De 4 leukste pretparken net over de grens

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In Nederland zijn er behoorlijk wat pretparken. Zowel groot als klein. Je hebt genoeg keus om je op een grauwe zondag of saaie vakantiedag te vermaken. Maar soms wil je iets anders dan de Efetling, Walibi of Attractiepark Slagharen. Afhankelijk van waar je woont kan je als afwisseling een pretpark net over de grens in België of Duitsland kiezen. Er zijn er genoeg waaruit je kunt kiezen, dit zijn de leukste 4!

Phantasialand

Phantasialand is één van de leukste pretparken net over de grens. Het ligt bij Keulen op ongeveer een uurtje vanaf de grensovergang. Dit pretpark heeft mij echt positief verrast. Afgelopen september was ik er voor het eerst en ik heb echt genoten van dit Park. Het is niet zo groot maar het staat écht vol met attracties. Van achtbanen tot rustige boottochtjes, er is voor elk wat wils.

Als achtbaanliefhebber mag je de Taron niet missen. Dit is de snelste multi-lanceerachtbaan ter wereld. Dat houdt in dat je aan het begin van de rit wordt afgeschoten en halverwege nog een extra boost krijgt. Tijdens de rit haalt het karretje snelheden van bijna 120 km/h. Dit is ook de enige attractie in Phantasialand waar écht lange wachtrijen staan. Op drukke dagen sta je hier minimaal 60 minuten in de rij. Probeer hier dan ook zo vroeg mogelijk te zijn om de wachttijd te beperken. Zelfs op rustige dagen – als je bij de andere attracties niet hoeft te wachten – staat bij de Taron zelfs nog een rij van 30 minuten.

Ook als je niet van enge achtbanen houdt is er genoeg te doen. Er zijn waterattracties, rustige ritjes voor het hele gezin en zelfs een gedeelte voor hele jonge kinderen. Als je weleens in Walt Disney World bent geweest ken je misschien Toy Story Mania. In Phantasialand hebben ze een soortgelijke attractie, alleen moet je dan met slagroom op muizen schieten. Verzin het maar! Dit vond ik zelf ook een hilarische attractie om te doen. Een andere attractie die ik heel leuk vond was het indoor lunapark. Zelfs als volwassene kan je hier nog de grootste lol hebben.

Het enige nadeel van Phantasialand is dat het op sommige dagen – vakanties en weekenden – ontzettend druk kan zijn. Dan merk je echt dat het Park niet zo heel groot is en heb je aan 1 dag niet genoeg. Rondom zijn er hotels gebouwd waarvandaan je direct het het pretpark in en uit kunt lopen. Hartstikke handig als je tussendoor een dutje wilt doen!

Behalve dat is het absoluut een leuk pretpark net over de grens!

Walibi België

Dit pretpark ligt iets verder van de grens, namelijk onder Brussel. Vanuit Den Haag is het ongeveer 2 uurtjes rijden. Dat is hetzelfde als naar Phantasialand.

Walibi België is eigenlijk het gezinsvriendelijke broertje (of zusje) van Walibi Holland. Het Nederlandse Park focust vooral op tieners die “hard willen gaan”. Walibi België is een pretpark voor het hele gezin. Ze hebben net als Walibi Holland genoeg achtbanen en de meeste daarvan zijn familievriendelijk, als je kleintjes het tenminste aandurven. De minimale lengte voor deze achtbanen is 1 meter.

Voor liefhebbers van thrillrides is er hier ook genoeg te beleven. Er zijn er in totaal 8. De Pulsar is de meest opvallende thrillride. Dit is een waterachtbaan waar je snelheden tot 100 km/h bereikt terwijl je voor- en weer achteruit gaat.

Als je met kleine kinderen gaat is er een speciaal gedeelte met rustige attracties. Ze kunnen een ritje maken op de rug van een paard, meerijden met een treintje of een vlucht maken in een luchtballon. Er is voor iedereen in het gezin iets te doen.

Plopsaland De Panne

Het volgende leuke pretpark net over de grens ligt ook in België. Plopsaland De Panne ligt aan de kust, onder Oostende vlakbij de Franse grens. Het is eigenlijk niet nét over de grens maar het is wel een pretpark die vanuit Nederland goed aan te rijden is.

In Plopsaland staan – heel verrassend – de figuren van Studio100 centraal. Alle favorieten komen in dit Park voorbij en ze hebben hun eigen attracties. Het Park is heel erg gericht op gezinnen met kinderen in de Studio100 leeftijd. Er zijn een aantal thrillrides, maar ze focussen zich voornamelijk op attracties die voor het hele gezin geschikt zijn.

Bron: Plopsaparks

Het is een groot Park met veel soorten attracties. Van speeltuinen, tot een zweefmolen, kinderboerderij, theekopjes en thrillrides natuurlijk. Er is voor elk wat wils. Naast Plopsaland De Panne is Plopsaqua gebouwd. Dit is een groot indoorzwemparadijs. Heb je genoeg van de attracties dan kan je hier een kaartje voor kopen en gezellig een stukje gaan zwemmen of van de glijbanen gaan. Als je naar de 2 Parken wilt dan kan je een combinatieticket kopen, deze kost €47 voor volwassenen en kinderen langer dan 1 meter. Is je kindje kleiner dan 1 meter? Dan betaal je €23,50 voor beiden Parken.

Wunderland Kalkar

Heb je jonge kinderen dan is Wunderland Kalkar, net over de grens bij Arnhem, zeker een aanrader. Het is geen groot pretpark maar ze hebben meer dan 40 attracties. Verwacht geen achtbanen of technische hoogstandjes, het zijn hele brave attracties zoals theekopjes, een treintje en een (mini)reuzenrad. De entreetickets voor Wunderland Kalkar zijn ook heel goed te betalen. Voor kinderen tot 1.29m betaal je €17,95, de rest betaalt €24,95. Er is een 65+ korting, opa en oma betalen slechts €17,95.

Naast Wunderland Kalkar vindt je een hotel. Hier kan je al vanaf €75 per persoon een kamer boeken. Dit is op basis van All Inclusive Light, waarbij ontbijt, lunch, diner, fris, bier, wijn, entree tot het Park en al het entertainment inbegrepen zit.