Home Blog Alpincenter Bottrop – Indoorskihal: locatie, activiteiten en review

Alpincenter Bottrop – Indoorskihal: locatie, activiteiten en review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met de koude temperaturen buiten kom ik helemaal in de wintersportstemming. Er gaat dan natuurlijk niks boven de echte sneeuw in Oostenrijk of Frankrijk. Maar als je budget het niet toelaat dan kunnen indoorskihallen een goed alternatief zijn. In Nederland hebben we natuurlijk Snowworld, onze Oosterburen hebben onder andere Alpincenter Bottrop.

Vanuit Nederland is het even rijden om er te komen. Zeker als je net als ik aan de westkust woont. Wij hebben er toen ook echt een dagje uit van gemaakt. Toch stonden we binnen een paar uur alweer buiten. Daar later meer over.

Laten we beginnen met de voordelen van Alpincenter Bottrop.

Alpincenter Bottrop: de voordelen

Voor mij waren er drie redenen om naar deze indoorskihal in Bottrop te gaan: de lengte van de baan, de all-inclusive formule en de hoge kortingen die je soms bij bijvoorbeeld Vakantieveiligen kunt krijgen.

Laten we beginnen met de lengte van de baan. Deze is 640 meter. Dat klinkt echt enorm. Hiermee is het toch minimaal zo’n 100 meter langer dan bijvoorbeeld Snowworld in Zoetermeer of Landgraaf. Voor mij als wintersporter toch wel een reden om er naartoe te gaan. Zeker, omdat ik bij de andere indoorskihallen langer in de lift sta dan op de baan.

Voor mij was de tweede reden om te gaan de all-inclusive formule. Dat betekent dat bij de entreeprijs het material, maar ook het eten en drinken inbegrepen zit. Je kunt zelfs onbeperkt bier en wijn halen. Niet dat ik echt een grote eter of drinker ben, maar ik vind het altijd prettig als je vooraf al weet hoeveel geld je kwijt bent. Ga je naar Snowworld dan betaal je voor alles apart. Schoenen of ski’s huren, een drankje na afloop of iets te eten? Als je alles bij elkaar optelt ben je best een hoop geld kwijt.

Daarnaast mag je bij Alpincenter Bottrop onbeperkt skiën (of snowboarden) voor dat bedrag. Je kunt er dus echt een dagje uit van maken. Net alsof je op wintersport bent.

Het laatste voordeel van deze indoorskihal in Bottrop vond ik de prijs. Betaal nooit het volledige bedrag. Er zijn altijd kortingsacties te vinden. Zo betaalden wij toen voor een all-inclusive ticket €19 per persoon. En dat was voor volwassenen. Als je het volledige bedrag betaalt bent je €54 per persoon kwijt. Wat een verschil he?

Waarom ik er niet meer terug kom…

Als je de voordelen zo leest denk je vast: “dat klinkt goed dat Alpincenter Bottrop”. En voor veel mensen is het ook echt een leuk dagje uit. Toch kom ik er niet meer terug.

Dat heeft een paar redenen. De eerste is de baan. Hoewel ruim 640 meter heel lang lijkt stond ik binnen nog geen minuut alweer beneden. Nou moet ik erbij zeggen dat ik een gevorderde skiër ben, maar ik ben niet het type dat keihard naar beneden gaat. Gewoon op m’n gemak.

Daarnaast vond ik de kwaliteit van de sneeuw lijken op vogelzand. Nou weet ik dat indoorsneeuw niet “echt” is, maar dit voelde meer alsof je door zand ging dan echte sneeuw. Nou was dit een paar jaar geleden, misschien dat dit inmiddels is aangepast. Maar het voelde nog onnatuurlijker dan indoorsneeuw.

De laatste reden waarom ik er niet meer kom is, omdat ik het er vrij ongezellig vond. Het voelde echt aan als een hal. Hier en daar wat wintersportelementjes, maar voor de rest was het er kil. Ook het restaurant was écht een enorme hal met alleen maar lange picknicktafels. Niet echt heel sfeervol.

Wij zijn na 2 afdalingen en een frisje weer weggegaan. Het eten hebben we overgeslagen, dat zag er niet heel smakelijk uit. Toch best zonde, zelfs als je een kaartje met korting hebt gekocht.

Voor wie is Alpincenter Bottrop geschikt?

Dat het niks voor mij was betekent natuurlijk niet dat het ook niks voor jou is. Voor wie is Alpincenter Bottrop wel geschikt?

Ben je een beginnende skiër of snowboarder en wil je zoveel mogelijk “meters” maken? Dan is dit best een leuke baan. Het is niet zo uitdagend en door de vogelzandsneeuw val je lekker zacht. Je hebt ook geen ingewikkelde liftjes maar gewoon een rollende band.

Daarnaast is het een leuke bestemming voor groepen jongeren. Die waren er toen wij gingen ook massaal. Je kunt onbeperkt eten, drinken en gebruik maken van de baan. Dan kan je je op die leeftijd goed vermaken daar.