Welk pretpark is leuker: Movie Park Germany of Phantasialand?

Net over de grens in Duitsland zijn er twee pretparken waarvoor in Nederland behoorlijk wat reclame wordt gemaakt. Movie Park Germany met de Nickelodeon figuren en Phantasialand met de heftige achtbanen. Als je mij vroeger had gevraagd welke van de twee ik zou kiezen dan had ik Movie Park Germany gezegd. Maar sinds mijn bezoek aan Phantasialand is mijn mening compleet veranderd. Dit is waarom.

Het verschil tussen Movie Park Germany en Phantasialand?

Movie Park Germany en Phantasialand zijn beiden pretparken die op ongeveer een uur vanaf de Nederlandse grens liggen. Phantasialand is iets verder rijden, dit Park ligt net onder Keulen. Movie Park Germany ligt bij Bottrop, vlakbij Oberhausen.

Als je puur naar de afstand kijkt dan is Movie Park Germany de betere keus. Dat geldt ook voor de entreeprijs: €29,50 vs €39,50 voor een dagje Phantasialand. Maar voordat je nu een beslissing neemt, lees alsjeblieft nog even verder! Want hoewel ik vorig jaar met veel plezier in Phantasialand ben geweest, ben ik al jaren niet meer richting Bottrop afgereisd.

Dat heeft een reden…

Het grootste verschil

Begrijp me niet verkeerd. Movie Park Germany heeft een aantal echt leuke attracties. Met name de nieuwe Star Trek achtbaan ziet er spannend uit. Maar toen ik er voor het laatst was – jaren geleden – vond ik het Park met name verouderd. Sinds het vertrek van Warner Bros was er behalve het weghalen van alles wat ermee te maken had, weinig gedaan met het Park. Veel attracties waren gesloten of toe aan een grondige renovatie. Hierdoor waren we eigenlijk al binnen een paar uur uitgekeken in het Park en zijn we richting de winkels van Oberhausen gegaan. Zonde als je daar bijna €30 per persoon voor betaalt.

Datzelfde idee had ik ook bij Phantasialand. Door de hoge entreeprijs heb ik heel lang getwijfeld om hier naartoe te gaan. Stel dat het net zo is als Movie Park Germany, waarom zou ik er dan een tientje meer per persoon voor betalen…

Waarom ik voor Phantasialand kies

Als je mij zou vragen of je naar Movie Park Germany of Phantasialand moet gaan dan zou ik voor die laatste kiezen. Ja het is duurder en het ligt verder weg, maar ze hebben zoveel attracties dat je je niet snel zult vervelen.

Ook vind ik het eten een stuk beter in Phantasialand. Geen kleffe hamburgers met friet, maar broodjes, wokgerechten en braadworsten. Wil je bediend worden dan kan je terecht in de restaurants van de hotels die naast het Park liggen.

Het enige nadeel van Phantasialand vind ik de drukte. Omdat het zo’n klein Park is, zit het al snel vol. Alles is vrij dicht op elkaar gebouwd waardoor je niet veel loopruimte hebt. Ook de wachttijden lopen dan snel op. Als je de mogelijkheid hebt ga dan zeker op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties. De langste wachtrij is dan hooguit 30 minuten.

Misschien lees je dit en denk je: “je hebt het compleet mis!” Dan hoor ik het natuurlijk graag. Vertel hieronder in de comments wat jouw favoriet is van deze twee én waarom!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...

Tips om niet ziek te worden in (Disney) pretparken

Ken je dat? Als je naar een pretpark bent geweest wordt je in de dagen erna ineens...

Raad de Disneyland Paris attractie!

Vandaag doen we - vanwege het weer buiten - een spelletje. Kan jij aan de hand van...