Home Blog Kérastase Blond absolu: mijn ervaring met de (paarse) shampoo, conditioner en serum

Kérastase Blond absolu: mijn ervaring met de (paarse) shampoo, conditioner en serum

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn highlights en hoe ik altijd bezig ben deze in een zo’n goed mogelijke conditie te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van Olaplex.

Daar hoort natuurlijk ook een goede shampoo bij. En wat heb ik er een hoop geprobeerd door de jaren heen, van Indola tot L’oreal, van zilvershampoo tot Nioxin. Echt waar, het lijkt wel een kapsalon bij mij in de badkamer, zoveel shampooflessen staan er.

Heel eerlijk heb ik nog nooit een shampoo gehad waar ik meerdere keren een fles van heb gekocht. Meestal beloven ze van alles, maar valt het in de praktijk tegen.

Hoe zit dat met deze nieuwe serie van Kérastase?

De Kérastase Blond Absolu…

…..kwam ik eigenlijk bij toeval tegen. Mijn haar was wat droog en ik wilde iets hebben tegen de pluis. Is je haar echt niet meer te redden, dan kan je altijd nog terugvallen op Kérastase is mij altijd geleerd.

Dus daarom ben ik in de kapperswinkel opzoek gegaan naar een shampoo en conditioner van dit merk. In eerste instantie ging ik voor de Resistance serie, die echt een boost geeft aan je haar, maar uiteindelijk kwam ik uit bij de Blond Absolu. Dit is een lijn speciaal voor mensen die hun highlights in goede conditie willen houden.

Laat ik dat nou precies willen.

De (gewone) Shampoo

In deze lijn zijn er twee soorten shampoos: een normale- en een zilvershampoo. Om te testen heb ik ze allebei maar aangeschaft om te zien of het echt zo goed werkt op highlights.

De shampoo zelf is paars van kleur net als de verpakking. Je hebt best veel nodig van de shampoo vind ik. Het schuimt wel maar verdeelt niet makkelijk over je haar.

Wat ook best vreemd is, is dat het de eerste keer minder schuimt. Daarmee bedoel ik dat als je na je eerste shampoo uitgespoeld te hebben je haar nogmaals met shampoo wast, dat het dan wel heel er schuimt en goed te verdelen is.

De shampoo zelf maakt mijn haar een beetje droog/stug, na het uitspoelen heb je dus zeker een goede conditioner nodig.

De Violet Shampoo

Omdat mijn highlights nogal de neiging hebben om te verkleuren was ik mijn haar regelmatig met een zilvershampoo. Daarom kon ik het niet laten om ook die van de Kérastase Blond Absolu lijn te proberen.

Deze schuimt veel beter dan de gewone shampoo. Zelfs zo goed dat de paarse spetters in mijn douche tot aan het plafond zitten.

Voor het beste resultaat raden ze aan de shampoo een paar minuten te laten intrekken. Dit heb ik braaf gedaan buiten de douche met een handdoek om mijn hoofd. Hierna kan je het op de gebruikelijke manier uitspoelen.

Door deze shampoo heeft mijn haar zeker een askleur gekregen. Het is minder warm en mijn highlights zijn weer mooi blond. Het werkt wel, maar wees voorzichtig met inmasseren, voor je het weet zit je plafond vol met paarse stippen.

De Cicaflash conditioner

Dit is de conditioner die hoort bij deze lijn. Een fijne conditioner vind ik zelf, die lekker ruikt en goed uitsmeert. Wel heb ik het idee dat ik er best veel van nodig heb voor mijn lange haar.

Na het inmasseren laat ik het zo’n 5 minuten zitten. Als je het daarna uitspoelt is je haar heel erg glad en zacht. Het stugge van de shampoo is er helemaal uit en je haar ruikt heel erg lekker.

Cicaplasme

Dit is het serum dat je gebruikt op handdoekdroog haar en dat beschermt tegen de hitte. Het ruikt heel lekker fris en geeft je haar direct een mooie glans. Het haalt niet alle pluis uit je haar maar wel veel.

Ook hiervan heb je best veel nodig vind ik. Het smeert net als de andere producten in deze lijn niet heel fijn uit. Wel heb ik het idee dat het zeker helpt om mijn haar soepel te houden en had ik al gezegd dat het heel lekker ruikt.

Het masker

Dit is het enige product uit de serie die ik nog moet proberen. Hier later meer over.

Kopen of niet?

Ben ik tevreden met deze shampoo: ja. Het houdt mijn haar soepel en verwijdert gelijk al die gele en oranje tonen.

Is het wat ik ervan verwacht had? Heel eerlijk, niet. Persoonlijk had ik gehoopt dat het meer herstellend was in plaats van verzorgend. Maar je gebruikt het vooral om je haar in goede conditie te houden, niet om het in die conditie te krijgen.

Zeker als je regelmatig je haar blondeert weet je dat het soms heel stug en droog kan worden. Dan heb je wat extra verzorging nodig. Deze shampoo is dan niet voldoende, zelfs niet met mijn wekelijkse Olaplex maskers. Daarom heb ik besloten om alsnog de Resistance serie van Kérastase te bestellen. Gewoon om mijn haar nog even die extra boost te geven zodat het weer lekker gezond wordt. Hierna houd ik het dan bij met mijn Kérastase Blond Absolu producten.

Foto: Kérastase