Mijn favoriete kerstfilms op Disney Plus

Hoewel de sint nog in het land is wanneer ik dit schrijf, kijken velen toch al uit naar de kerst. Even wat licht in de duisternis en wat gezelligheid na al die suffe maanden.

Wat is er dan lekkerder dan, als het buiten koud en grijs is, om een film op te zetten. Een feelgood film waar je blij van wordt en die je daarbij ook nog eens kunt kijken met een reep chocolade naast je. Gewoon, omdat dat hoort.

Toevallig keek ik afgelopen week even naar het aanbod kerstfilms op Netflix en ik kan je verzekeren, die staat er vol mee. Maar de kerstfilms op Disney Plus waren toch wat lastiger te vinden. Inmiddels staan ook deze op de voorpagina, netjes gesorteerd.

Online kwam ik enorme lijsten tegen met kerstfilms, maar heel eerlijk, ik wil gewoon alleen de leukste zien. Daarom hieronder een overzicht van mijn favoriete kerstfilms op Disney Plus!

Nightmare Before Christmas

Wat gebeurt er als we kerst op z’n Halloweens zouden vieren? Dan zou het niet zo’n vrolijk feest meer zijn. Laat dat nou precies het plot zijn van Nightmare Before Christmas. Niet je typische kerstfilm maar het blijft voor mij een echte klassieker. Perfect voor de horrorliefhebbers onder ons.

Home Alone 1 en 2

Doe je even mee? KEVIN! Haha en dan nog even je handen op je gezicht en geschokt kijken! Goedzo 🙂

Het blijven heerlijke films. Het slimme, en soms irritante, knulletje Kevin die twee inbrekers te slim af is. In film 1 breken ze in zijn eigen huis in, in film 2 in het huis van zijn familie.

Om Home Alone te bekijken zul je dus naar Disney Plus moeten dit jaar. Eigenlijk een must voor tijdens de feestdagen. En een abonnement kost maar €6,99 voor een maand.

The Santa Clause

Dit is echt zo’n feelgood film waar ik het eerder over had. Tim Allen die verandert in de kerstman, omdat deze bij hen van het dak gevallen is. De hilarische transformatie van deze gewone burger die eigenlijk niet zoveel heeft met de feestdagen, naar de dikke kindervriend met de lange witte baard.

Plus daarbij de band tussen deze alleenstaande vader en zijn zoontje.

Alle 3 de delen van deze film staan op Disney Plus maar eigenlijk blijft de eerste het leukst.

The Muppet Christmas Carol

Voor mij zijn de feestdagen niet compleet zonder deze film. Net als de Home Alone’s al jaren een vast ritueel tijdens de kerst bij ons thuis.

De irritante Scrooge, die alleen maar denkt aan geld, Kermit die als vader van een groot gezin nauwelijks kan rondkomen, zijn zoontje Tim die gehandicapt is en de enge geesten. Voor mij is dit wel een van de leukste vertolkingen van het klassieke Charles Dickens verhaal. En terwijl ik nu echt wel weet hoe het afloopt krijg ik toch elke keer weer tranen in mijn ogen bij het zien van de lege stoel en kruk van Tiny Tim…

Een perfecte film om met het hele gezin te kijken en om hen nog iets bij te brengen.

Andere kerstfilms op Disney Plus

Behalve mijn favorieten staan er nog meer kerstfilms op. Zo is er een Star Wars kerstspeciaal met lego-figuurtjes en staan er allemaal korte kerstverhalen op met Disney figuren in de hoofdrol. Ook Olaf – uit Frozen – heeft een eigen kerstverhaal.

Verder zijn er kerstspecials van bekende Disney series en je kunt kijken naar kerstbruiloften in Disney stijl, tranen gegarandeerd.

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disney Plus kijken op je Samsung Smart tv, zo doe je dat!

Wij hebben sinds kort een Smart tv. In eerste instantie wilde ik daar niet aan, want hoeveel gebruik je het nou. Nou, veel. Dagelijks...

Mary Poppins Returns review door een fan van de originele film!

De eerste Mary Poppins film heb ik echt versleten, het is met recht mijn favoriete Disney film. Het heerlijke zoetsappige verhaal met de flauwe...

Nightmare Before Christmas review: is het nou een kerst of halloween film?

Nightmare Before Christmas is een echte cultfilm. Gek woord eigenlijk voor een tekenfilm die toch gericht is op met name jonge kijkers. Maar deze...

Mary Poppins, hoe leuk is deze film nog in de huidige tijd?

Weet jij in welk jaar de originele Mary Poppins film werd gemaakt? Als je 1964 zei dan zit je helemaal goed. Lang geleden he?Toch...

Wanneer kan je Disney Plus beter opzeggen?

Dit wordt geen artikel waarin ik Disney Plus afkraak, zeker niet, ik ben dol op deze streamingdienst. Maar er zijn ook een aantal redenen...

Spookachtige Disney films voor Halloween!

Hoewel het in Nederland nog lang niet zo groots wordt gevierd als in de VS, zijn we hier ook dol op Halloween. Wie houdt...

Nieuwste posts

AquaZoo Leeuwarden: bezienswaardigheden en korting

Nu ik in de wereld van de dierentuinen ben gedoken ontdek ik steeds meer parken waar ik nog nooit van had gehoord. AquaZoo Leeuwaarden...

Dierentuinen in coronatijd: zijn ze open?

Veel pretparken kennen een zomer- en een winterseizoen, dierentuinen hebben dat gek genoeg eigenlijk niet. Wist je dat de meeste dierentuinen het hele jaar...

ZooParc Overloon: dieren, tickets en korting

Zoals je de afgelopen dagen gemerkt hebt ben ik de wondere wereld van de dierentuinen ingedoken. Wat mij opvalt is dat we er best...

Meest gelezen

Dit is waarom ik Disney+ nog niet gebruikt heb

Sinds 12 september 2019 is Disney Plus of Disney+ beschikbaar in Nederland. Veel van jullie zullen na het horen van deze boodschap de app...

Is Disney Plus de moeite waard? Alles over het aanbod!

Nederland was het eerste land waarin Disney+ live ging. Hierop werd de app massaal gedownload, want het was de eerste 2 maanden namelijk gratis....

De 12 leukste Disney tekenfilms!

Net als veel van jullie probeer ik mij ook door deze ongewone periode heen te slepen. Naar buiten gaan zit er veelal niet in,...
delingen