Home Blog Hoe werkt Netflix én wat kost het?

Hoe werkt Netflix én wat kost het?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je geen zin hebt om tv te kijken ga je even Netflixen. Maar wat is dat eigenlijk en hoe werkt de app? We lopen er samen met je doorheen!

Hoe werkt het?

Netflix is een app die je installeert op je tv, tablet, telefoon, gamingconsole, Apple TV, Media Box, etc. Je kunt ook online kijken via een browser op een laptop of desktop pc. Eigenlijk overal waar je internet hebt of waar je de films/series hebt opgeslagen.

Maar verreweg de meeste mensen zullen gebruik maken van de app.

Om series en films te kunnen kijken heb je eerst een account nodig. Hiervoor meld je je aan. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag.

Daarna kan je met dat account overal inloggen. Het maakt niet uit of het je eigen tablet is of die van een bekende. Wanneer je een betaald account hebt kan je overal kijken.

Films/series zoeken

Mijn grootste probleem met elke streamingdienst is dat ik keuzestress krijg. Er is zoveel te zien dan ik uiteindelijk niks kijk. Ken je dat?

Daarom krijg je wanneer je Netflix voor het eerst opent een rij titels te zien van films en series. Daaruit kies je de 3 die je het meeste aanspreken. Op basis van jouw keuze stelt Netflix andere series voor om te bekijken.

Want als je uit het gehele aanbod moet kiezen dan ben je wel even zoet.

Daarnaast kan je natuurlijk ook de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar je favoriete films of series. Sommige mensen zeggen weleens gekscherend: als je iets graag wilt zien, staat het niet op Netflix. Wat ze daarmee bedoelen is dat er vaak wat oudere series en films op staan. Zo kreeg ik laatst Friends voorgesteld die al een hele tijd niet meer wordt gemaakt. (ja, ik weet dat er een reboot komt)

Netflix originals

Dit zijn de series en films waarvoor je Netflix kijkt. Deze zijn uniek voor Netflix en nergens anders te zien. Voorbeelden van populaire Netflix Originals zijn Casa de Papel en Tiger King. Iedereen heeft het erover maar om het daadwerkelijk te kunnen bekijken zal je een abonnement op Netflix moeten nemen.

Er zitten behalve films en series ook best goede documentaires tussen. Zo heb ik laatst die van die Amerikaanse Footballer gekeken die zijn zwager ombracht. Wat zonde dat zo’n jongen zijn hele leven vergooid.

Wat kost Netflix?

Er zijn 3 Netflix abonnementen:

  • Basic
  • Standaard
  • Premium.

Bij Basic mag je op maar 1 scherm tegelijk kijken. Dit is dus geen handig account om te delen met kinderen, familie of huisgenoten. Een Basic abonnement kost €7,99.

De Standaard biedt de mogelijkheid om op twee schermen tegelijk te kijken. Hiervoor betaal je €10,99.

Wil je het account delen én alles in Ultra HD bekijken? Dan betaal je €13,99. Iets duurder maar wel makkelijker om te delen met bekenden. Zo kan je ook de kosten spreiden en is het uiteindelijk goedkoper.

Is het de moeite waard?

Streamingdiensten schieten als paddestoelen uit de grond. Was er eerst alleen nog Netflix, inmiddels kan je ook films en series kijken op:

  • Amazon Prime
  • Disney Plus
  • Videoland
  • Pathe Thuis
  • HBO
  • En noem maar op…

Hoe weet je nou welke je moet kiezen?

Netflix heeft verreweg het grootste aanbod. Met daarbij ook een grote verscheidenheid in series, films en documentaires.

Nieuwe films staan er niet op. Hiervoor zal je naar Pathe Thuis moeten.

En series die je op de Nederlandse tv ziet? Die kijk je dan weer op Videoland.

Tenslotte tekenfilms, Marvel, Star Wars en kindvriendelijke series en films? Disney Plus!

Kortom, hoe meer je wilt kijken, hoe meer abonnementen je nodig hebt. Wil je ontdekken of streamingdiensten iets voor jou zijn? Begin dan bij Netflix en breid je abonnementen uit. Of zeg ze op als je het helemaal niks vind.

Zelf heb ik een Smart TV en ik moet toegeven dat ik nauwelijks nog echte tv kijk. Als ik kijk dan wissel ik tussen de verschillende apps, op zoek naar series en films. Zonder reclames en pauzeren wanneer het mij uitkomt. Je zult zien hoe makkelijk dit is!