Home Walt Disney WorldPretparken WDW Star Wars Galaxy’s Edge in Walt Disney World

Star Wars Galaxy’s Edge in Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Galaxy’s Edge is een onderdeel van het Hollywood Studios Park in Walt Disney World. Het is gebaseerd op het Star Wars universum en gebouwd als stad die je zou kunnen tegenkomen in de films. Voor liefhebbers natuurlijk een onmisbare ervaring, maar zelfs als je niks hebt met Star Wars is het zeker de moeite waard. Al is het alleen maar voor de attracties!

Over Galaxy’s Edge

Dit gedeelte van het Hollywood Studios Park in Walt Disney World opende eind augustus 2019. Hierdoor is het dus een relatief nieuwe toevoeging aan het pretpark. Er is hard gewerkt om je het idee te geven dat je echt in een Star Wars film loopt. Figuren als Chewbacca, Rey en Kylo Ren lopen vrij rond in Galaxy’s Edge en hebben geen vaste meet en greet locaties. Alsof ze daar dus “echt” zijn.

Verder is er een marktgedeelte gemaakt waar je allerlei winkeltjes en restaurants vind. Waar buiten de Millenium Falcon geparkeerd staat. Het gaat hier echt om de belevenis en je in een andere wereld wanen. Iets waar Disney heel erg goed in is.

Attracties

Galaxy’s Edge heeft twee attracties: Star Wars: Rise of the Resistance en Millennium Falcon: Smugglers Run.

Star Wars: Rise of the Resistance

Rise of the Resistance Star Wars attractie – ©Walt Disney World

Star Wars: Rise of the Resistance is misschien wel de beste attractie in Walt Disney World. Deze populariteit zie je ook terug aan de wachttijden die kunnen oplopen tot wel 3 uur. Toch moet je je daardoor niet laten afschrikken want deze attractie wil je niet missen.

Deze attractie bestaat uit meerdere onderdelen waar jij zelf als bezoeker deel van gaat uitmaken. Er zijn meerdere scenes, voertuigen en zelfs acteurs die de belevenis compleet maken. Vergeet alles wat je weet van pretpark attracties, want dit is een heel ander niveau.

Millennium Falcon: Smugglers Run

Millennium Falcon: Smugglers Run geeft je de mogelijkheid om zelf dit voertuig te besturen. Je wordt op missie gestuurd en moet deze zo goed mogelijk volbrengen. Dat is helaas niet zo high-tech als in de vorige attractie. Dit is een simulator waarbij je zelf de knoppen kunt bedienen.

Hoogtepunt voor de fans is het kijkje in de Millennium Falcon die vrijwel identiek is aan de film. Ben je geen fan van Star Wars? Bezoek deze attractie dan alleen als er een korte rij staat.

Winkels

Winkels in Galaxy's Edge
Winkels in Galaxy’s Edge – ©Walt Disney World

Zoek je een uniek Star Wars souvenir? Dan zit je goed in Galaxy’s Edge. Aan de kant van de Resistance en de First Order vind je winkels met merchandise voor die groep. Daarbij zijn de winkeltjes in het marktgedeelte met allerlei kleding, speelgoed en souvenirs voor verzamelaars.

Ook zijn er twee unieke ervaringen. De eerste is de Droid Depot, waar je zelf een eigen robot kunt bouwen. Een BB-8, R2D2 of een compleet eigen creatie. Deze robots komen daarna tot leven en kun je met diverse chips een eigen karakter geven.

De andere unieke winkelervaring is Savi’s Workshop. Hier kun je een eigen lichtzwaard maken. Je kiest zelf het handvat en de kleur, en daarna wordt deze eigen gemaakt door middel van een ritueel. Het is echt een belevenis die niet zozeer draait om het maken van het lichtzwaard, maar alles daar omheen.

Restaurants & bars

Er zijn twee restaurants in Galaxy’s Edge: Docking Bay 7 en Ronto Roasters. Bij Ronto Roasters kun je de befaamde Ronto Wraps halen. Dit zijn gevouwen pita’s met een gekruide worst, saus en salade. Je kunt hier ook een ontbijtvariant van krijgen.

Bij Docking Bay 7 hebben ze volledige gerechten voor lunch en diner. Dit zijn niet typisch pretparkgerechten dus misschien niet voor iedere smaak geschikt. Maar wel goed als afwisseling.

 Dj Rex in Oga's Cantina in Galaxy's Edge
Dj Rex in Oga’s Cantina – ©Walt Disney World

Wil je liever een uniek drankje? Ga dan naar Oga’s Cantina. Hier moet je voor reserveren en het kan gebeuren dat je aan een tafel wordt gezet met een andere groep. De muziek wordt verzorgd door Dj Rex die Disney fans zullen herkennen als de robot uit Star Tours, die inmiddels met pensioen is.

Tenslotte is er een kraampje waar je Blauwe Melk kunt krijgen. Dit is het drankje dat je kent uit de films. Het is een soort melkachtige slushie met een fruitsmaak. Er is ook een groene variant, met een citrussmaak en een variant met alcohol. Leuk voor fans en anders overslaan.

Entertainment

En dan is er nog het entertainment in Galaxy’s Edge. Dit wordt verzorgd door figuren die je kent uit de films zoals Chewbacca, Rey, R2D2, Kylo Ren en de Storm Troopers. Zij verschijnen op diverse plekken in Galaxy’s Edge waar ze een praatje maken met gasten.

Je kunt ook zelf aan de slag met de Play Disney Parks Mobile App. Zodra je in Batuu – de Star Wars naam van Galaxy’s Edge – bent open je de app en kun je onder andere missies doen. Hiermee ontdek je plekken die je normaal misschien niet zo hebben gezien.

Voor wie is Galaxy’s Edge?

Een bezoek aan Galaxy’s Edge is allereerst natuurlijk onmisbaar voor Star Wars fans. Al draait het hier niet zozeer om de orginele films, maar de latere episodes. Voor de diehard fans wellicht een teleurstelling.

Verder moet je hier zeker naartoe voor Star Wars: Rise of the Resistance, want dit is verreweg de populairste attractie in heel Walt Disney World.

En tenslotte moet je hier ook zeker even doorheen struinen. Het is echt een heel gedetailleerd gedeelte van het park. Stop ook zeker voor een drankje bij Oga’s Cantina en haal een Ronto Wrap als snack of lunch.

Lees verder: