Disney’s Davy Crockett Ranch – Disneyland Paris

Home Dagje wegPretparkenDisneyland Paris Disney’s Davy Crockett Ranch – Disneyland Paris

Disney’s Davy Crockett Ranch is een bungalowpark op ongeveer 15 minuten rijden van Disneyland Paris. Het ligt niet op het Resort maar er net buiten, naast Villages Nature Paris.

Deze accommodatie heeft een aantal voordelen t.o.v. de standaard Disney Hotels. Natuurlijk komen deze in dit artikel aan bod. Maar ik begin met één van de belangrijkste punten die mensen soms vergeten!

Heb je geen zin om alles door te lezen? Ga dan hier direct naar de aanbiedingen!

Je hebt een auto nodig om in Disney’s Davy Crockett Ranch te verblijven

Was je van plan om met de trein te gaan? Kies dan een ander Disney Hotel, want zonder auto is dit een hele onpraktische accommodatie.

Disney’s Davy Crockett Ranch ligt op 15 minuten met de auto van Disneyland Paris. Door de ligging kan je niet lopen naar de pretparken. En nog wel belangrijker, er rijdt geen pendelbus of openbaar vervoer. Zonder auto ben je dus aangewezen op een taxi of op lieve andere gasten van het bungalowpark die je heen en weer brengen. Al zou ik daar heel eerlijk niet op hopen.

Doordat je aangewezen bent op de auto mag je deze gelukkig wel gratis parkeren bij de Disney Parken. Je volgt hiervoor de borden naar de Disney Parken en komt dan bij het grote parkeerterrein uit. Hier laat je een bewijsje zien dat je in Davy Crockett Ranch slaapt (krijg je bij het inchecken) en vervolgens mag je gratis het parkeerterrein op.

Hoewel er eigenlijk altijd wel plek is, kan het soms behoorlijk druk zijn om op het parkeerterrein te komen of om er juist weer af te gaan. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld een reservering hebt in een restaurant of komt voor Extra Magic Time.

Honden zijn welkom in Disney’s Davy Crockett Ranch

In alle Disney Hotels en in de Partner Hotels is het niet toegestaan om je hond mee te nemen. Er is een dagopvang op het parkeerterrein, maar dan moet je nog steeds je hond zelf uitlaten. En heel eerlijk, het is best zielig om het beestje daar achter te laten.

Natuurlijk is de beste optie de hond thuis te laten of in een pension te doen, maar soms kan dat simpelweg niet. Op zo’n moment is Disney’s Davy Crockett Ranch je beste keus. Je hond zal nog steeds best een tijdje alleen zitten, maar dan niet opgesloten in een eng kennel met tientallen vreemde honden. Gewoon lekker vertrouwd tussen de spullen van de baasjes en als het kan natuurlijk in een eigen mandje.

Bij aankomst krijg je een welkomstpakket voor je hond met een halsband, poepschepje, vloerkleedje en voerbakken. Hiervoor betaal je €30 per nacht en je mag maximaal 1 hond meenemen.

Trouwens, kijk vooraf goed of jouw hond Frankrijk in mag. Aanvals- of waakhonden zoals ze dat noemen, denk aan staffords, rotweilers, mastiffs etc. mogen het land niet in en kan je daardoor ook niet meenemen naar Disneyland Paris.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Dagelijkse ontbijtpakketten (tegen betaling) in Davy Crockett Ranch

Ontbijt zit niet inbegrepen bij je arrangement. Wil je liever toch eerst iets eten ‘s ochtends dan kan je een dagelijks ontbijtpakket bestellen. Denk aan broodjes, sap, warme dranken en beleg. Dit pakket haal je op bij de receptie en hiervoor betaal je €10 per persoon.

Een koopje als je het vergelijkt met de andere Disney accommodaties waar je tussen de €19 en €34 voor een ontbijt betaalt (per persoon).

Je neemt het ontbijt vervolgens mee naar je bungalow waar je het in alle rust op kunt eten. Enige nadeel is dat je dan natuurlijk wel de afwas moet doen.

Ondanks het afwassen (het huisje heeft een vaatwasser) zou ik het er bij boeken. In de Disney Parken zijn er maar weinig plekken waar je kunt ontbijten. Op deze plekken is het vaak heel druk, waardoor je het eerste uur van je dag in de Disney Parken bezig bent met wachten op een broodje. Dat vind ik persoonlijk zonde van mijn tijd, dan betaal ik liever iets meer voor een ontbijt in de bungalow.

Er is geen wifi in de Disney’s Davy Crockett Ranch bungalows

Hoe is het nog mogelijk in deze tijd zou je denken, maar er is dus geen wifi in je huisje… Er staat een modem met kabel voor wie een laptop mee heeft, maar op je telefoon of tablet moet je dus gebruik maken van je eigen 4G netwerk.

De enige plaatsen waar er wel wifi is, is in de bar of de receptie. Deze verbinding is overigens gratis.

Internet via de kabel in de bungalow is trouwens niet eens gratis. Alleen als je een premium bungalow boekt. Mijn tip, spaar wat van je MB’s op en maak gewoon gebruik van 4G. In de Disney Parken en eigenlijk overal op het Resort is Wifi gratis beschikbaar. Daarmee bespaar je weer wat MB’s.

Je moet zelf je bungalow schoonhouden

Bij een hotelkamer wordt alles voor je gedaan. Aan het eind van de dag kom je terug en dan hangen er frisse handdoeken en zijn de bedden opgemaakt. In Davy Crockett Ranch werkt dat toch net even anders.

Je zult zelf de borden moeten afruimen, het aanrecht schoon moeten maken en je bed recht moeten trekken als je dit wilt. Gelukkig hoef je aan het eind van je verblijf niet zelf te stofzuigen en de badkamer te soppen. Maar het tussendoor schoon houden van je huisje moet je wel zelf doen.

Wil je dat er iemand van Disney komt om je bungalow bij te houden? Dan kan je dit ter plekke regelen tegen een kleine toeslag.

Daarnaast moet je ook zelf vaatwasblokjes, afwasmiddel en vaatdoekken meenemen als je in een standaard bungalow slaapt. Bij de premium bungalow zit een schoonmaakpakket inbegrepen. Je kunt de schoonmaakspullen ook halen in de winkel van Davy Crockett Ranch, tegen een vergoeding.

Boek hier je verblijf in Davy Crockett Ranch

Er zijn 3 verschillende bungalowlocaties

Zoals bij elk bungalowpark liggen de huisjes verspreid over een groot terrein. Dat is bij de Disney’s Davy Crockett Ranch niet anders.

Ligging Davy Crockett Ranch
Bron: Google Maps

Hierboven een kaartje van het hele terrein. Parking links onderin is van Villages Nature Paris. Dat ligt er echt direct tegenaan gebouwd.

Langs al die lussen die je ziet zijn er huisjes gebouwd. Linksboven heb je uitgang, maar ook de receptie, winkel, het zwembad etc.

De goedkoopste huisjes, de Trapper Tribe en Pioneer Tribe Blokhutten liggen het verst van alle faciliteiten af. Met een beetje pech slaap je dus in de achterste lus bij de ingang van Villages Nature Paris. Vanaf het verste huisje tot aan de receptie (en de andere faciliteiten) is het ongeveer een kilometer.

Wil je liever wat dichterbij het zwembad en de uitgang naar de Disney Parken zitten? Neem dan een Premium Tribe Blokhut. Deze heeft niet alleen een betere ligging, ook heb je dan twee badkamers, een gratis schoonmaakkit, een flesje water, slippers en gratis bedraad internet in je huisje.

Het is de beste accommodatie voor groepen tot 6 personen

De meeste Disney Hotels zijn ingericht op maximaal 4 personen. Je kunt een kinderbedje laten bijplaatsen en er zijn een aantal familiekamers, maar over het algemeen, als je met meer dan 4 bent is het best een gedoe. Vaak ontkom je er niet aan om twee hotelkamers naast elkaar te boeken. (altijd onder voorbehoud, het kan ook zomaar dat er kamers of zelfs verdiepingen tussen zitten.)

Je bent dan beter af in een blokhut van de Disney’s Davy Crockett Ranch. Dan heeft iedereen gewoon een comfortabele slaapplaats en zit je toch vlakbij elkaar. Als je een Premium Blokhut boekt heb je daarnaast ook nog een extra badkamer. Helemaal fijn als je met meer bent.

Daarnaast zijn er in het laagseizoen geregeld aanbiedingen waar je €500 kwijt bent voor maximaal 6 personen en meerdere nachten in zo’n blokhut. Dat is echt een koopje vergeleken met de Disney Hotel. Enige nadeel is dan dat je wel een auto bij je moet hebben en het niet erg moet vinden om met de auto naar de Disney Parken te gaan.

Klaar om te boeken? Of alleen al benieuwd wat het zou kosten? Hier vind je de laatste prijzen inclusief aanbiedingen!

Leukste kortingsacties!