Mijn favoriete kerstfilms op Disney Plus

Hoewel de sint nog in het land is wanneer ik dit schrijf, kijken velen toch al uit naar de kerst. Even wat licht in de duisternis en wat gezelligheid na al die suffe maanden.

Wat is er dan lekkerder dan, als het buiten koud en grijs is, om een film op te zetten. Een feelgood film waar je blij van wordt en die je daarbij ook nog eens kunt kijken met een reep chocolade naast je. Gewoon, omdat dat hoort.

Toevallig keek ik afgelopen week even naar het aanbod kerstfilms op Netflix en ik kan je verzekeren, die staat er vol mee. Maar de kerstfilms op Disney Plus waren toch wat lastiger te vinden. Inmiddels staan ook deze op de voorpagina, netjes gesorteerd.

Online kwam ik enorme lijsten tegen met kerstfilms, maar heel eerlijk, ik wil gewoon alleen de leukste zien. Daarom hieronder een overzicht van mijn favoriete kerstfilms op Disney Plus!

Nightmare Before Christmas

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wat gebeurt er als we kerst op z’n Halloweens zouden vieren? Dan zou het niet zo’n vrolijk feest meer zijn. Laat dat nou precies het plot zijn van Nightmare Before Christmas. Niet je typische kerstfilm maar het blijft voor mij een echte klassieker. Perfect voor de horrorliefhebbers onder ons.

Home Alone 1 en 2

Doe je even mee? KEVIN! Haha en dan nog even je handen op je gezicht en geschokt kijken! Goedzo 🙂

Het blijven heerlijke films. Het slimme, en soms irritante, knulletje Kevin die twee inbrekers te slim af is. In film 1 breken ze in zijn eigen huis in, in film 2 in het huis van zijn familie.

Om Home Alone te bekijken zul je dus naar Disney Plus moeten dit jaar. Eigenlijk een must voor tijdens de feestdagen. En een abonnement kost maar €6,99 voor een maand.

The Santa Clause

Dit is echt zo’n feelgood film waar ik het eerder over had. Tim Allen die verandert in de kerstman, omdat deze bij hen van het dak gevallen is. De hilarische transformatie van deze gewone burger die eigenlijk niet zoveel heeft met de feestdagen, naar de dikke kindervriend met de lange witte baard.

Plus daarbij de band tussen deze alleenstaande vader en zijn zoontje.

Alle 3 de delen van deze film staan op Disney Plus maar eigenlijk blijft de eerste het leukst.

The Muppet Christmas Carol

Voor mij zijn de feestdagen niet compleet zonder deze film. Net als de Home Alone’s al jaren een vast ritueel tijdens de kerst bij ons thuis.

De irritante Scrooge, die alleen maar denkt aan geld, Kermit die als vader van een groot gezin nauwelijks kan rondkomen, zijn zoontje Tim die gehandicapt is en de enge geesten. Voor mij is dit wel een van de leukste vertolkingen van het klassieke Charles Dickens verhaal. En terwijl ik nu echt wel weet hoe het afloopt krijg ik toch elke keer weer tranen in mijn ogen bij het zien van de lege stoel en kruk van Tiny Tim…

Een perfecte film om met het hele gezin te kijken en om hen nog iets bij te brengen.

Andere kerstfilms op Disney Plus

Behalve mijn favorieten staan er nog meer kerstfilms op. Zo is er een Star Wars kerstspeciaal met lego-figuurtjes en staan er allemaal korte kerstverhalen op met Disney figuren in de hoofdrol. Ook Olaf – uit Frozen – heeft een eigen kerstverhaal.

Verder zijn er kerstspecials van bekende Disney series en je kunt kijken naar kerstbruiloften in Disney stijl, tranen gegarandeerd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven