Vakantie op het zonovergoten Kaapverdië: de mooiste bezienswaardigheden

Zin in een heerlijke zonovergoten vakantie? Dan is Kaapverdië de perfecte bestemming voor jou. Kaapverdië bestaat uit tien verschillende eilanden, welke in korte tijd een populaire vakantiebestemming zijn geworden. En dat is niet voor niets. Wie wil er nou niet een gegarandeerd zonnige vakantie waar je kan relaxen op een parelwit strand? De vlucht naar Kaapverdië valt erg mee, met een rechtstreekse vlucht ben je er al in zo’n zes uur. De taal die er gesproken wordt is Portugees en Creools, maar met een goed woordje Engels kom je een heel eind. Het is er 3 uur (zomertijd) of 2 uur (wintertijd) vroeger dan in Nederland. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een jetlag!

Het weer op Kaapverdië: (bijna) altijd zon!

Hoe heerlijk is het om zeker te weten dat je een warme, zonnige vakantie tegemoet gaat?
In Kaapverdië is het het hele jaar warm. Het is in de winter tussen de 23 en de 26 graden en in de zomer tussen de 27 en de 30 graden Celsius. Veel korte broeken, jurkjes en rokjes mee dus. Het klimaat is er zeer droog, hierdoor regent het heel weinig.

Meestal zijn de tropische buien even hevig, maar wel kort en trekken ze snel weer weg. Met name in de herfst zijn er af en toe stevige tropische buien. Toch blijft de temperatuur bijna altijd hoog en is het zelfs ‘s nachts nog rond de 24 graden. Er is weinig wind en de zee is aangenaam warm.

Leukste bezienswaardigheden van Kaapverdië

Naast het heerlijke klimaat is Kaapverdië een heel divers eiland met mooie bezienswaardigheden. Naast lekker op je handdoekje op de parelwitte stranden liggen en zwemmen in de lichtblauwe zee, zijn er veel bijzondere plekken op het eiland die je absoluut gezien moet hebben. Kaapverdië stikt van de mooie natuurgebieden, monumenten en uitgestrekte zandstranden. Hieronder benoemen we de acht bezienswaardigheden die je absoluut niet wilt missen.

Rotsformaties Carbeirinho – São Nicolau

Wanneer je op het eiland São Nicolau bent vind je prachtige rotsformaties aan de kust bij Carbeirinho. Door de kracht van de zee zijn er bijzondere vormen en lagen in de kalksteengrotten en rotsen gekomen. De merkwaardige vormen en kleuren geven haast het gevoel van een maanlandschap. Het zeewater is er prachtig helderblauw, toch kun je hier beter niet gaan zwemmen vanwege de sterke stromingen. De rotsen zijn dus het beste vanaf de kant te bewonderen.

Blue Eye – Sal

Op het eiland Sal vind je aan de kust van Buracona het bijzondere Blue Eye. Blue Eye is een ondergelopen grot die in verbinding staat met de zee. Wanneer de zon door de opening van de rots op het water schijnt, ontstaat er een bijzonder natuurverschijnsel.

Het water in de grot wordt fel blauw en heeft de vorm van een oog, vandaar ook de naam. Dit prachtige blauwe licht lijkt haast wel magisch. Je kunt de Blue Eye het beste komen bewonderen op een zonnige dag. Zonder de zon is de mooie blauwe kleur namelijk niet te zien. De beste tijd om te gaan is tussen 11:00 en 13:00 uur, dan staat de zon namelijk hoog. Aangezien de Blue Eye in een grot zit is deze niet heel makkelijk te bereiken. Om de grot te bezoeken kun je het beste een quad huren. Het is ook mogelijk om te duiken in deze bijzondere rots.

Viana woestijn – Boa Vista

Altijd al willen weten hoe het is om midden in een woestijn te staan? In de Deserto de Viana waan je je in de Sahara woestijn. Je vindt hier een echte woestijn met metershoge zandduinen. Het lijkt er niet alleen op de Sahara, het zand wat er ligt komt helemaal vanuit de Sahara woestijn overgewaaid. Dit maakt de Viana woestijn een hele bekende en populaire bezienswaardigheid is. Je kan een wandeling maken door het goudgele zand of zelfs met een snowboard de zandduinen af surfen.

