Bewonder de Notre Dame in Parijs (van een afstandje)

De Notre Dame in Parijs is een van de meest iconische bouwwerken in de stad. Er zijn maar weinig mensen die zich geen beeld kunnen vormen van deze kathedraal, al is het door de Disney film over de Klokkenluider van de Notre Dame. Op 15 april 2019 brandde een groot deel van de kathedraal af waardoor deze nog steeds gesloten is voor het publiek. Toch kun je er zeker nog een kijkje nemen wanneer je dit jaar naar Parijs gaat!

Wat kun je nu zien van de Notre Dame in Paris?

Verrassend veel eigenlijk! Het voorste, meest iconische deel, is geheel intact. Je kunt niet bij de kathedraal zelf komen, maar deze dus wel aan de voorkant fotograferen, bijvoorbeeld vanaf de straat er vlak voor, de brug over de Seine (Petit Pont) of het wandelpad langs het water.

Het is natuurlijk ook best bijzonder om de werkzaamheden op de foto te zetten, want hopelijk zal dit nooit meer voorkomen. De werkzaamheden zullen hoogstwaarschijnlijk in 2024 gereed zijn, dan kun je de kerk weer van binnen- en buiten bezichtigen zonder steigers en netten er omheen.

Hoe kom je bij de Notre Dame?

De Notre Dame staat op een eiland in de Seine die te bereiken is via meerdere bruggen. In de buurt zijn er diverse metrostations waarvan de stations Cité en Saint-Michel, beiden langs Metro lijn 4, de beste optie zijn.

Wij gingen er te voet naartoe, want het ligt maar zo’n 10 minuten vanaf het Louvre. Het eiland zelf is niet zo heel spannend, maar leuk om geweest te zijn. Je komt er natuurlijk voor de Notre Dame, maar na een paar minuutjes heb je dat waarschijnlijk ook gezien. Zorg dus dat je het combineert met andere bezienswaardigheden in de buurt.

Of ga lekker winkelen. Het grote winkelcentrum Les Halles ligt op nog geen 10 minuten lopen vanaf de Notre Dame. En tenslotte gaan de meeste rondvaartboten ook langs het eiland met daarop de kathedraal. Ook dan heb je een mooi uitzicht over de kathedraal en de renovatiewerkzaamheden.

Wanneer kun je de gehele kathedraal weer bewonderen?

Op het moment van schrijven is de geplande openingsdatum ergens in 2024. Dus als je de kathedraal in haar geheel wilt zien zul je nog even geduld hebben. Het meest herkenbare deel van de Notre Dame is nog altijd zichtbaar en niet aangetast, op wat hekken er voor na dan. Je kunt zelf het beste bepalen of dat voor jou genoeg is om alsnog naar Parijs af te reizen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven