Hollywood Studios Park in Walt Disney World Florida

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disney World in Orlando, Florida is één van mijn favoriete bestemmingen. Als ik de kans krijg zit ik – zonder twijfel – in het vliegtuig richting het zonnige Zuiden van de Verenigde Staten. Disney World is niet te vergelijken met het veel kleinere Disneyland Paris. Het Amerikaanse resort is zo ontzettend groot dat je voor transport tussen de hotels en parken afhankelijk bent van de bus, boot, monorail en binnenkort ook gondels. Er zijn 4 Parken: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot en de Hollywood Studios.

Net als het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris heeft het Hollywood Studios Park een filmthema. Het is gebouwd in de stijl van oud Hollywood en het park bestaat uit een aantal gedeeltes met een eigen thema en daarbij horende winkeltjes, restaurants en natuurlijk attracties.

Als het rustig is, of als je een Fastpass hebt weten te bemachtigen voor de attracties heb je aan een paar uur genoeg om alles in het Park te zien. Het is geen groot Park en er zijn maar een paar attracties. Walt Disney World is druk bezig om het Hollywood Studios Park verder uit te breiden zodat je je er ook langer kunt vermaken. Recent is Toy Story Land geopend met 2 gloednieuwe attracties. Daarnaast zal in 2019 Star Wars Galaxy’s Edge openen, een gedeelte van het Park met allerlei Star Wars bezienswaardigheden en attracties.

Wat kan je doen in het Hollywood Studios Park? Attracties & Shows!

Het aantal attracties zal je misschien een beetje tegenvallen. Er zijn namelijk maar 7 attracties in het Hollywood Studios Park in Walt Disney World Florida. Dat zal je wellicht niet verwachten van zo’n groot Amerikaans Park. Zonder de nieuwe Toy Story attracties die recent geopend zijn waren er dus maar 5 attracties. Je snapt dat het Park toen niet zo populair was en dat de rijen bij de overige attracties vaak erg lang waren…

Attracties

Van de 7 attracties zijn er 4 thrillrides,  een 4D show en twee attracties voor het hele gezin. Hierdoor is dit Park met name geschikt voor volwassenen en gezinnen met oudere kinderen. Twee van deze attracties ken je misschien ook uit Disneyland Paris: Rock ’n Rollercoaster en de Tower of Terror. Die laatste is mijn favoriete attractie van heel Walt Disney World!

De Tower of Terror is een verlaten hotel in Hollywood. Eind jaren ’30 sloeg de bliksem in en verdwenen de mensen die op dat moment in de lift stonden naar een andere dimensie. Als bezoeker van deze attractie krijg je de mogelijkheid om in dit verlaten hotel een ritje met de lift te maken. Een super spannende attractie waarbij de lift meerdere verdiepingen naar beneden valt om je vervolgens weer naar boven te takelen voor nog en val. Als je boven bent gaan de deuren op en heb je een schitterend uitzicht over het Hollywood Studios Park.

Een andere attractie die je misschien uit Disneyland Paris kent is Star Tours. Ook deze versie is in 3D en de filmpjes verschillen per ritje. Erg leuk om de attractie spannend te houden. De rijen bij Star Tours vallen vaak mee en het is ook makkelijk om hier een Fastpass voor te krijgen, zeker een attractie om meerdere malen te beleven.

Ook de 4D show mag je niet missen. Dit is namelijk een film met de Muppets in de hoofdrol. Veel flauwe grapjes en overdreven 3D effecten maar erg leuk om een keer gezien te hebben.

Tenslotte is er het nieuwe Toy Story gedeelte met 2 nieuwe en 1 bestaande attractie. Toy Story Mania is een grappige attractie waarin je verschillende spelletjes kunt doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Alien Swirling Saucers is een theekopjes 2.0 attracties. Je zit in een karretje dat beweegt op een ronddraaiende schijf. Waar je bij de traditionele theekopjes op dezelfde schijf blijft, wissel je bij deze attractie van schijven en beweeg je dus “random” over de vloer. De laatste attractie is Slinky Dog Dash, een double launch achtbaan met allerlei bochten en hobbels. De thematisering is ontzettend goed gedaan in dit gedeelte van het Park, dus neem hier zeker een kijkje.

Shows

In het Hollywood Studios Park zijn er een aantal shows die je kunt bekijken. Deze duren – alles bij elkaar – een klein half uurtje per show. De eerste is de Belle en het Beest show, misschien ken je deze nog uit Disneyland Paris uit een heel ver verleden. Tijdens de show wordt het hele verhaal uit de tekenfilm verteld en alle figuren komen natuurlijk voorbij.

In Frozen Sing-a-long vertellen de bewoners van Arendelle het verhaal over de twee prinsessen. Dit doen ze op een grappige manier met heel veel liedjes uit de film. Vanzelfsprekend komen ook de bekende figuren voorbij. Let wel op, het is verplicht om mee te zingen tijdens deze show! 🙂

De Indiana Jones show is wat stoerder. Je ziet hoe ze de actiescenes filmen en Indiana Jones alle bekende stunts uitvoert. Tenslotte is er ’s avonds de show Fantasmic. In dit verhaal neem je een kijkje in de verbeelding van Mickey Mouse. Alle bekende Disney figuren komen voorbij, er zijn projecties en vuurwerk. Deze show is in de buitenlucht en hierdoor afhankelijk van het weer.

Eten en drinken?

Er zijn in Hollywood Studios genoeg mogelijkheden om iets te eten. Van kleine snackkraampjes tot restaurants met enorm bioscoopscherm. In totaal zijn meer dan 20 restaurants waar je uit kunt kiezen. Mijn favoriet is het Sci-Fi Dine in Theater restaurant. Hier eet je namelijk vanuit een auto uit de jaren ’50 terwijl je kijkt naar een groot scherm met oude zwart-wit films. De maaltijden zijn daarnaast goed betaalbaar en lekker. Wat mij betreft zeker een aanrader.

Zoek je een betaalbaar restaurant voor een snelle hap dan kan je bij PizzeRizzo diverse soorten pizza’s halen. Het zijn Amerikaanse pizza’s met een luchtige bodem en veel kaas. Erg lekker en perfect om te delen als je niet zoveel trek hebt.

Voor kleine kinderen?

Het is natuurlijk altijd leuk om een kijkje te nemen in een nieuw pretpark. Als je naar Walt Disney World gaat is de kans groot dat je een ticket hebt voor meerdere Parken. Een bezoek aan het Hollywood Studios Park zit dan daarbij inbegrepen. Ook als je met kleine kinderen gaat is het leuk om een rondje te lopen en om een kijkje te nemen in Toy Story Land. Toy Story Midway Mania is een attractie voor het hele gezin. Je kunt samen in een karretje zoveel mogelijk punten verzamelen door spelletjes te doen. Ook leuk voor kinderen is de Muppet Vision 3D show en het Frozen Sing a Long spektakel waar je mee kunt zingen met de Engelse versies van de bekende liedjes.

Hoeveel tijd heb je nodig in het Hollywood Studios Park?

Als je vanaf openingstijd in het Park bent kan je voor de lunch alle attracties hebben gezien. Zeker als je een aantal Fastpassen hebt weten te bemachtigen. De langste rij zal voor Slinky Dog Dash staan, deze is vrijwel altijd meer dan een uur. De grootste kans op een korte rij heb je aan het begin van de dag of helemaal aan het eind als iedereen bij de shows zit. Vaak houden ze de wachttijd van een attractie aan het eind van de dag kunstmatig hoog, omdat ze niet willen dat iedereen blijft aansluiten. Er staat dan bijvoorbeeld 60 minuten wachten, terwijl je al binnen 20 minuten in de attractie kunt.

Wil je naast de attracties ook de shows bekijken dan heb je meer tijd nodig. Het is zeker een aanrader om de show Fantasmic te bekijken, dit is een show met alle bekende Disney figuren die elke avond te zien is in het Hollywood Studios Park.  Waarschijnlijk zal je vanaf 2019 – wanneer de nieuwe Star Wars en Mickey attracties geopend zijn – aan 1 dag niet genoeg hebben.

Niet missen!

Ga je binnenkort naar het Hollywood Studios Park? Hieronder een checklist van de attracties die je niet mag missen!

  • Fantasmic
  • Tower of Terror
  • Toy Story Mania
  • Slinky Dog Dash
  • Muppet Vision 3D