Is Duinrell leuk voor volwassenen? Wij hebben het getest!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vlak voor alle sluitingen en toen de wereld nog normaal was, werden wij door Duinrell uitgenodigd om hun nieuwe buitenzwembad te testen. Dit was de eerste keer in jaren dat wij hier waren. Waarschijnlijk, omdat wij dezelfde vraag hadden als jij: “is Duinrell leuk voor volwassenen?”

Wij wonen niet eens zo heel ver van Duinrell vandaan en toch kwamen we er nooit. Niet, omdat het ons niet leuk leek, maar andere pretparken trokken ons meer. Efteling, Walibi Holland en Disneyland Paris hebben nou eenmaal meer te bieden, zou je denken!

Want Duinrell heeft ons echt positief verrast!

Is Duinrell leuk voor volwassenen? Wij vinden van wel!

Duinrell is zeker leuk voor volwassenen. Dat heeft een aantal redenen.

Allereerst de attracties. Het zijn niet de meest spannende attracties, maar je kunt als volwassene vrijwel overal in. En dat is soms hilarisch. Zeker als je net niet lekker past. Of als je helemaal losgaat in de botsauto’s.

Wij – eind 30 – hadden de grootste lol in de vele attracties. Achtbaan Falcon is perfect als je van enge attracties houdt. Hier hebben we toch wel even staan gillen. En van een wachttijd van 15 minuten bij een van de populairste attracties op het park, daar word je toch blij van?

Attracties zijn zeker geschikt voor volwassenen.

Dat geldt ook voor het Tikibad. Heb je niks met glijbanen dan ga je lekker buiten liggen op een ligbed. Drankje erbij en af en toe een verfrissende duik. Buiten zijn er ook een paar glijbanen als je dat leuk vindt maar het hoeft niet.

Zoek je was meer actie dan zou ik zeker in het binnengedeelte gaan kijken. Entree zit meestal inbegrepen bij je Duinrell kaartje.

Binnen heb je de mooiste, snelste en engste glijbanen. Daar gaat je hart zeker sneller van kloppen.

Heb je echt helemaal niks met attracties, zwembaden of glijbanen? Zelfs dan kan je je nog vermaken in Duinrell. Het park is namelijk gebouwd in de duinen. Waar je als bezoeker ook kunt wandelen. In alle rust zonder vaak ook maar iemand tegen te komen.

Heerlijk!

Restaurants

Wat ik zelf ook belangrijk vind is of je ergens lekker kunt eten.

Toen ik klein was rende ik door een pretpark en had ik aan een zuurstok en een kleffe boterham genoeg. Tegenwoordig wil ik toch even rustig zitten en wat gezonders eten.

In Duinrell kan dat bij de LaPlace, een naam die je vast bekend voor komt. Hier hebben ze broodjes, soepen en warme maaltijden. Of gewoon wat lekkers bij de koffie.

Zelf vind ik dit een goede afwisseling van het normale pretpark eten, namelijk vet en ongezond. LaPlace heeft ook een hoop ongezonds op de kaart, maar het voelt in ieder geval beter dan die vette hap.

Wat ook leuk is in Duinrell is de poffertjes kraam. Wie houdt er nou niet van een portie verse poffertjes. Lekker met poedersuiker en gesmolten boter. Ook zeker een aanrader.

Met het hele gezin naar Duinrell

Of je nou met enkel volwassenen gaat of met het gezin. Er is voor iedereen wel iets te beleven in Duinrell.

Veel attracties zijn geschikt voor iedereen. Voor liefhebbers van thrillrides zijn er achtbanen en de rodelbaan. Houd je van rust dan ga je lekker wandelen in de duinen. En vergeet vooral ook geen duik te nemen in het zwembad.

Overnacht je op het vakantiepark van Duinrell dan heb je onbeperkt toegang tot het attractiepark – binnen de openingstijden natuurlijk. Maar je hoeft dan niet nog eens een kaartje te kopen voor het pretpark of het Tikibad.

Er zijn maar weinig vakantieparken in Nederland die kunnen zeggen dat ze een pretpark en een waterpark op het terrein hebben. Plus je hebt ontzettend veel mogelijkheden voor uitstapjes. Naar Den Haag bijvoorbeeld of Leiden. Ga een dagje naar Madurodam of Diergaarde Blijdorp.

En dan is er natuurlijk nog het strand van Wassenaar op enkele minuten fietsen.

Kortom, is Duinrell leuk voor volwassenen? Zeker!

Bekijk hier de aanbiedingen voor een overnachting op het Duinrell vakantiepark!