Home Blog Is Uber Eats betrouwbaar? Mijn ervaring en frustraties met de app!

Is Uber Eats betrouwbaar? Mijn ervaring en frustraties met de app!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

We hebben in Nederland diverse websites waarop je maaltijden kunt bestellen. Meestal probeer ik zoveel mogelijk bij de restaurants zelf te bestellen. Hebben zij geen website, dan kijk ik op de bekende bestelsites.

Na een tijdje was ik het aanbod van Thuisbezorgd zat – ja, ik bestel nogal veel – en toevallig kwam ik de app van Uber Eats tegen. Betrouwbaar? Geen idee, tijd om eens te proberen.

Wat is Uber Eats en is het betrouwbaar?

Uber Eats is een tak van het populaire ride share bedrijf. Toen wij een paar jaar geleden in de VS waren hebben we hier veelvuldig gebruik van gemaakt. En ik moet toegeven, zonder problemen en hartstikke fijn.

Daarom bestelde ik ook zonder twijfel bij Uber Eats.

Een lokaal restaurant, met heerlijke spareribs, bezorgde via deze app dus dat wilden wij weleens proberen.

Allereerst koppel je een betaalmethode aan de app. Omdat ik al een Ubergebruiker was pakte deze automatisch mijn Paypal. Helemaal goed, maar je kunt ook betalen met Ideal of Creditcard.

In de app selecteer je de bezorgtijd en jouw locatie. Vervolgens zie je de restaurants in jouw regio waarbij je kunt bestellen. Hier staat in mijn regio bijvoorbeeld ook de McDonalds tussen.

Als ik tegen mijn puberzelf had kunnen zeggen dat deze hamburgerketen ooit zou bezorgen dan was ze helemaal gek geworden van vreugde denk ik.

Maar goed, die dag gingen we voor een portie spareribs!

Hoe snel was de bezorging?

Wanneer je jouw bestelling hebt geplaatst zie je in de app een verwachte levertijd. Deze wordt bijgesteld als de bezorger jouw huis bijvoorbeeld niet kan vinden of het eten in de keuken iets langer nodig heeft.

Ook zie je wie jouw bestelling komt bezorgen. Er staat een foto bij en een naam.

Wanneer de bezorger jouw kant op komt dan kan je hem of haar live volgen op de kaart. Prachtig stukje techniek natuurlijk en het klopt nog ook!

Wij hadden één keer – ik zei toch dat ik vaak bestelde, haha – een bezorger die nam gewoon een compleet verkeerde afslag. Die zat in een totaal andere plaats. Wij konden dit live volgen op de app, maar konden helaas geen contact opnemen om hem alsnog in de goede richting te sturen.

Dat was vrij pijnlijk om te zien. Maar 15 minuten later dan verwacht was daar dan eindelijk onze maaltijd. Nog lekker warm!

Voordelen t.o.v. Thuisbezorgd

Het grootste voordeel t.o.v. Thuisbezorgd zijn de kortingsacties. De Uber Eats-app is nog relatief nieuw, wat betekent dat ze klanten aan het lokken zijn met goede kortingen.

Je krijgt zo €10 of €15 korting op een bestelling vanaf €20, nou dat zie je nog nauwelijks bij Thuisbezorgd. Meestal bestellen wij alleen als er een kortingscode is. Die zijn er eigenlijk elke week wel. Nee, zo vaak bestel ik nou ook weer niet, maar het zou wel kunnen.

Verder vind ik het restaurantaanbod van Uber Eats nog wat karig. Waarschijnlijk proberen ze met de kortingsacties mensen naar hun site te halen en te laten bestellen, om zo restaurants enthousiast te maken zich aan te melden.

Hier in Den Haag is het aanbod nog redelijk. Niet zoveel als Thuisbezorgd, maar zeker wat keus. In andere delen van het land zijn er nog helemaal geen restaurants die zich hierbij hebben aangesloten, dan zul je echt nog even geduld moeten hebben.

Waar ik echt niks van snap…

De app…wat een draak is dat! Echt, laatst probeerde ik mijn vader te laten bestellen en we kregen foutmelding na foutmelding.

Je kunt namelijk een bestelling vooruit plannen. Probeer dat eens te zoeken in de app? Je zou denken dat je aan het eind je bezorgtijd moet selecteren, bij Uber Eats is dat vooraf. Duurt even voordat je dat door hebt.

Maar dan begint de ellende. Om vooruit te bestellen moet je een creditcard koppelen. Heb je echter eerst je Ideal gekoppeld? Nou vergeet vooruit bestelle dan maar. Althans, het zal aan mij liggen maar elke keer als we probeerden om vooruit te bestellen kregen we een error.

Aan de app kunnen ze echt nog een hoop verbeteren. Die vind ik totaal niet gebruiksvriendelijk. Ook het zoeken van restaurants is zo omslachtig, dan zou je denken dat ze wel een voorbeeld zouden nemen aan Thuisbezorgd.

Kortom, ja, het is betrouwbaar. De bezorger staat elke keer netjes bij mij voor de deur met een tasje eten. Binnen de tijd en meestal vrij rap. Eigenlijk ook altijd vriendelijke mensen, die je via de app fooi kunt geven. (ook dan weer gedoe met creditcard/ideal)

Kunnen ze nog een hoop verbeteren? Absoluut, de app kan veel klant- en gebruiksvriendelijker. Tot die tijd wil ik het zeker nog wel een paar keer testen met kortingscodes ;).

Laat jij weten wat jij er van vindt?