Home Blog Peter Pan – het verhaal en online kijken!

Peter Pan – het verhaal en online kijken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn maar weinig mensen die de tekenfilm Peter Pan niet gezien hebben. Wist je dat deze uit 1953 is? Zo oud voelt het voor mij niet. Voor jou wel? In deze tekenfilm gaan we terug in de tijd naar Londen waar Wendy, John en Michael Darling zich klaarmaken om naar bed te gaan. Maar Wendy heeft net te horen gekregen dat ze te oud is geworden voor de kinderkamer en dus een eigen kamer krijgt. Dat wil ze niet. Die avond komt Peter Pan langs en neemt hen mee op avontuur.

Peter Pan (1953) de film

En zo maken we dus kennis met dit sprookjesfiguur in zijn groene leggings. En hoewel dat een behoorlijk gewaagde modekeuze is, is dat niet het meest bijzondere aan deze jongeman. Hij kan namelijk vliegen. Niet uitzichzelf maar met een beetje hulp van feeënstof aangeleverd door Tinkerbell. Zij is één van de weinig dames in de klassieke Disney tekenfilms met karakter. Zij laat zich de wet niet voorschrijven en is de mannen vaak de baas. Dat zal vast één van de redenen zijn waarom ze nog zo onwijs populair is. Wist je dat ze tijdens de show Happily Ever After in Walt Disney World écht vliegt vanaf het kasteel? Dus geen projectie maar Tinkerbell zelf met vleugels en toverstaf.

Oké terug naar het verhaal.

Want behalve dat Wendy uit de kinderkamer moet zit er niet echt een verhaal in. Althans dat vind ik zelf.

Je gaat vooral mee met ze op avontuur. Ze vliegen uit het raam richting Neverland en komen onderweg bijzondere figuren tegen waaronder Kapitein Haak en zijn hulpje Vetje (dat is één van de weinige waar ik de Nederlandse naam nog van weet). Kapitein Haak en Peter Pan mogen elkaar niet zo. Peter heeft namelijk ooit de hand van de Kapitein afgehakt en gevoerd aan de krokodil. Die heel handig ook een klok heeft ingeslikt, dan weet Haak dat hij eraan komt. Want hij zou nog wel een extra hapje lusten van de Kapitein.

Lukt het Peter en de Darling kinderen zoals ze heten terug te keren naar Londen? En mag Wendy toch bij haar broertjes op de kinderkamer blijven slapen? Dat zie je in deze film.

Voor wie?

Behalve de krokodil die afgehakte handen eet (dat zie je overigens niet) is dit een film voor alle leeftijden. De karakters die in de tekenfilm zitten steken enorm af bij de “saaie/normale” Darling kinderen. Het voelt als een grote droom waarin alles mogelijk is met daarbij natuurlijk de grappige en ontroerende momenten die je gewend bent van een Disney film.

Het is ook leuk om deze film te kijken ter voorbereiding op een bezoek aan Disneyland Paris. Hierna gaat de attractie Peter Pan’s Flight in het Disneyland Park meer leven én krijgen ze echt het gevoel dat ze met Peter op pad gaan.

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

Andere Disney films