6 redenen om te kamperen op de camping van Beekse Bergen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Beekse Bergen heeft behalve een Safaripark ook een vakantiepark met eigen camping. Je vraagt je misschien af waarom je daar zou willen overnachten. Want na één dag op safari heb je het vaak wel gezien toch? Toch is het best leuk om een keertje wat langer te blijven. Dit zijn de 6 redenen waarom je moet kiezen voor de Beekse Bergen camping!

Vlakbij de wilde dieren

Wanneer je verblijft op de camping van Beekse Bergen dan logeer je vlakbij de wilde dieren. Ok, je ziet ze misschien niet vanuit je slaapkamer zoals bij de duurdere huisjes van het Safari resort. Maar je hebt dan ook een stuk minder uitgegeven. Voor het verschil kan je meerdere dagen op safari, daar kom ik later nog op terug.

Maar waar vind je nou een vakantiepark met een safaripark er vrijwel naast. Het is echt op loopafstand.

Zo moet je de camping van Beekse Bergen ook zien. Niet zozeer een plek om te verblijven zodat je meerdere dagen op safari kunt. Maar een fijne kampeerplek, midden tussen de bomen in eigen land met entertainment vlakbij en op het park klinkt als een prima minivakantie, niet?

Goed betaalbaar

Een kampeerplaats op de camping van Beekse Bergen heb je al voor iets meer dan €60 per nacht. Blijf je langer dan wordt de prijs per nacht lager.

Er zijn 3 type kampeerplaatsen:

  • Standaard: de goedkoopste met ligging bij de speeltuin en stroom
  • Comfort: inclusief stroom en tv, plus ligging bij de voorzieningen
  • Luxe: met stroom, tv en water, en ligging bij de voorzieningen.

Bij alle plaatsen krijg je onbeperkt toegang tot Speelland. Dit is een grote speeltuin naast het vakantiepark. En je kunt een Attractiepas bijboeken voor €25 p.p. per verblijf. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot Beekse Bergen en diverse andere dagattracties in de buurt.

Als kampeerder heb je – in tegenstelling tot de huisjes op het vakantiepark – geen gratis toegang tot Beekse Bergen.

Ze hebben ook luxe huisjes – glamping

Heb je zelf geen tent, vouwwagen, camper of caravan maar wil je wel in alle vrijheid logeren? Dan kan je op het vakantiepark ook een bungalowtent of safaritent huren. Deze zijn volledig ingericht.

Het grote voordeel t.o.v. de kampeerplaatsen is dat je bij de glamping gratis de Attractiepas krijgt. Deze moest je hierboven nog kopen voor €25 per persoon.

Is het verschil de moeite waard?

Nee. Wil je kiezen tussen de eigen tent of een bungalowtent huren? Dan zou ik voor dat eerste kiezen. Althans, als het om de goedkoopste optie gaat.

Rekenvoorbeeld:

Voor dit voorbeeld heb ik gekeken voor een tent en een kampeerplaats met aankomst op 29 mei voor 4 nachten. De bungalowtent op de glamping kost €426. De goedkoopste kampeerplaats €220. Het enige verschil is dan dat er geen Attractiepas – met gratis toegang tot Beekse Bergen – bij zit. Stel dat je met z’n 4-en gaat dan kost dit 100 euro extra. Dan ben je met een kampeerplaats nog steeds €100 goedkoper uit.

Voor de leuk heb ik ook nog gekeken wat een Lodge op het Safari Resort kost in die periode. Hierbij kwam ik uit op €1001…

Alle faciliteiten zijn aanwezig

Terug naar de camping!

Sanitair is één van de belangrijkste zaken op de camping. Je wilt natuurlijk wel lekker kunnen douchen en je afwas kunnen doen. En ook het toilet is vaak geen overbodige luxe. Al deze zaken zijn op de Beekse Bergen camping goed geregeld.

Daarnaast zijn er nog een aantal extra faciliteiten.

Wil je uitgebreid lunchen of dineren dan kan dat in Restaurant Kaapstad. Je kunt hier ook terecht voor een drankje of een kopje koffie.

Liever alleen iets afhalen? Dat kan bij Snackbar ’t Peuselhappie. Hier bestel je friet en de gebruikelijk snacks.

Tenslotte is er ook een supermarkt voor wie liever zelf kookt of wie ineens enorme trek heeft in een zak chips.

Hoewel je ze niet echt onder faciliteiten kunt scharen heeft de camping van Beekse Bergen ook een heel actief animatieteam met eigen mascotte.

Er is een zwembad

Wat wel onder de faciliteiten hoort maar een eigen paragraaf verdient is het zwembad.

Het Junglebad is het zwembad dat bestaat uit een groot binnenbad met eigen glijbaan. Daarbij is er een spettergedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen maar ook waterplezier willen maken.

Je kunt op warme dagen ook zwemmen in het Victoriameer. Hier kan je spelen op het strandje, rustig zonnen en af en toe een verfrissende duik nemen. Voor iedereen die lekker buiten wil zijn en weer eens wat anders wil dan chloor.

Genoeg te doen in de omgeving

Als je blijft overnachten op de camping van Beekse Bergen dan doe je dat niet alleen voor het Safaripark.

Met de Attractiepas kan je natuurlijk ook nog naar andere dagattracties in de omgeving. Maar er is nog veel meer te doen.

Wandelen en fietsen bijvoorbeeld door de bossen. Of vissen langs het meer. Er zijn speeltuinen, een midgetgolfbaan en je kunt zelfs tegen betaling tennissen.

Daarbij ben je natuurlijk in Brabant wat gezelligheid, lekker eten en een prachtig groene omgeving betekent. Trek er lekker op uit, bekijk de omgeving en kijk verder dan alleen de wilde dieren