Home Blog Waar ligt Meijendel?

Waar ligt Meijendel?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Meijendel is een natuurgebied vlakbij Wassenaar. Het staat bekend om de diverse wandel- en fietsroutes door de duinen. Sommigen van tientallen kilometers lang.

Daarbij bereik je na een wandeling van zo’n 3 kilometer het prachtige brede zandstrand. Je kunt hier op het strand vertoeven of beschut in de duinen met een weids uitzicht over zee. Vanaf het strand kan je naar Scheveningen lopen als je dat zou willen. Lekker luieren mag ook.

Kinderen – en veel volwassenen – denken bij Meijendel vast: Pannenkoekenhuis! Deze vind je direct op het parkeerterrein. Hier eet je oudHollandse pannenkoeken met een topping die jij lekker vind. Van zoet tot hartig, of lekker naturel met wat stroop of poedersuiker.

Waar Meijendel ook bekend om staat zijn de ruiterpaden. Je kunt hier kilometers afleggen door het duingebied of over het strand. Maneges in de omgeving organiseren regelmatig toertochten voor elk niveau. Zelfs als je nog nooit op een paard hebt gezeten mag je mee en kan je genieten van de natuur en de rust.

Vanuit Den Haag is dit strand ook eenvoudig te bereiken. Het is met name geschikt voor mensen die de drukte van het toeristische Scheveningen met de strandtenten willen ontvlucht. Voor wie ook op tropische dagen nog een plekje wil vinden aan het strand. Daar is Meijendel absoluut geschikt voor.