Chromecast aansluiten op je tv, hoe doe je dat?

Veel moderne tv’s zijn tegenwoordig uitgerust met apps. Via deze apps kan je Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, en nog veel meer streamen. Wanneer je tv nog niet uitgerust is met deze digitale mogelijkheden dan kan je nog steeds je favoriete series direct op je tv kijken.

Daarvoor heb je een Chromecast nodig. Deze – vrij betaalbare optie – koppel je aan je tv en dan kan je alles vanaf je telefoon, tablet of pc streamen op je tv.

Dat klinkt ingewikkeld maar het is echt heel eenvoudig! Zo sluit je de Chromecast aan op je tv!

Chromecast aansluiten op je tv

Wanneer je de Chromecast hebt ontvangen pak je deze natuurlijk eerst uit. In de doos vind je behalve de handleiding de Chromecast en een stroomkabel. Deze stroomkabel heb je alleen nodig als je tv wat ouder is.

Nieuwere tv’s geven de Chromecast voldoende stroom via de HDMI-poort. Bij oudere tv’s is dit soms niet het geval. Dan kan je het beste de bijgeleverde stroomkabel gebruiken. Dit kan soms irritant zijn als je niet direct een stopcontact in de buurt hebt of als deze vol zit.

Sowieso raadt Google – de producent van de Chromecast – aan om de stroomkabel te gebruiken, ook voor nieuwe tv’s. Dit voor de best mogelijke ervaring.

Ok, terug naar het aansluiten van je Chromecast:

  • Plug de Chromecast in een HDMI-poort van je tv.
  • Voor de zekerheid kan je het beste ook de stroomkabel inpluggen. Deze moet aan de onderkant.
  • Download de Google Home-app op je tablet of smartphone, waarvan je wilt gaan streamen.
  • Volg de stappen op je Google Home-app. Deze leidt je helemaal door het installatieproces heen.

Hierna is je Chromecast klaar voor gebruik en kan je streamen vanaf je smartphone.

Open nu bijvoorbeeld eens Youtube of Netflix op je smartphone (zorg dat deze verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast). Wanneer je de serie of film hebt gekozen dan zet je deze aan op je telefoon. Zet deze nu op pauze.

Bovenin zie je een vierkantje met een wifi logo erin. Dat is je streamingknop. Als je hier nu op klikt kan je ervoor kiezen het beeld op jouw telefoon naar je tv te streamen. Hierna kan je het scherm van je telefoon uitzetten.

Dit werkt overigens net zo voor je tablet of tablet.

Moet ik de Google Home-app op alle apparaten installeren waarvan ik wil streamen?

Nee, wanneer je de Google Home-app hebt geïnstalleerd en de Chromecast werkt dan kan je vanaf elke device die verbonden is met jouw wifi-netwerk streamen naar je tv.

Dit betekent dat je de app dus niet hoeft te installeren op andere apparaten. Alleen eenmalig om de Chromecast te koppelen met je wifi-netwerk en je tv.

Heb ik een Chromecast nodig als ik al een Smart tv heb?

Nee, wanneer je een Smart tv hebt kan je de meeste streamingapps direct downloaden op je tv.

Dat werkt net als op je telefoon op tablet.

In het geval van Netflix download je de Netflix-app op je tv. Je tv is uitgerust met een app-store. Hier zoek je de app en klik je op downloaden. Op sommige tv’s staat Netflix al vooraf geïnstalleerd dan is het helemaal makkelijk.

Wanneer de app op je tv staat open je deze met de afstandsbediening. Dan log je in met je Netflix-account en kan je beginnen met kijken.

Daar hoeft geen Chromecast of Apple-tv aan te pas te komen.

Dit geldt overigens ook voor andere apps zoals Amazon Prime, Youtube, Disney Plus, Videoland en Pathe Thuis.

Wanneer je echt iets van je telefoon wilt streamen, bijvoorbeeld je vakantiefoto’s dan kan je hiervoor voor Apple gebruik maken van Airplay en voor Android de app die hoort bij je tv.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven