momenteel ervaringen gesloten zijn zoals de vliegsimulator.

Wanneer je een bezoekje aan het Aviodrome plant, dan loont het om vooraf wat kortingswebsites te raadplegen. Tripper bijvoorbeeld, of de webwinkel van het AD. Hier vind je vrijwel altijd kaartjes met een paar euro korting.

Heb je een Bankgiroloterij VIP kaart of een museum jaarkaart? Dan krijg je gratis toegang. Met een ANWB lidmaatschap ontvang je meestal een flinke korting.

Tenslotte kan je bij de Jumbo, ING en soms de Albert Heijn sparen voor korting op de entreetickets. Eigenlijk is het nooit nodig om het volle bedrag te betalen. Voor dat geld wat je bespaard kan je toch weer wat lekkers kopen!