Home Blog Scheveningen in de zomer: 4 redenen om dat niet te doen!

Scheveningen in de zomer: 4 redenen om dat niet te doen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Scheveningen, ik woon er zo’n 20 minuutjes vandaan. Toch kom ik er zomers vrijwel nooit. En dat ondanks het brede strand en de vele gezellige strandtenten.

Nou schrijf ik er bewust zomers bij. Dan bedoel ik de dagen waarop heel Nederland massaal naar het strand trekt. Vooral naar Scheveningen, want dat is toch wel één van de bekendste badplaatsen. Toch zou ik dat niet doen. Dit zijn de 4 redenen waarom.

Drukte

Op echt zomerse dagen is het ongelooflijk druk op het strand. Je kunt het zweet van degene naast je bijna ruiken. Hoewel het strand toch heel breed is, is er niet genoeg ruimte om plaats te bieden aan al die dagjesmensen.

Dat geldt trouwens ook voor de strandtenten. Als alternatief voor het liggen op het strand kan je natuurlijk ook hier gezellig zitten en je de gehele dag laten bedienen. Maar zelfs op drukke dagen kan je hier nauwelijks een plekje vinden.

Wil je op dit soort dagen toch naar Scheveningen? Kom dan vroeg!

Parkeren en bereikbaarheid

Om op Scheveningen te komen moet je door Den Haag. Er zijn een aantal routes die je kunt nemen. Via het centrum of er omheen via de N44. Die laatste is over het algemeen wat sneller. Maar ook hier kan het op warme dagen behoorlijk volstromen.

Als je met de auto wilt gaan is het verstandig om er vroeg bij te zijn. Dat geldt ook voor parkeren.

Kon je vroeger in de wijk bij de Vuurtoren nog gratis parkeren, tegenwoordig moet je overal betalen. Zelf zou ik de auto dan in de parkeergarage zetten. Dan blijft deze lekker koel.

Direct langs het strand zijn er ook parkeervakken maar deze zijn echt heel snel bezet. Daar zou ik het persoonlijk niet op gokken. (of je moet rond 7 uur op het strand zijn)

Er zijn rustigere stranden in de omgeving

Begrijp me niet verkeerd, Scheveningen is een prima strand om te bezoeken. Zeker doen. Maar niet op tropische dagen. Dan ligt elk strand vol, maar ze zijn niet zo druk bezocht als de bekendste Haagse badplaats.

Wij wijken op die dagen meestal uit naar de stranden in het Westland. Bij Ter Heijde en Monster is het meestal stukken rustiger. Nou niet allemaal massaal daar naartoe gaan hè ;)!

Ook Kijkduin, ter hoogte van de Zandmotor, is meestal wat rustiger. Maar hier zitten wel veel watersporters. Houd er ook rekening mee dat hier de honden het gehele jaar door op het strand mogen. En er is ook een klein stukje beschikbaar als naaktstrand. Als je dat onplezierig vindt, loop dan een stukje verder richting de Westland kant.

Voor toeristen

Scheveningen is in tegenstelling tot de stranden in de omgeving heel erg gericht op toeristen. Er is een lange boulevard met tientallen winkeltjes en een overdekt winkelcentrum met bowlingbaan en andere activiteiten.

Dit zie je niet alleen terug in de drukte, maar ook in de prijs. De meeste activiteiten en restaurants zijn niet goedkoop. Nou weet je dat je voor een dagje uit vaak wat meer geld kwijt bent. Maar, juist doordat ze zich hier richten op toeristen betaal je net wat meer.

Zie het als een populaire badplaats in bijvoorbeeld Spanje. Hier ben je ook meer geld kwijt dan als je naar een klein strandje in de buurt zou gaan.

Dit waren de 4 redenen om op drukke zomerse dagen niet naar Scheveningen te gaan. Wat ik al schreef, het is geen slechte badplaats, zeker niet. Buiten de zomerse dagen ben ik er regelmatig te vinden. Lekker even een patatje of visje halen en uitwaaien.

Maar op die hele drukke dagen zou ik persoonlijk kiezen voor een strand in de buurt.

Meer over Scheveningen lees je op Denhaag.com