Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie EuroDisney – attracties, hotels, tickets en aanbiedingen

EuroDisney – attracties, hotels, tickets en aanbiedingen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris in de jaren ’90. Voluit heette het zelfs EuroDisneyland. Maar hoewel ze de naam al jaren niet meer gebruiken noemen veel mensen het nog steeds zo.

Wat is EuroDisney?

EuroDisney – of tegenwoordig Disneyland Paris – is een Frans pretpark op ongeveer een half uurtje van de stad Parijs. Het Resort bestaat uit twee pretparken, een aantal hotels, 2 bungalowparken en een winkelstraat. Vrijwel alles is van de Walt Disney Company zelf. Dat het van Disney is zie je terug in:

 • De attracties die bekende figuren en films in de hoofdrol hebben. Denk aan Sneeuwwitje, Peter Pan en Dombo
 • Disney figuren die rondlopen in de Parken, tijdens de parade en waarmee je zelfs op de foto kunt op geselecteerde locaties
 • Thema’s van de hotels, elk hotel heeft kamers in Disney stijl. Hotel Cheyenne bijvoorbeeld heeft kamers in de stijl van Sheriff Woody uit Toy Story
 • Spulletjes die je kunt kopen. Een Mickey kerstboom, een pluche Olaf of een Stormtrooper helm? Je koopt het in de winkels in en om de pretparken

Dat het van Disney is heeft een aantal voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat je de figuren herkent en dat het voor kinderen heel bijzonder is om ineens Ariël of Baloe voorbij te zien lopen. Je stapt echt een sprookjeswereld binnen.

Nadeel is dat alles echt ontzettend duur is. Van het verblijf tot de souvenirs en de maaltijden. Je moet een goed gevulde portemonnee hebben om alles uit je verblijf te halen.

Wanneer er naartoe?

EuroDisney is het gehele jaar geopend. Om te zorgen dat er – met name – lokale mensen blijven komen organiseren zij een aantal seizoenen. Het kerst- en halloweenseizoen keren elk jaar terug. Daarnaast organiseren ze bijvoorbeeld in 2020 seizoenen die in het teken staan van Frozen, de Lion King, Star Wars en Marvel. Voor elk wat wils dus.

De beste tijd om te gaan is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Vind je het erg als het druk is?
 • Wil je tijdens een warme of koude periode?
 • Is er een speciaal seizoen waar je graag naartoe wilt?

Drukste periodes zijn de schoolvakantie, feestdagen en weekenden. Ook de zomer trekt vaak wat meer volk dan de winter. Rustige tijd om te gaan is op doordeweekse dagen in de wintermaanden.

Doordat EuroDisney continu aanbiedingen heeft zijn de Parken en hotels vrijwel constant goed gevuld. Het zal er altijd drukker zijn dan in andere pretparken. Maar daar heeft Disneyland Paris (EuroDisney) een oplossing voor: de Fastpass.

Dit is een gratis kaartje die je kunt halen met je entreebewijs. Met dit kaartje mag je in een bepaald tijdvak eenmalig zonder te wachten in de attractie die er op je kaartje staat. Heb je het kaartje gebruikt dan mag je weer een nieuwe halen. Heb je geen zin om te wachten dan kan je ook een betaalde Fastpass halen.

Waar verblijven in EuroDisney?

Rondom de twee Disney pretparken zijn er diverse hotels, appartementen, bungalowparken en campings gebouwd.

Het makkelijkst zijn de Disney Hotels. Deze liggen op loopafstand van de pretparken dus je hebt geen gedoe met parkeren. Daarnaast mag je als hotelgast een uur eerder in de Parken en kan je alvast in een aantal attracties. Deze hotels boek je vanaf €150 per persoon.

Wil je liever iets goedkoper dan kan je kiezen voor de Partner Hotels. Dit zijn hotels vlakbij EuroDisney maar die niet van Disney zelf zijn. Hierdoor zijn ze wat goedkoper, maar wel minder gethematiseerd. Vanaf deze Partner Hotels rijdt een gratis pendelbus naar de Disney Parken, dus je auto kan je ook hier laten staan. Het enige nadeel is dat als je deze boekt via bijvoorbeeld Booking.com of Expedia er geen entreetickets bijzitten.

Dan zijn er ook nog de bungalowparken Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris. Die eerste is van Disney, die laatste van CenterParcs. Beiden prima accommodaties op ongeveer 10 minuten met de auto van de pretparken. Voordeel is dat je een huisje hebt i.p.v. een kleine hotelkamer. Nadeel is dat je zonder auto niet bij de pretparken kunt komen.

Hoe kom je er?

Er zijn een aantal manieren om bij EuroDisney te komen:

 • Auto (+- 5 uur rijden)
 • Trein (iets minder dan 3 uur vanaf Amsterdam)
 • Bus (tussen de 8 en 10 uur)
 • Vliegtuig (klein uurtje vliegen vanaf Schiphol)

De auto is de enige manier om van voordeur tot hotel te komen. Bij de andere methodes heb je ook ander vervoer nodig om van je huis bij de Disney pretparken te komen.

Veel mensen kiezen voor de auto of trein. De trein stopt op 5 minuten van de Disney Hotels en de pretparken. Hierdoor is het een hele praktische manier van reizen. Zeker als je in de randstad woont.

Met het vliegtuig is het snelst. Je vliegt dan van Amsterdam naar Parijs en neemt op de luchthaven de trein naar Disney. Of je gaat met de pendelbus die ongeveer €25 per enkele reis kost.

Tips voor korting en waar boeken

EuroDisney heeft altijd aanbiedingen. Kijk dus altijd op deze pagina voordat je boekt. Kortingen variëren tussen de 15 en 25% en je krijgt dan nog iets extra’s zoals gratis eten en drinken of een giftcard van €200 die je kunt uitgeven in de restaurants en winkels.

Heel soms heeft ook de ANWB een kortingsactie speciaal voor leden.

Een verblijf kan je boeken bij Disney zelf of de grotere reisorganisaties. Boeken bij Disney heeft mijn voorkeur. In het verleden zijn een aantal reisorganisaties failliet gegaan waardoor reizen niet doorgingen. Zelf loop ik dat risico liever niet, zeker als ik een alternatief heb. Maar soms ontkom je er niet aan als je bijvoorbeeld met de bus wilt.