Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Wat is er gebeurd met de Buffalo Bill’s Wild West Show in Disneyland Paris?

Wat is er gebeurd met de Buffalo Bill’s Wild West Show in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds de heropening van Disneyland Paris na de pandemie zijn er veel veranderingen doorgevoerd. Eén van de grootste veranderingen is het stoppen van de Buffalo Bill’s Wild West Show. Deze populaire show was een favoriet onder vele bezoekers, maar helaas is deze dus niet meer te zien in Disneyland Paris.

Wat voor show was Buffalo Bill’s Wild West Show?

Een bezoek aan deze show stond al jaren op mijn verlanglijstje en gelukkig hebben we deze show nog kunnen zien voordat deze met pensioen ging.

Buffalo Bill’s Wild West Show was een dinershow waarbij je werd meegenomen naar het Wilde Westen. Bij binnenkomst kreeg je meteen een cowboyhoed met daarop de kleur van het team die je kon aanmoedigen. Dat deed iedereen ook fanatiek.

In de ring vertoonden de cowboys en indianen allerlei trucjes tot uiteindelijk een winnaar werd gekozen. En dat alles onder het genot van een echte cowboy maaltijd, die we heel eerlijk niet het hoogtepunt van de avond vonden.

Zijn er alternatieven voor de Buffalo Bill’s Wild West Show?

Er zijn op dit moment geen dinershows in Disneyland Paris. Wat het dichtst in de buurt komt zijn de mogelijkheden om te eten met Disney figuren, bijvoorbeeld in restaurant Plaza Gardens of in restaurant Auberge de Cendrillon.

Verder zijn er niet echt vergelijkbare ervaringen. Restaurants genoeg in Disneyland Paris, maar je zult zelf voor het entertainment moeten zorgen.

Zelf vind ik het heel dubbel dat deze show is gestopt. De show was behoorlijk verouderd en niet echt meer van deze tijd. En ook het eten was niet heel spectaculair. Toch hoorde deze show bij Disneyland Paris en vind ik het heel gek dat deze er niet meer is. Maar wellicht komt er – nu Disney Village grondig opgefrist gaat worden – iets heel moois voor terug.

Mijn cowboyhoed hangt hier nog steeds in de werkkamer en het blijft een van mijn leukste souvenirs!

Bron afbeelding: Disenyland Paris