Paul Vallei – Santo Antão

Als je een natuurliefhebber bent is de Paul Vallei op het Santo Antão een absolute must. Santo Antão is een van de meeste groene eilanden van Kaapverdië. Je kan een wandeling maken door dit prachtige groene natuurgebied. De wandeling start boven tussen de wolken op een vulkaan.

Tijdens de wandeling loop je zo’n 1000 meter naar beneden in de richting van de zee. Je loopt op smalle paadjes en komt onderweg fruitplantages, kokospalmen en kleine schattige huisjes tegen. Volgens velen is dit mooie gebied een echte oase van rust. Heerlijk dus om echt te ontspannen tijdens je vakantie. Naast wandelen is het ook mogelijk om te overnachten in de Paul Vallei.

Cidade Velha – Santiago

Indien je van historische bezienswaardigheden houdt is de Cicade Velha de plek om de bezoeken. Cicade Velha betekent ook wel oude stad. Tot 1770 is dit de hoofdstad van Kaapverdië geweest. De oude hoofdstad geeft een mooi beeld van de geschiedenis van Kaapverdië. Als je in de oude stad bent is het zeker een aanrader om het fort São Felipe te bezoeken. Het is een behoorlijke klim omhoog om bij het fort te komen. Toch wordt dit door het prachtige uitzicht meer dan beloond. Het is ook mogelijk om met de taxi naar het fort te gaan. Op het fort kan je de indrukwekkende oude kanonnen zien die vroeger gebruikt werden.

Zoutmijnen Pedra de Lume – Sal

Een bezoek aan de zoutmijnen in Pedra de Lume op het eiland zal wil je niet missen. Deze zoutmijnen bestaan al sinds 1833. De zoutpannen, opslaghuizen en zoutmeren zijn de bekendste bezienswaardigheden op het eiland Sal. De enorme uitgestrekte zoutmijnen kleuren mooi roze als de zon erop staat.

Het roze water lijkt bijna wel van een andere wereld te komen. Het water is er zo’n 27 keer zouter dan normaal zeewater uit de oceaan. Dit maakt dat je er gemakkelijk in kunt blijven drijven en kunt voelen hoe het is om gewichtloos te zijn.

Walvistocht – Boa Vista

In maart, april en mei is het mogelijk om Bultrug walvissen en hun baby’s te spotten. Er zijn veel walvissen op Kaapverdië, aangezien dit de belangrijkste broedplek is voor de Bultrug walvis. In de maanden maart, april en mei zijn de bijzonder zeedieren soms zelfs vanaf het strand te spotten.

Wil je zeker zijn van het zien van een Bultrug walvis? Dan is het aan te raden om mee te gaan op een georganiseerde walvistocht op een boot. Op zo’n tocht op open zee is de kans erg groot om er één te spotten. Houd je camera zeker bij de hand, want het is mogelijk dat er een Bultrug vlakbij de boot te zien zijn.

Palmenstrand Tarrafal – Santiago

Naast wandelingen, bijzondere natuurverschijnselen en rotsen hoort er natuurlijk nog iets belangrijks op een zonnige vakantie: relaxen. En waar kan je beter relaxen dan op het mooie palmenstrand Tarrafal op het eiland Santiago. Het witte strand dat helemaal volstaat met wuivende palmbomen geeft je het ultieme vakantiegevoel. Je kunt er heerlijk zitten of een duik nemen in de zee natuurlijk.

Vakantie om niet te vergeten

Op een vakantie in Kaapverdië hoef je je dus zeker niet te vervelen! Het is de ideale plek voor een mix van ontspannen op mooie stranden en bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken. Van droge woestijn tot wandelen in een groen, levendig natuurgebied, alles is er mogelijk.

Naast deze acht uitgelichte bezienswaardigheden is er uiteraard nog veel meer bijzonders te zien op de eilanden van Kaapverdië. Er zijn zoveel bezienswaardigheden en leuke activiteiten dat je er wel tien pagina’s vol over zou kunnen schrijven. Maar het beste is natuurlijk om het zelf te ervaren.

Eé​​n ding is wel zeker: een vakantie op Kaapverdië is er absoluut één die je niet snel zal vergeten!

Droom jij al van de prachtige witte zandstranden van Kaapverdië?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven