Disneyland Paris in de kerstvakantie

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De kerstvakantie staat weer voor de deur, buiten is het guur en koud, dus dat wordt weer twee weken binnen zitten… Of toch niet! Want tijdens de kerstvakantie naar Disneyland Paris is leuker dan je denkt!

De Disney Parken en Hotels zijn vrolijk versierd, er zijn speciale shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren. En in het Walt Disney Studios Park is er zelfs een marktje waar je allerlei winterse gerechten kunt proberen.

Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie in Disneyland Paris?

Voor wie Disneyland Paris niet kent, is het goed om eerst te kijken naar wat je er het hele jaar door kunt doen, dus ook tijdens de kerstvakantie. Het resort bestaat uit twee pretparken met in totaal bijna 40 attracties en shows. Er is elke dag een parade die bestaat uit praalwagens met daarop Disney figuren en de dag wordt altijd magisch afgesloten met een vuurwerkshow.

Tijdens het kerstseizoen worden de pretparken en hotels prachtig versierd. Je komt meteen in de feeststemming, zelfs als je niks met kerst hebt. Er klinkt overal feestelijke muziek en zelfs de Disney figuren hebben een winterse outfit gekregen. Ook de shows zijn afgestemd op het kerstseizoen en kun je alleen tijdens die periode zien.

Ben je al een keer in Disneyland Paris geweest? Dan is de kerstperiode toch weer een compleet andere ervaring!

Hoe is het weer?

Het weer tijdens de kerstvakantie in Disneyland Paris is toch wel vergelijkbaar met thuis. Al regent het vaak wat minder. Koud is het er trouwens wel, temperaturen rond het vriespunt zijn tijdens de kerstvakantie geen uitzondering.

Zorg dus dat je voldoende warme kleding meeneemt van thuis. Warme sokken, schoenen en een handschoenen zijn een must. Je staat nou eenmaal ook buiten in de rij te wachten en wanneer je stilstaat krijg je het snel koud.

Verder is het verstandig om niet een te dikke jas aan te trekken, want dat kan best onhandig zijn in attracties. Het is slimmer om meerdere lagen kleding aan te trekken. Maar onderschat de kou niet. Het is echt kouder dan je denkt en zelfs in je leren sneakers zul je echt koude voeten krijgen. Dus zorg dat je op z’n minst warme winterlaarzen meeneemt. En anders kun je deze altijd nog kopen in het winkelcentrum Val d’Europe naast Disneyland Paris.

Een laatste tip, boek een verblijf in een Disney Hotel. Deze hotels liggen op loopafstand van de pretparken. Wanneer het te koud wordt, ben je binnen een paar minuten terug op je kamer en bij sommige hotels kun je dan zelfs even opwarmen in de sauna of het zwembad. Bij de andere hotels in de omgeving ben je afhankelijk van een pendelbus en daar wil je niet op wachten wanneer je het al koud hebt.

Hoe druk is Disneyland Paris tijdens de kerstvakantie?

Elke schoolvakantie is druk in Disneyland Paris, zo ook tijdens de kerstvakantie. Eigenlijk ontkom je hier niet aan. Maar je kunt er wel slim mee omgaan.

De eerste tip die we je kunnen geven is ook weer het boeken van een Disney Hotel. Je kunt dan namelijk een uur eerder de pretparken in als je verblijft in zo’n hotel. Tijdens dat uur is het aanzienlijk rustiger bij de attracties en kun je best veel doen zonder lang te wachten. Dit heet Extra Magic Time.

Het is ook slim om gebruik te maken van Premier Access. Je vindt deze mogelijkheid in de Disneyland Paris-app. Met Premier Access betaal je om niet in de rij te hoeven wachten. Dat klinkt natuurlijk oneerlijk, maar stiekem is het best fijn. Je hoeft het niet bij elke attractie te gebruiken. Koop het alleen als je een favoriete attractie hebt waar een lange rij staat en je niet meer kunt of wilt wachten.

Zorg verder dat je reserveringen voor de restaurants ruim van tevoren maakt. Dit doe je via de Disneyland Paris-app. Zonder een reservering is er ook geen plek voor je bij een restaurant met tafelbediening of buffet. Is het niet mogelijk om te reserveren bij jouw favoriete restaurant of is deze volgeboekt? Ga dan op de dag zelf langs de conciërge in jouw hotel, vaak kunnen zij op magische wijze toch een reservering vinden.

Hoeveel kost naar Disneyland Paris in de kerstvakantie?

Net als bij alle andere winterbestemmingen is de kerstperiode vaak hoogseizoen. Dat betekent dat een bezoek aan Disneyland Paris best prijzig kan zijn, zeker met een gezin.

Gemiddeld ben je toch zo’n €300 tot €500 per persoon kwijt voor een verblijf. Dit is dan inclusief entreekaartjes, maar zonder ontbijt. Je hebt dan wel onbeperkt toegang tot beide Disney Parken, de attracties en al het entertainment, dus vervelen zul je je dan zeker niet.

Om zo min mogelijk geld kwijt te zijn kun je het beste een van de twee budget Disney Hotels boeken, dit zijn Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe. Ga je met de auto dan kun je ook nog Davy Crockett Ranch overwegen, het Disney vakantiepark op nog geen 10 minuten van de pretparken. Hier ben je meestal het goedkoopst uit.

De goedkoopste optie is Partner Hotel B&B Disneyland Paris. Deze ligt ook op zo’n 10 minuten rijden van de Disney Parken en de overnachting is inclusief ontbijt.

Lees verder: