Menu
Dagje uit / Kastelen

Kasteel Hoensbroek: bezienswaardigheden en praktische info!

Dit is misschien wel het mooiste kasteel van het land: kasteel Hoensbroek. Het ziet eruit zoals je van een kasteel verwacht. Slotgracht, torens en een romantische binnenplaats. En dat vlakbij de bewoonde wereld.

Je vindt kasteel Hoensbroek in het zuiden van het land boven Heerlen en schuin onder Brunssum. Dat betekent dat het ook nog eens in de buurt van een mooi natuurgebied: de Brunssummerheide.

Door de ligging is het ook goed bereikbaar. Vanaf de snelweg ben je er zo en ook met het openbaar vervoer kan je er eenvoudig komen. Voer het adres: Klinkertstraat 118, Hoensbroek in je navigatie of op 9292ov.nl in en je krijgt meteen de snelste route voor jou. Vanaf mijn woonplaats Den Haag is het ruim twee uur rijden om er te komen.

Moet je net als ik iets verder reizen dan zou ik een bezoek aan het kasteel combineren met bijvoorbeeld een dagje Valkenburg of – als je nog iets verder wilt reizen – zelfs het Drielandenpunt in Vaals.

Zo heb je een compleet dagje uit in eigen land.

Wat valt er te zien in Kasteel Hoensbroek?

Het kasteel Hoensbroek is natuurlijk al mooi vanaf de buitenkant, maar je kunt ook de binnenkant bezichtigen. Er is een route uitgestippeld of voor kinderen zelfs een speurtocht, maar je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan.

De kerker doet het altijd goed, zeker bij kinderen, blijft toch altijd een beetje een griezelig idee dat ze daar mensen in opsloten.

Maar je ziet ook veel van de luxe en het uiterlijk vertoon terug in het kasteel. Van de luxe balzaal tot de slaapvertrekken. Zeker de moeite waard om eens rustig te ontdekken.

Entreekosten en maatregelen

Net als bij veel andere dagattracties hanteert dit kasteel ook een maximum aantal bezoekers per dag. Hiervoor moet je vooraf een ticket online bestellen en een datum reserveren.

Tickets kosten €12,95 voor volwassenen en €9,75 voor kinderen vanaf 4 jaar. Onder de 4 is het slechts 1 euro om binnen te mogen komen. Tijdens het boeken van je tickets kan je meteen de speurtocht aanschaffen zodat je gelijk aan de gang kunt.

Al met al een leuk dagje uit waar je zeker een paar uurtjes zoet zult zijn. Kastelen blijven iets magisch hebben en het is moeilijk voor te stellen dat er daadwerkelijk mensen in zo’n enorm verblijf hebben gewoond. Een perfecte plek om je ook even kan koninklijken bloede te wanen. Al is het alleen maar voor de foto’s.

Laat je weten hoe het was?

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X