Mall of the Netherlands review van dit grote winkelcentrum!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een van de dingen die ik heerlijk vind wanneer ik in de VS ben is het shoppen in de enorme winkelcentra. Deze zogenoemde shopping malls kennen we hier niet in Nederland.

Tot nu! Want ook in Nederland hebben we nu zo’n enorm overdekt winkelparadijs, met foodcourt.

Nou komen we alweer een tijdje in de Mall of the Netherlands, zelfs toen het nog in aanbouw was. Maar we hebben nooit een review geschreven erover. De hoogste tijd dus!

Waar ligt de Mall of the Netherlands?

De Mall of the Netherlands is gebouwd op de plek waar vroeger winkelcentrum Leidsenhage te vinden was. Toen al best een gezellig winkelcentrum dat wel nodig aan vervanging toe was.

Zegt dit je helemaal niks, dat is niet erg.

Je vindt de Mall of the Netherlands in Leidschendam vlakbij Den Haag. Je rijdt er zo naartoe vanaf de A4. Missen kan je het ook niet, want het staat op diverse borden aangegeven.

In het weekend kan het verkeer aardig druk zijn richting het winkelcentrum. Heb je geen zin om in de file te staan? Zorg dan dat je vroeg op de ochtend of wat later in de middag gaat.

Parkeren bij de Mall of the Netherlands

Parkeren bij de Mall of the Netherlands kan in verschillende parkeergarages en op de parkeerterreinen bij het centrum.

Wij parkeren meestal in de garage bij de Jumbo P4 (aan de achterkant van het winkelcentrum) of bij de Zara. Alle parkeerplaatsen zijn groot met honderden plekken. Er staan ook borden hoeveel plekken er beschikbaar zijn en er branden lampjes waar je nog kunt parkeren.

Heb je een elektrische auto dan heb je vaak geluk. Het winkelcentrum heeft namelijk best aardig wat laadpalen. Die ook nog heel praktisch vlakbij de ingang van het winkelcentrum liggen. Nou merk je dat er steeds meer mensen een elektrische of hybride auto hebben waardoor de plekken vaak bezet zijn, maar tot nu toe heb ik met mijn elektrische auto altijd een laadplek kunnen vinden.

En hoewel er slagbomen staan om het aantal auto’s te meten is parkeren bij de Mall of the Netherlands helemaal gratis.

Winkels in de Mall of the Netherlands

Winkels zitten er genoeg in de Mall of the Netherlands. Van de Kruidvat tot een Nijntje winkel. Het aanbod is echt heel divers. Je kunt hier ook terecht voor je weekboodschappen bij de Jumbo of Albert Heijn.

De winkels zijn ruim opgezet en zijn ook heel open. Hierdoor voelt het winkelcentrum luxe aan. Omdat ze aan de binnen- en buitenkant nogal op elkaar lijken is het soms best zoeken naar je favoriete winkel.

Ook bijzonder zijn de autobedrijven die hier een winkelruimte hebben. Zo kun je hier de laatste modellen van Polestar, de Volkswagen groep en MG bekijken. Je kunt soms zelfs een proefrit maken.

Toen wij een proefrit maakten in de Polestar 2 stond deze klaar in de garage van de Mall of the Netherlands, best bijzonder.

Verder zijn er ook wel wat winkels echt voor toeristen. Denk aan kaas, luxe luchtjes en pindakaas. Leuk als je vanuit het buitenland komt, maar wij Nederlanders lopen daar vaak toch voorbij.

Mall of the Netherlands restaurants

De Mall of the Netherlands heeft verschillende restaurants. De meesten zijn verzameld in een zogenoemd foodcourt. Je vindt deze op de eerste verdieping van het winkelcentrum.

Aan de buitenkant van het foodcourt zijn er allerlei restaurants waar je eten kunt afhalen, denk pasta, pizza, Indiaas, sushi, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Dit eten neem je dan mee naar een van de vele tafeltjes in het midden van de foodcourt.

Er is ook een gedeelte met restaurantjes en kraampjes met stoeltjes. Je vindt dit deel in de buurt van de Albert Heijn. Hier kun je allerlei Oosterse lekkernijen halen, maar ook kip, vlees, olijven en Grieks.

Mall of the Netherlands review

Wij gaan regelmatig naar de Mall of the Netherlands. Het is voor ons een kwartiertje rijden. Omdat het zo dichtbij is doen we er meestal de weekboodschappen of gaan we er eten bij een van de restaurants.

Wel zorgen we ervoor dat we niet in het weekend gaan. Dan kan het er soms echt ontzettend druk zijn met lange files er naartoe. Heb je de kans om op een doordeweekse dag te gaan dan kan ik dat zeker aanraden. Ook ’s avonds is het er een stuk rustiger.

Er zijn ontzettend veel winkels, van de bekende merken die je in elke winkelstraat ziet tot unieke boetiekjes die je alleen in dit winkelcentrum tegenkomt. Leuk om eens langs te struinen en binnen te neuzen.

Verder is het een fijne plek om doorheen te struinen en er even tussenuit te zijn. Ga ook zeker iets eten bij het foodcourt, dat hoort er ook bij.

Persoonlijk ben ik blij dat we nu ook zo’n Amerikaans winkelcentrum in Nederland hebben en dat ik niet meer naar Centro in Oberhausen moet voor eenzelfde ervaring. Gratis parkeren is ook mooi meegenomen. Hierdoor laat ik het centrum van Den Haag meestal links liggen en ga ik lekker shoppen in het winkelcentrum

Ga er zeker eens een kijkje nemen, laat je weten hoe het was?