Review: Mall of the Netherlands in Leidschendam

Leidsenhage is al jaren één van mijn favoriete winkelcentra in de regio. Parkeren is gratis en er was een groot aanbod aan winkels. Maar de afgelopen jaren stonden steeds meer winkels leeg en je merkte dan het er heel verouderd uitzag. Tijd voor wat nieuws: de Mall of the Netherlands.

Het winkelcentrum Leidsenhage werd compleet gesloopt en op de plaats komt een enorm luxe shopping mall. Zo eentje die je kent uit de Verenigde Staten of de films.

Nog steeds ben ik hier regelmatig te vinden voor mijn wekelijkse boodschappen of om wat te eten te halen.

Ben je er nog nooit geweest? Dit is mijn Mall of the Netherlands Review!

Mall of the Netherlands review

Wat ik fijn vind aan de Mall of the Netherlands is de bereikbaarheid. Je rijdt er zo naartoe vanaf de A4. Als je uit de tunnel komt sla je rechtsaf. Je komt dan vrijwel meteen bij de parkeergarage uit.

Waar ik overigens voorbij rijdt.

Waarom? Omdat de eerste parkeermogelijkheid een parkeerdek is met maar een paar overdekte plaatsen. Wil je in een overdekte parkeergarage staan dan neem je niet het eerste stoplicht links, maar het tweede, je rijdt dus de mall voorbij.

Hier om de hoek is een tweede parkeergarage, deze is overdekt. Althans, de eerste 2 verdiepingen. Op het dak sta je nog steeds in de open lucht.

Wanneer je bij deze parkeergarage het winkelcentrum in gaat kom je uit bij de MediaMarkt, Action en Jumbo.

Sta je op het eerste parkeerterrein, die niet overdekte, dan kan je ervoor kiezen om bij de Mediamarkt, de Albert Heijn of het foodcourt te parkeren. Afhankelijk van waar je moet zijn.

De winkels

De winkels in de Mall of the Netherlands zijn allemaal nog hartstikke nieuw. Ze zien er nog prachtig en luxe uit.

Je vindt hier onder andere:

  • Kruidvat
  • Van Haren
  • Jumbo
  • Douglas
  • H&M
  • America Today
  • Hema
  • en nog veel meer

Eigenlijk de gebruikelijke winkels die je in elke andere winkelstraat ook tegenkomt.

Toch heeft dit winkelcentrum 2 voordelen ten opzichte van de winkelstraten/-centra in de regio. De eerste is het gratis parkeren. Bij de meeste winkelcentra in de regio ben je zo €1 of meer per uur kwijt.

Het tweede voordeel is dat vrijwel alles overdekt is. Dus zelfs als het koud is of regent blijf je hier lekker warm. In de zomer was het hier juist zo koel, ze hadden de airco aanstaan, waardoor het binnen fijn vertoeven was.

Boodschappen doen

Wij gaan dus meestal naar de Mall of the Netherlands voor de boodschappen. Ze hebben er namelijk een hele grote Jumbo en Albert Heijn zitten.

In de Jumbo zit ook een LaPlace waar je pizza’s, hamburgers en broodjes kunt halen. Ook hebben ze een kleine koffiecorner die je ook van de LaPlace gewend bent.

Na de boodschappen neem je de lift of roltrap naar de parkeergarage en je laadt ze zo in je auto in. Heerlijk, ik houd van dat gemak!

Eten en drinken

Kan je hier zeker ook! De meeste restaurants zitten in het foodcourt aan de kant van de Albert Heijn. Wij zijn fan van Bali Foods, dit is een Indonesische toko met heerlijke kip cashew. Echt daar kan ik kilo’s van op. Maar ze hebben nog veel meer gerechten.

Tussen de winkels zit de lunchroom Heren van Beest. Hier hadden wij hele goede dingen over gehoord maar waarschijnlijk waren wij er op een slechte dag. Wij hadden een broodje warme kip, waarvan de kip echt hartstikke droog was, en een broodje eiersalade die zo zuur was dat ik er misselijk van werd. Heel zonde, want ik hoor eigenlijk alleen maar lovende reviews…

Midden in het pad zit een kleine balie van Dunkin’ Donuts. Als je mijn reviews hebt gelezen weet je dat ik hier vaste klant ben. Ze hebben ook lekkere koffie’s en andere drankjes. Wel wat ongezond maar af en toe best lekker.

Verder is er de LaPlace in de Jumbo waar wij nog weleens een koffie met een saucijzenbroodje halen. En dat is het eigenlijk wel qua eetmogelijkheden.

Het winkelcentrum is nog in aanbouw

Voordat je naar dit winkelcentrum gaat is het goed om te weten dat ze nog druk aan het bouwen zijn. Het is nog lang niet klaar.

Veel paden lopen nog dood en voor de Hema en de McDonalds moet je momenteel nog buiten langs lopen.

Vanwege de huidige situatie is de opening verschoven naar de lente van 2021, maar er komen regelmatig nieuwe winkels bij.

Coronamaatregelen

Net als veel andere winkelcentra gelden hier ook de coronaregels. Denk aan mondkapjes en regelmatig je handen ontsmetten. Er staan palen met desinfectiemiddelen bij de ingangen van het winkelcentrum en bij de winkels.

Verder geldt ook hier de 1,5 meter afstand.

Drukte

De Mall of the Netherlands is, ondanks dat het nog niet geheel geopend is, al een populaire bestemming. Zeker in het weekend kan het hier behoorlijk druk zijn.

Er geldt volgens mij geen maximum aantal bezoekers. Althans, ik heb ze nog nooit mensen zien tegenhouden.

Wij waren er een aantal weken terug op een vrijdagmiddag en het leek wel een zondag buiten de coronatijd. Echt aardig vol.

Mensen houden wel afstand maar je merkt ook hier dat mensen de coronamaatregelen zat zijn.

Wil je hier in alle rust rondkijken? Dan zou ik vroeg op de ochtend gaan, op doordeweekse dagen, of tijdens een koopavond.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen