Bobbejaanland vs Walibi: het leukste pretpark van België

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Net als in Nederland zijn er in België ook diverse pretparken. Sommige groter dan de ander. De meest bekende zijn Walibi, Bobbejaanland en Plopsaland. Van die laatst zijn er zelfs meerdere parken in België. We hebben pas al de diverse Plopsaland pretparken vergeleken. Nu doen we hetzelfde met de andere 2 bekende parken. Walibi vs Bobbejaanland, wie gaat er winnen?

De vergelijking

In dit artikel gaan we kijken naar de verschillen en gelijkenissen tussen de twee parken. Daar hebben we een aantal categorieën voor gekozen. We willen natuurlijk wel appels met appels vergelijken.

Thema en aankleding

De eerste categorie is thema en aankleding. Wat is de beleving als je daar rondloopt? Waar bijvoorbeeld Disneyland Paris en De Efteling heel goed in zijn, voelen andere attractieparken toch meer als een uitgebreide kermis. Maar hoe zit dat met deze twee parken?

We beginnen bij Bobbejaanland. Wat in dit park opvalt is het meer in het midden van het park. Alle attracties zijn rondom deze waterpartij of er zelfs deels in gebouwd. Er zijn geen themagebieden zoals je die in andere attractieparken wel tegenkomt. Sommige attracties hebben een bepaald thema, maar vaak is dit niet afgestemd op bijvoorbeeld de attracties of winkels er naast.

Sommige mensen vinden Bobbejaanland vervallen ogen. Terwijl het voor anderen juist nostalgie is. Er is veel groen in het park, maar sommige gebouwen ogen grauw en grijs en zijn toe aan een verfbeurt.

Maar hoe zit het in Walibi België? Dit park wint het qua aankleding en thema van Bobbejaanland. Er zijn diverse themagedeeltes met attracties en winkels die daarbij passen.

Ook in dit park liggen de attracties rond een meer en is er veel groen. De attracties lijken beter bijgehouden te zijn en ogen frisser.

De attracties

Allebei de pretparken hebben een goede mix aan attracties. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden dat ze leuk vinden. Ook qua aantal ontlopen ze elkaar niet veel. Ze hebben beiden rond de 35 attracties.

Achtbanen

In zowel Bobbejaanland als Walibi Belgium zijn er diverse achtbanen. Van echte thrillrides tot rustige attracties voor het hele gezin.

De meest opvallende achtbaan in Bobbejaanland is de Typhoon. Hierbij word je recht naar boven getakeld, om daarna even recht weer naar beneden te gaan. Vervolgens ga je nog 4 keer over de kop. De maximale snelheid van deze achtbaan is 80 km/h en je bereikt een hoogte van 26 meter.

In Walibi Belgium zijn er twee achtbanen die opvallen. De eerste is de dit jaar geopende Tiki Waka. Dit is geen extreme thrillride maar een soepele, bobslee achtige baan. Je glijdt over de baan in een 4 persoonskarretje en hebt regelmatig het gevoel dat je loskomt (kriebels in de buik).

Daarnaast heeft Walibi Belgium een watercoaster – Pulsar. Deze attractie bestaat uit een baan door het water met 2 hoge torens. Als de attractie begint wordt je achteruit naar boven gereden, om vervolgens met snelheden tot 100 km/h tussen de twee torens te rijden. Ook maakt de attractie de naam watercoaster behoorlijk waar, tijdens het naar beneden gaan komt er een enorme splash met water over het karretje.

Andere attracties

Naast de achtbanen hebben de beiden parken ook genoeg andere attracties. Zo zijn er diverse waterrides, zoals bijvoorbeeld de bekende ronde bootjes. En er zijn genoeg attracties voor kleine kinderen.

Denk aan paardrijden op een mechanisch paard, zelf autorijden, vliegen in vrolijk gekleurde vliegtuigen, draai- en zweefmolens en natuurlijk een speeltuin.

Entreeprijs

Bij Bobbejaanland verschilt de ticketprijs die je moet betalen. Ga je op rustige dagen, dan ben je slechts €21.90 kwijt. Ga je in het hoogseizoen of wil je een ticket zonder datum dan kost dit €37. Een aardig groot verschil. Parkeren kost €8 en er zijn plaatsen beschikbaar om een elektrische auto op te laden.

De kaartjes van Walibi Belgium zijn een stukje duurder. Daar betaal je €37,50 voor volwassenen en €31.50 voor kinderen. Ook parkeren is duurder, €10.

Voor korting op tickets voor de beiden parken kan je het beste de websites van de ANWB en Vakantieveilingen in de gaten houden. Daar worden regelmatig kaartjes met korting aangeboden.

Conclusie

Qua attracties zijn Bobbejaanland en Walibi Belgium aan elkaar gewaagd. In ieder geval als je kijkt naar de aantallen en de opties voor het hele gezin.

Bij Walibi Belgium wordt volop geïnvesteerd in nieuwe attracties, merk je dat ze in Bobbejaanland echt aan een opfrisbeur nodig zijn. Dit geldt ook voor de aankleding van het park.

Als wij zouden moeten kiezen, zouden we naar Walibi Belgium gaan. Maar we zijn ook benieuwd welk park jij zou kiezen. Laat een bericht achter hieronder welk park jij zou aanraden en waarom?