Magic Kingdom Park in Walt Disney World Orlando

Disney figuren bij het kasteel in Magic Kingdom Park in Walt Disney World

Magic Kingdom Park is een van de vier pretparken in Walt Disney World. Dit park herken je aan het grote kasteel. Het is het ultieme sprookjespark met attracties die gebaseerd zijn op bekende Disney films. Ook kun je hier op de foto met Disney prinsessen en zelfs met hun eten in het kasteel.

Wat is er te doen in Magic Kingdom?

Wanneer je weleens in Disneyland Paris bent geweest kun je Magic Kingdom het best vergelijken met Disneyland Park. Ze lijken ook best op elkaar, al heeft Magic Kingdom toch een aantal unieke attracties. En zelfs attracties met vergelijkbare namen als Big Thunder Mountain of It’s a Small World zijn toch weer anders dan in Parijs.

Attracties

De belangrijkste reden voor je bezoek aan Magic Kingdom zijn waarschijnlijk de attracties. Het park heeft er meer dan 20. Maar als je ook de shows en andere ervaringen meetelt kom je al snel boven de 40.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Een aantal van de attracties die je niet wilt missen zijn:

  • Tron Lightcycle Run – Nieuwste achtbaan waarbij je een wilde rit maakt door het donker terwijl je op een motor zit (geopend vanaf april 2023)
  • Peter Pan’s Flight – Een magische vlucht over de stad Londen naar Neverland
  • Haunted Mansion – Het spookhuis van Walt Disney World
  • Jungle Cruise – Een boottocht door de jungle met een hoop flauwe grappen
  • Seven Dwarfs Mine Train – In deze achtbaan ga je mee met de dwergen om diamanten te zoeken in de mijn
  • Big Thunder Mountain Railroad – Nog een wilde achtbaan die je meeneemt naar een verlaten mijnstad

De attracties zijn voor het hele gezin. Dat betekent dat er voor iedereen iets te doen is. Of je nou van thrillrides houdt, waterattracties of als het voor jou helemaal niet zo heftig hoeft. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er schattige attracties zoals The Many Adventures of Winnie the Pooh en natuurlijk Dumbo The Flying Elephant.

Shows & Parades

Een dag in een Disney Park is niet compleet zonder shows en parades. In Magic Kingdom Park zijn er dan ook veel te vinden. Er zijn een aantal vaste shows zoals de Country Bear Jamboree, Mickey’s Philharmagic en de Tiki Room.

Gedurende de dag vinden er meerdere parades plaats die beginnen in Frontierland en eindigen in Main Street U.S.A.

Aan het eind van de dag is er altijd een vuurwerkshow. Hier komen bekende Disney liedjes en figuren voorbij, met de nodige special effects en natuurlijk prachtig vuurwerk. Dat wil je zeker niet missen!

Tijdens Halloween en Kerst zijn er speciale avondshows en -parades die weer een hele nieuwe ervaring zijn. Dan komen juist de Disney schurken of de vrolijke kerstliedjes voorbij. Zo is elk bezoek aan Walt Disney World weer anders en uniek.

Restaurants

Verspreid over het park vind je allerlei restaurants. Dit kunnen luxere restaurants zijn met tafelbediening, maar ook fastfoodrestaurants en zelfs kraampjes.

Een van de bijzonderste restaurants is Be Our Guest. Hier ga je niet perse naartoe voor het eten, wat prima is, want hier eet je namelijk in het kasteel van Belle en het Beest. De tafeltjes staan onder andere in de balzaal en de vleugel met de verwelkende roos.

Natuurlijk komen de bewoners van het kasteel ook af en toe even langs om te kijken of de maaltijd bevalt. Een ervaring die zeker kinderen niet snel zullen vergeten.

Liever een snelle hap? Ga dan naar Casey’s Corner. Je vindt dit restaurant in Main Street U.S.A. vlakbij het kasteel. Hier kun je een authentieke Amerikaanse hotdog nemen met sauzen of toppings. Ook typisch Amerikaans zijn de corn dogs, een hotdog met een krokant omhulsel.

En wil je een snelle snack? Dan kun je terecht voor een Mickey Bar ijsje of popcorn bij de vele kraampjes. Vlakbij de ingang van Adventureland staat een kraampje dat loempia’s verkoopt. De vulling hiervan is vrij uniek. Zo is er een loempia met een pizza vulling en zelfs een cheeseburger vulling. Heel uniek en lekkerder dan je denkt!

Hoeveel dagen heb je nodig in Magic Kingdom Park?

Eigenlijk heb je aan een dag niet genoeg om alles te kunnen zien en beleven. Zeker tijdens het hoogseizoen. Sowieso is het verstandig om op drukke dagen gebruik te maken van Genie+, waarbij je een plaats in de wachtrij reserveert en binnen het gegeven tijdvak nauwelijks nog hoeft te wachten om in de attractie te gaan.

Twee dagen is eigenlijk wel het minimum als je Magic Kingdom rustig wilt ontdekken. Zeker als je ook shows, parades en de restaurants wilt meemaken. Zorg wel dat je vooraf alvast een lijstje hebt gemaakt met de attracties en shows die je zeker wilt hebben gedaan.

Hoe kom je in het park?

Walt Disney World is een gigantisch resort. Zelfs als je in een Disney hotel slaapt moet je vaak nog 15 tot 30 minuten reizen om bij een van de pretparken te komen.

Gelukkig heeft Walt Disney World gratis transport tussen de pretparken en de Disney Hotels. Verblijf je op het resort? Dan neem je de bus naar Magic Kingdom Park. Dit geldt niet voor de resorts die vlakbij het pretpark liggen zoals het Contemporary Hotel, Polynesian Village Resort en Grand Floridian. Deze hotels hebben een monorail- en een bootverbinding met het pretpark. Dat geldt ook voor Wilderness Lodge.

En ga je met de auto naar Magic Kingdom Park? Dan kun je deze op het grote parkeerterrein neerzetten. Volg hiervoor de borden. Het parkeerterrein bevindt zich aan de andere kant van het meer. Om bij het pretpark te komen kun je de monorail, boot of vaak ook een bus nemen.

Magic Kingdom Park tickets

Wanneer je alleen Magic Kingdom Park wilt bezoeken dan kies je voor een One Park a Day ticket, dus een park per dag. Je kunt dan niet hoppen naar de andere Disney pretparken, maar bent wel het goedkoopst uit.

Wil je de andere Disney parken ook bezoeken? Neem dan een Hopper ticket. Met dit ticket begin je jouw dag in een van de vier pretparken en kun je na 14:00 uur ook de andere parken bezoeken.

Vergeet niet om een reservering te maken voor de parken. Dat moet bij Hopper tickets en tickets zonder datum. Zo’n reservering is gratis en noodzakelijk om toegang te krijgen tot de parken. Zonder reservering word je zelfs met een geldig ticket geweigerd.

Het is ook slim om zo snel mogelijk een tafel te reserveren in jouw favoriete restaurant. Deze zitten snel vol dus doe dat op tijd.

Afbeelding – © Disney

Laat een reactie achter

Scroll naar boven