Mijn Disney Kerstboom met Haunted Mansion thema

Vandaag heb ik mijn kerstboom neergezet en die wil ik toch even met jullie delen. Het is namelijk een Disney kerstboom, althans geïnspireerd door de Haunted Mansion en de bomen die altijd in Disney Springs staan.

Waarom Haunted Mansion vraag je je misschien af? Omdat het één van mijn favoriete attracties is in Walt Disney World. Plus toen ik de spookachtige ornamenten zag werd ik zo vrolijk. Daar was ik naar op zoek, een beetje vrolijkheid in deze donkere tijden.

Daarom werd het een op Haunted Mansion geïnspireerde boom.

Hoe maak je je eigen Disney kerstboom?

In mijn geval heb ik gekeken naar de kleuren van de attractie, groen van de ghost host outfits en paars voor het behang uit de attractie. Dat werden mijn hoofdkleuren.

Verder moest de boom er vintage uitzien, bijna stoffig, zodat het past bij het spookachtige thema.

Dus ik schafte bij de Hornbach en op Bol.com van die silo’s met kerstballen aan in het donkerpaars en donkergroen. Dit werden mijn hoofdkleuren.

Verder koos ik voor mat gouden ballen, voor de ouderwetse uitstraling en, omdat deze ook ik Disney Springs als bijkleur worden gebruikt.

Als verlichting gebruik ik de Slimme Kerstverlichting van de Lidl. Lekker budget :), maar werkt super en ziet er mooi uit. De kleur van mijn lampjes is geel/oranje, wat op kaarslicht moet lijken.

Haunted Mansion ornamentjes

Met gekleurde ballen alleen kom je er niet, ornamenten maken het in dit geval helemaal af. Zo hangen in mijn boom onder andere:

  • De Hitchhiking Ghosts
  • Madame Leota
  • Constance Hatchaway
  • De portretten uit de stretching room
  • en het logo van Haunted Mansion

Madame Leota heeft de eer om helemaal bovenin te hangen.

De Hat Box ghost is aan het liften zoals je ziet. Evenals zijn andere liftende spookvrienden.

Deze ornamenten zijn te koop in de Amerikaanse Disney parken en op Ebay. Ze zijn niet goedkoop, zo’n 22 dollar per stuk, maar het voor mij meer dan waard.

Als ik de boom zie word ik blij, missie geslaagd!

Disney Kerstbomen met andere thema’s

Nou snap ik helemaal dat een spookachtige boom niet voor iedereen is. Maar er zijn nog veel meer manieren om een Disney kerstboom te krijgen.

Mijn tip: zoek eens naar de Disney Springs Christmas Tree Trail. Een hele mond vol, maar dit is het winkelgedeelte in Walt Disney World (net als Disney Village in Disneyland Paris maar dan veeeel groter), waar ze rond de kerst allemaal Disney bomen neerzetten. Van Peter Pan tot Mary Poppins, Star Wars tot Marvel.

Gebruik deze bomen als inspiratie als je een volwassen boom wilt maar toch met een vleugje Disney magie.

Een andere inspiratie voor je kerstboom kan je favoriete Disney figuur zijn. Neem Olaf bijvoorbeeld uit Frozen. Je hangt dan vooral witte ballen in de boom, maar met een paar zwarte en oranje voor zijn knopen en neus.

Je zou dan zelfs ornamenten van Anna, Elsa, Sven en Kristoff kunnen hangen in de boom. Dan heb je een Frozen boom met een Olaf thema. Ook heel leuk!

Laat je me weten wat voor Disney kerstboom jij hebt gemaakt?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven