• Home
 • Meer parken
More

  Achtbaanliefhebbers opgelet! Deze achtbanen in Phantasialand mag je niet missen!

  Afgelopen september ben ik voor het eerst naar Phantasialand geweest en dat heeft mij positief verrast. Op 2,5 uur rijden vanaf het westen van Nederland ligt namelijk een relatief klein park dat qua attracties zeker niet onderdoet aan de grotere pretparken. Met name de achtbanen in Phantasialand zijn de moeite waard voor iedereen die daarvan houdt!

  We dachten door de beperkte grootte dat we binnen een paar uurtjes alles zouden hebben gezien. Zeker, omdat er vrijwel niemand in het park was. Toch viel dat behoorlijk tegen. Van 11.00 tot 18.00 zijn wij constant bezig geweest met het bezoeken van attracties en shows. Tussendoor een korte stop voor lunch en een koffiebreak. Als je alles wilt zien heb je eigenlijk aan 1 dag niet genoeg.

  Veel achtbaanliefhebbers zijn meestal in Walibi Holland te vinden. Zij staan erom bekend veel thrillrides te hebben. In Phantasialand hebben ze naast thrillrides ook nog andere attracties waardoor dit park meer geschikt is voor de achtbaanliefhebber die met de hele familie op pad gaat. Dat betekent trouwens niet dat de achtbanen hierdoor ontzettend suf zijn!

  Taron, de snelste multi-lanceerachtbaan ter wereld!

  Echt waar, de snelste multi-lanceerachtbaan ter wereld bevindt zich in Phantasialand! Bij een lanceerachtbaan wordt je na vertrek uit het station “gelanceerd”. Ze takelen je niet eerst naar boven maar het karretje is direct op snelheid. Bij een multi-lanceerachtbaan wordt je tijdens de rit nogmaals afgeschoten. Het karretje rolt op snelheid over een rechtstuk en krijgt dan een extra boost, zoals bij de Taron het geval is. Of de achtbaan staat stil en wordt gelanceerd voor de tweede helft van de rit zoals bij Slinky Dog Dash in Disney World.

  De Taron vind ik écht een van de leukste achtbanen van Europa. Op dit lijstje staan verder de Silver Star in Europa-Park en de Baron in de Efteling. Het zijn achtbanen die anders zijn dan de standaard en dat is bij de Taron ook zeker het geval. Toen wij er waren was de wachttijd maximaal 30 minuten maar op drukke dagen loopt dit al snel op naar minimaal een uur. Toch mag je deze attractie zeker niet missen en is de Taron het wachten meer dan waard.

  Tijdens de rit voel je constant de g-krachten en kom je regelmatig los van je stoel. Je haalt snelheden van maximaal 117 km/h bij het lanceren. Dit voel je zeker wanneer je voor de tweede keer gelanceerd wordt. Houd je van (extremere) achtbanen dan is deze attractie zeker de moeite waard.

  Raik

  Raik is een achtbaan die in hetzelfde gedeelte als de Taron ligt, vlak naast elkaar. Het is de snelste familie-boomerang achtbaan ter wereld. Bij een boomerang achtbaan leg je het parcours eerst voorwaarts af en vervolgens achterwaarts. De rit begint als je achterwaarts naar boven wordt getakeld om vervolgens met volle vaart door het station te rijden. Je eindigt stijl omhoog en wordt daarna losgelaten om het parcours nogmaals te doen maar dan achterstevoren.

  Doordat er maar 1 karretje kan rijden is de capaciteit van deze attractie laag. Ook is de rit niet ontzettend lang. Daarom weet ik niet of ik deze ook op drukkere dagen zou doen. Voor jonge kinderen is het een prima achtbaan om kennis te maken met dit type attracties. Als je al wat meer gewend bent aan achtbanen is deze leuk, maar niet ontzettend spectaculair.

  Black Mamba

  In het Afrikaanse themagedeelte van Phantasialand ligt de Black Mamba. Een inverted achtbaan waarbij de karretjes niet op de rails staan maar eronder hangen.

  De rit begint in het donkere hol van de Black Mamba. Vanuit het hol wordt je naar boven getakeld en zoef je op hoge snelheid naar beneden door krappe bochten en meerdere loopings. Het is een intense achtbaan waarbij het loshangen met je benen het nog enger maakt.

  Kortom echt een aanrader die je als achtbaanliefhebber niet mag missen!

  Colorado Adventure

  Ben je ook zo dol op Big Thunder Mountain in Disneyland Paris? Dan mag je deze achtbaan zeker niet missen! Ook dit mijnkarretje is namelijk op hol geslagen en gaat op hoge snelheid over het parcours. Wat mij met name opviel aan de attractie – behalve de gelijkenis met Big Thunder Mountain – is de lengte van de rit. Deze achtbaan duurt écht lang!

  Daarnaast is het vinden van de ingang een behoorlijke uitdaging. De uitgang van de attractie ligt aan de wandelroute, maar de ingang is nergens te bekennen. Deze ligt namelijk afgelegen aan de achterkant van het gebouw. Als je de ingang zoekt is het verstandig om direct om het gebouw heen te lopen, je ziet deze dan van zelf.

  Winja’s Fear&Force

  Ook bij deze twee achtbanen moest ik gelijk denken aan Disneyland Paris. Deze hebben namelijk een hoop weg van Crush’s Coaster. Het zijn twee achtbanen die zich in een grote hal bevinden. Je zit in een karretje met 4 personen. Hierdoor is deze erg wendbaar en heb je het gevoel nog sneller te gaan. Daarnaast draait het karretje ook nog eens om de as, waardoor je de ene keer vooruit gaat om vervolgens ineens achteruit over het parcours te schieten. Na de Taron is dit mijn favoriete achtbaan in Phantasialand. Ook deze twee mag je zeker niet missen!

  Temple of the Night Hawk

  Stel je eens voor: de Vogelrok in de Efteling maar dan met de muziek van Droomvlucht…Daar is de achtbaan Temple of the Night Hawk nog het beste mee te vergelijking. De rit is wel een stuk langer dan de Vogelrok en duurt 4 minuten. Het is een stalen achtbaan in het donker op een luide soundtrack. Doordat je niet kunt zien waar je heengaat is deze achtbaan extra spannend en door de duur van de rit is het zeker de moeite waard!

  Dit waren alle achtbanen in Phantasialand. Het zijn er behoorlijk veel, maar ze hebben nog meer attracties die zeker het bezoeken waard zijn!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...