Animal Kingdom in Walt Disney World

Toen ik jaren geleden voor het eerst naar Walt Disney World ging was er op tv een reclame voor Animal Kingdom. Het park was veel dingen, maar 1 ding moest je goed onthouden, het was Nahtazu! Als je dat woord voor het eerst ziet is het een beetje vreemd, totdat je het uitspreekt. Want Animal Kingdom is dus Not a Zoo. En dat klopt. Nu vele jaren later is het door de toevoeging van Pandora één van de populairste parken van Walt Disney World geworden.

Animal Kingdom is een pretpark met een Afrikaans en Aziatisch thema. Een deel van het Park is compleet in Aziatische sfeer met planten, muziek, restaurants en attracties die daar geheel op zijn afgestemd. Een ander gedeelte is Afrikaans, met lokale muziek, gerechten en een echte safari met wilde beesten. Verder is er een gedeelte met Dinosaurussen en Pandora – uit de film Avatar.

Zo op het oog is het dus best een mengelmoesje aan gedeeltes maar in het Park hebben ze de overgangen echt heel goed gedaan. Het is een park voor avonturiers die nieuwe continenten willen ontdekken, maar daar niet zo ver voor willen reizen.

Het Animal Kingdom park

Wanneer je onder de toegangspoort van het Park bent gelopen sta je in de Oasis. Dit is een dichtbegroeid gedeelte waar je allerlei beesten kunt bekijken. Er zijn twee paden, link- en rechtsom die later weer bij elkaar komen. Doordat dit gedeelte zo dichtbegroeid is, is het zomers hier echt bloedheet. Alsof je door een sauna loopt. Daarom sla ik dit gedeelte meestal open om naar een wat koeler deel van het Park te gaan.

In het midden van het Animal Kingdom park staat de Tree of Life. Hier moet je echt even de tijd voor nemen, want deze is echt ontzettend mooi gemaakt. In het hout van de boom, van wortels tot stronk, zijn allerlei wilde dieren uitgesneden. Niet alleen aan de voorkant maar rondom, van boven naar beneden. Het is een leuk spelletje om samen zoveel mogelijk wilde dieren te spotten en degene die de meeste dieren ziet wint. Het gedeelte waar de Tree of Life staat heet Discovery Island en doet vooral dienst als hub. Vanuit hier kan je naar alle andere gedeeltes van het Park.

De gedeeltes

Als we met de klok meegaan vindt je linksonder Pandora. Hier kan je alle planten en de magische omgeving uit de film Avatar bewonderen. Ook vind je hier twee – ontzettend populaire – attracties Flight of Passage en Na’vi River Journey. Vanuit Pandora kan je buitenom naar Afrika lopen of via de Discovery Island naar één van de andere gedeeltes.

In Afrika hebben ze de stad Harambe gebouwd. Hier vindt je winkeltjes, restaurants en je kunt er op safari om allerlei wilde dieren te bekijken. Ook is er een wandelroute langs diverse dieren, waaronder gorilla’s.

Ook in het Azië gedeelte is er een wandelroute langs wilde dieren. Hier kan je onder andere tijgers en vleermuizen bekijken. Daarnaast vindt je in dit gedeelte van Animal Kingdom ook de attractie Expedition Everest. Eén van de engste achtbanen van heel Walt Disney World!

Tenslotte is er Dinoland U.S.A. Dit is een kermisachtig gedeelte met allerlei spelletjes en attracties. De attractie die je niet mag missen is Dinosaur. Dit is een wilde rit terug naar de tijd van de Dinosaurussen.

Attracties

Hierboven heb ik natuurlijk al een aantal voorbeelden gegeven van de attracties in Animal Kingdom. Dat zijn eigenlijk allemaal attracties die je niet mag missen. Het aantal attracties in dit Park zijn op twee handen te tellen. Voor de komst van Expedition Everest en Pandora was je zo uitgekeken in dit Park. En eigenlijk nu nog heb je het vaak binnen één dag wel gezien.

Mijn favoriete attracties in Animal Kingdom zijn de Kilimanjaro Safari en Expedition Everest. Bij die eerste zit je achterin een grote, open vrachtwagen en wordt je meegenomen op safari. Je ziet allerlei wilde dieren loslopen – van giraffen en zebra’s, tot leeuwen. Afhankelijk van de tijd van de dag waarop je gaat zie je weer andere dieren verschijnen. Een aanrader om meerdere malen per dag te doen.

Mijn andere favoriet is dus Expedition Everest. Dit is een achtbaan waarin je naar de Forbidden Mountain gaat en waar je al snel een echte Yeti tegenkomt. Je begint de rit vooruit, maar al snel blijkt dat de Yeti het spoor kapot heeft gemaakt, waarop het karretje snel achteruit rijdt. Wanneer je onderweg de Yeti daadwerkelijk tegenkomt schiet het karretje weer vooruit en verlaat je op hoge snelheid te berg. Het is één van de engste achtbanen in Walt Disney World maar ook dit is echt een aanrader.

Andere attracties in dit Park zijn:

  • Flight of Passage, in deze Avatar attractie klim je op de rug van een Banshee en vlieg je door een 3D wereld. Door de nieuwste technologie voel je de Banshee onder je bewegen – en ademen – terwijl jullie samen op pad gaan. Zorg dat je voor deze attractie ruim van tevoren een Fastpass reserveert, de gewone rij is altijd tussen de 120 en 180 minuten lang.
  • Na’vi River Journey is de andere attractie in Pandora. Zelf vond ik deze niet heel spectaculair, maar ik vond de film ook niet heel bijzonder. Het is een nachtelijke boottocht door een prachtig verlicht oerwoud waarin je op zoek gaat naar de Shaman. Die laatste is één van de mooiste animatronics in dit Park.
  • It’s tough to be a bug, dit is een 4D film waarin de figuurtjes uit de film It’s a bugs life je meer vertellen over hun uitdagingen als insect.
  • Kali River Rapids zijn ronde bootjes die over een wildwaterbaan gaan. Hier wordt je echt doorweekt. Zo nat dat er zelfs wordt gevraagd om al je spullen achter te laten in een kluis. Deze attractie sla ik eigenlijk altijd over, want ik zie het niet zo zitten om tot op mijn ondergoed doorweekt te zijn.
  • Primeval Whirl is een wilde muisachtbaan waarin je in een rond achtbaankarretje door korte bochten, van boven naar beneden schiet. Een leuke attractie die niet geschikt is voor mensen met nek of rugklachten. Je wordt namelijk behoorlijk door elkaar geschud!
  • TriCeraTop Spin is een attractie zoals Dumbo the Flying Elephant. Op de rug van een triceratops vlieg je rondjes door de lucht.

Shows in Animal Kingdom

Behalve attracties zijn er ook een aantal shows in Animal Kingdom. De eerste is Festival of the Lion King. Dit is een vrolijke show met veel zang en dans onder leiding van Timon en Pumbaa. Natuurlijk komen er nog veel meer figuren uit de film langs en samen vertellen ze het verhaal over Simba.

De volgende show is UP! a great bird adventure waarin je met Dug en Russel uit de film UP meer leert over allerlei soorten vogels. Er vliegen er ook een aantal door de zaal zodat je als toeschouwer van de show deze ook kunt bekijken.

De derde show is Finding Nemo the Musical. Zoals de naam al doet vermoeden vertellen ze hier op vrolijke wijze het verhaal uit de film. Alle figuren komen langs en je kunt naar hartenlust meezingen met alle liedjes.

Tenslotte is er de avondshow, Rivers of Light. Dit is een show op het water die een kwartier duurt. Overal drijven mooi verlichtte boten over het meer op passende muziek. Er is maar een klein gedeelte waar je deze show kunt bekijken. Daarom is het verstandig om vooraf een Fastpass te reserveren of om tijdig in de standby rij aan te sluiten.

Dit Park vergeleken met de andere Disney World Parken

Animal Kingdom valt niet te vergelijken met de andere 3 Disney Parken. Er zijn niet zoveel attracties, maar het is wel een ontzettend groot Park waar van alles te zien is. Zeker met het bekijken van de wilde dieren ben je een tijdje zoet. Net als met de wachtrijen in Pandora. Reserveer hier écht tijdig je Fastpass voor anders kan je soms 3 uur in de rij staan.

Als ik naar Animal Kingdom ga, dan kom ik met name voor Everest en de Safari. De Pandora attracties zijn leuk maar door de enorme wachttijden vermijd ik deze. Hopelijk neemt de populariteit af als straks Star Wars Land geopend wordt. Animal Kingdom is een Park die je een keer gezien moet hebben en het is een leuke afwisseling voor de andere drie Parken die vol attracties staan. Ook is het een prima plek om iets te eten. Hier heb je namelijk niet alleen hamburgers met friet, maar ook allerlei lokale Aziatische en Afrikaanse gerechten. Fijn voor de afwisseling. Kortom, zeker een aanrader, maar als je maar 2 dagen naar Walt Disney World gaat dan zou ik voor Epcot en het Magic Kingdom Park kiezen en deze overslaan.


Laat een reactie achter

Scroll naar boven