Epcot in Walt Disney World, van dit park is er maar één!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disney World in Orlando bestaat uit 4 pretparken met elk hun eigen attracties, shows, én thema. Het Magic Kingdom park is vergelijkbaar met het Disneyland Park in Parijs. Dit is het magische Park met het kasteel en de prinsessen. Het volgende Park ken je misschien ook uit Parijs, namelijk de Hollywood Studios (in Frankrijk Walt Disney Studios Park). Dit Park heeft zoals de naam al doet vermoeden een filmthema. Het 3e Park is Animal Kingdom. Deze is als laatste toegevoegd aan Walt Disney World en je kunt het Park het beste beschrijven als een attractiepark met dieren. Tussen de attracties zijn er verblijven waar wilde dieren als tijgers en gorilla’s wonen. Als laatste is er het Park waar we het in dit artikel over gaan hebben namelijk Epcot.

Deze Experimental Prototype Community of Tomorrow (EPCOT) park bestond vorig jaar 35 jaar. En het is vanaf het begin al een favoriet van elke Disney fan. Epcot is namelijk gebaseerd op de visie van Walt Disney over hoe de huizen er in de toekomst uit zouden zien.

Het Park

Epcot bestaat uit twee delen: Future World en World Showcase. Als je via de hoofdingang binnenkomt dan sta je in Future World. Hier is ook de grote, zilveren bal. Reis je via de boot vanuit Hollywood Studios of verblijf je in de hotels bij Epcot dan kom je via de andere ingang het park binnen. Dit noemen ze de International Gateway. Hier stoppen binnenkort ook de gondels. Kom je via deze ingang binnen dan sta je in World Showcase.

Future World

Future World is de officiële ingang van Epcot. Zodra je het Park nadert kan je niet om Spaceship Earth heen. In deze zilveren bal vind je ook de eerste attractie van het Park. De attractie is een reis door de tijd en leert je meer over hoe communicatie is geëvolueerd. Van tekeningen op de wand in een grot, tot de uitvinding van de drukpers en later de computer. De attractie zal vanaf begin 2020 t/m half 2022 gesloten zijn voor een grondige renovatie. Voor veel bezoekers van Epcot een groot gemis, doordat de rit relatief lang duurt is het een prima plek om in de airconditioning je voeten rust te geven.

Eén van mijn favoriete attracties in Future World is Test Track. In de huidige versie van de attractie kan je vooraf zelf een auto ontwerpen om die vervolgens te testen op de baan. Je kunt een hele snelle auto maken of juist een heel zuinige. De auto wordt op verschillende onderdelen getest en tijdens de rit strijdt je met de mensen in hetzelfde karretje wie het beste ontwerp heeft.

Een andere favoriet is Soarin’. In deze attractie vlieg je door de lucht over wereldwonderen, door de natuur en uiteindelijk weer terug naar Walt Disney World om het vuurwerk te bekijken. Doordat de karretjes daadwerkelijk zweven heb je écht het gevoel dat je vliegt. Best eng als je hoogtevrees hebt, maar zeker de moeite waard!

In hetzelfde paviljoen als Soarin’ zit ook Living with the Land. Dit is een boottocht die je een kijkje achter de schermen geeft in hoe Disney World hun groente teelt. Het is een rustige attractie waarin je ook weer even je voeten rust kunt geven.

Overige attracties in Future World

Naast bovenstaande zijn er nog meer attracties in Future World:

  • Mission: Space is een simulator waarin je in een raket gelanceerd wordt naar Mars. Je hebt hierin 2 varianten, een milde en eentje waarin je de G-krachten zeker voelt. Deze laatste is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag of als je snel duizelig wordt.
  • Een stuk rustiger is The Seas with Nemo & Friends, hier maak je een duik onder het water naar de wereld van Nemo en zijn vriendjes.
  • In ditzelfde gedeelte zit ook Turtle Talk with Crush. Dit is een liveshow waarin kinderen kunnen praten met Crush uit de Finding Nemo films.
  • De laatste attractie is de plaats waar je mascotte van Epcot vind. In Journey into Imagination with Figment ontdek je op een grappige manier meer over de diverse zintuigen.

Naast de attracties zijn er ook diverse winkels en restaurants in Future World. Wil je diverse Coca-Cola drankjes van over de hele wereld gratis proberen? Ga dan naar Club Cool. Je mag zoveel drankjes proberen als je wilt!

World Showcase

World Showcase is iets wat je niet snel zult zien in een pretpark. Er zijn namelijk 11 paviljoens die elk een ander land voorstellen:

In deze paviljoens zijn bekende gebouwen uit deze landen nagebouwd. Je kunt er souvenirs uit de landen kopen én de cast members die er werken komen ook echt uit dat land.

Sommige landen hebben ook een eigen attractie. In Mexico heb je bijvoorbeeld de Gran Fiesta Tour. Dit is een rustig boottocht waarin je op zoek gaat naar Donald die op zijn eigen manier Mexico verkent. In dit Paviljoen vind je naast de attractie ook diverse winkeltjes, een restaurant en een bar met Mexicaanse specialiteiten.

Noorwegen heeft – nu nog – de populairste attractie van alle paviljoens. In Frozen: the ride maak je een boottocht door de wereld van Anna en Elsa. Natuurlijk komen ook Olaf, Sven en Kristoff voorbij. Binnenkort krijgt deze attractie concurrentie van de Ratatouille attractie die we ook in Disneyland Paris hebben. Deze wordt op dit moment namelijk gebouwd in het Frankrijk paviljoen

In het midden van World Showcase is er een groot meer waar elke avond een vuurwerkshow wordt gegeven. Op dit moment is dat Illuminations: Reflections of Earth, maar deze show wordt – na meer dan 20 jaar – dit jaar vervangen.

Speciale evenementen

Epcot is het Park waar ook regelmatig speciale evenementen worden georganiseerd. Elk jaar zijn er 3 festivals die elkaar opvolgen.

Festival of the Arts

In het begin van het jaar heb je het Festival of the Arts. Rondom World Showcase staan er dan allerlei kraampjes met kunst. Je ziet kunstenaars aan het werk en kunt zelf ook schilderijen kopen met daarop je favoriete figuren. Daarnaast kan je ook de kunstenaar in jezelf ontwaken door het volgen van diverse workshops.

Het Festival of the Arts wordt elk jaar gegeven van half januari t/m eind februari.

Flower and Garden Festival

Vanaf begin maart tot en met halfverwege de maand mei is er in Epcot het Flower and Garden Festival. Hier zie je de mooiste bloemen en kan je een kijkje nemen in de vlindertuin. Daarnaast worden er diverse concerten gegeven en kan je gerechten proeven uit landen van over de gehele wereld.

Food and Wine Festival

Het laatste festival in Epcot wordt aan het eind van de zomer gegeven. Van eind augustus t/m half november is er elk jaar het Food and Wine Festival. In 2017 hebben we een kijkje kunnen nemen in Epcot tijdens deze periode en het Food and Wine Festival is zeker een aanrader. Overal rondom World Showcase staan er kraampjes waar je kleine gerechtjes uit allerlei landen kunt kopen. Je kunt er een mini proeverij van maken en hebt eigenlijk meerdere dagen nodig om bij elke kraam iets te proberen.