Home Blog Squid Game: hoe leuk, eng of vies is deze serie?

Squid Game: hoe leuk, eng of vies is deze serie?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is de hype van dit moment: Squid Game. In Rotterdam spelen ze massaal het spel uit de eerste aflevering na. Alleen dan zonder alle bloederige gevolgen.

Wat ik hoorde over deze serie liep heel erg uiteen. De een vindt het leuk, de ander eng of zelfs vies. Daardoor ben ik eigenlijk nooit aan de serie begonnen tot verkort.

Want ook ik moest eraan geloven, het kijken van Squid Game. Maar hoe leuk, eng of vies is deze serie nou echt? Als je overweegt om te kijken, maar nog twijfelt? Lees dan mijn review!

Waar gaat Squid Game over?

Squid Game is een serie over mensen die enorme schulden hebben die ze niet terug kunnen betalen. Je volgt hoofdrolspeler Seong Gi-hun, een enorme loser waarbij alles tegen lijkt te zitten. Hij heeft schulden, wordt achtervolgd en bedreigd door de schuldeiser, heeft een dochter die hij weinig ziet en hij woont bij zijn moeder.

Op een dag wordt hij benaderd om mee te doen aan een spel. Met dit spel kan hij een grote geldprijs winnen. Dat lijkt hem wel wat en al snel gaat hij op pad naar een onbekende locatie.

Daar aangekomen blijkt dat er nog ruim 400 andere mensen zijn met enorme schulden die meedoen aan het spel. Alleen al bij de eerste ronde blijkt dat het hier om 6 rondes met spellen gaat waar de verliezer het niet overleeft.

En het gaat er hard aan toe!

Is Squid Game eng?

Sommige mensen die ik sprak over Squid Game zeiden dat de serie eng was. Nou ben ik niet zo van de enge films of series dus heb ik deze ook lang links laten liggen.

Nu ik Squid Game heb gezien kan ik zeggen dat ik het helemaal niet eng vond. Het is geen griezelserie met schrikmomenten. Wat je wel eng zou kunnen vinden is het geweld. Er vloeit een hoop bloed en dat zie je allemaal.

Hoe gewelddadig is Squid Game?

Heel erg. Niet continu, maar als er geweld is dan gaan er een hoop mensen dood en spuit er overal bloed in het rond. Je gaat er uiteindelijk de lol wel van in zien, want het is echt overdreven. Daardoor voelde het voor mij ook niet echt aan.

Eigenlijk net als een foute actiefilm die ook te vinden zijn op Netflix. De minimale leeftijd om deze serie te bekijken is daarom 16 jaar. Als je jonger bent kun je het wel kijken, maar dan moet je wel tegen geweld en bloed kunnen!

Waar kun je Squid Game kijken?

Squid Game is exclusief te bekijken op Netflix. Je hebt hiervoor een abonnement nodig op deze streamingdienst. Er zullen vast ook illegale manieren zijn om de serie te bekijken, maar daar heb ik niet zoveel verstand van. En ook weinig zin om me erin te verdiepen heel eerlijk. Abonnementen kosten vanaf €7,99 per maand en je kunt ze maandelijks opzeggen. Dus als je klaar bent met de serie kun je je Netflixabonnement weer stopzetten.

Kun je Squid Game gratis kijken?

De enige (legale) manier om Squid Game gratis te kijken is als je iemand jou toegang geeft tot hun Netflixabonnement. Wij delen bijvoorbeeld een abonnement met een aantal mensen en dan betaal je vrijwel niks om te kunnen kijken.

Zoals ik hierboven al schreef is het mogelijk om op een illegale manier de serie te bekijken of streamen, maar daar heb ik verder weinig verstand van.

Is Squid Game de moeite (hype) waard?

Ja, ik snap wel waarom deze serie zo populair is. Jongeren zullen waarschijnlijk het geweld en de spellen geweldig vinden. Ben je iets ouder zoals ik dan leef je mee met het hoofdpersonage en ga je zelfs medelijden met hem krijgen. Uiteindelijk wil je niets liever dan dat hij schuldenvrij wordt en zijn leven weer op kan pakken. Of dat lukt? Daarvoor zul je de serie moeten bekijken.

Ook vind ik het verhaal achter de serie interessant. In Zuid-Korea, waar de serie zich afspeelt, kunnen alleen hele rijke mensen een huis kopen. Andere mensen moeten zich vaak diep in de schulden steken om ergens te kunnen wonen. Met deze serie wilde de bedenker een statement maken tegen de huidige maatschappij in Zuid-Korea en dat is goed gelukt. In die zin is het ook een waargebeurd verhaal. Er zijn veel mensen met enorme schulden die achterna worden gezeten door de schuldeisers, maar het niet kunnen terugbetalen. Hun leven is als het ware de echte variant van Squid Game.

Copyright foto: Netflix