Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie 10 manieren om uit de Disneyland Paris parken te worden gezet

10 manieren om uit de Disneyland Paris parken te worden gezet

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Voordat ik dit artikel begin, de volgende 10 dingen moet je natuurlijk nooit doen. Die zijn verboden en kunnen ervoor zorgen dat je uit Disneyland Paris wordt gezet. Maak je het helemaal te bont dan kan je zelfs van het Resort worden verwijderd of een verbod krijgen om op een later tijdstip terug te komen.

Eerder schreef ik al over de regels van de Disneyland Paris parken en de zaken die je wel/niet mee mag nemen. Het bij je hebben van sommige van die items kan ervoor zorgen dat je wordt verwijderd door de bewaking.

Houd er daarnaast rekening mee dat je altijd in de gaten wordt gehouden. Ook als er “niemand kijkt”. Onthoud dat als je even wilt knuffelen in een donkere attractie of iets wilt doen wat niet is toegestaan. Er zijn cast members aangenomen om je in de gaten te houden en ze zien precies wat jij aan het doen bent!

Laten we beginnen met de lijst…

1. Verkleden als een Disney figuur

Als volwassene is het niet toegestaan om verkleed naar de Disneyland Paris parken te komen. Dat geldt ook voor het later omkleden en dan alsnog als je favoriete prinses door de Parken lopen. Of je voordoen als dat karakter en handtekeningen uitdelen en met mensen op de foto gaan. Wanneer de cast members je spotten zal al snel worden gevraagd of je je wilt omkleden of het Park wilt verlaten.

Er zijn twee manieren waarop je als volwassene toch verkleed naar de Disneyland Paris parken kunt gaan. De eerste is door te Disney Bounden. Dat houdt in dat je niet het kostuum draagt van je favoriete figuur maar bijvoorbeeld de kleurencombinatie. Denk aan zwart, wit, rood en geel voor Mickey Mouse. Dit moeten wel normale kledingstukken zijn, maar die je zo combineert dat je toch op je favoriete figuur lijkt.

De andere manier is door naar de Halloween-avonden te gaan. Dit jaar op 26 en 31 oktober. Enkel op die avond mag je als je favoriete Disney figuur verkleed gaan, maar je mag geen handtekeningen uitdelen of op de foto gaan met andere gasten.

2. Stelen

Je staat in één van de winkels en ziet een prachtig souvenir. Helaas heb je op dat moment geen geld bij je…Wat doe je dan?

Hopelijk antwoorden jullie nu allemaal langer doorsparen of later terugkomen. Is stelen het eerste dat in je op komt (dat kan, ik oordeel niet…) bedenk dan dat je hiervoor van het Resort wordt verwijderd. Door de politie wel te verstaan, want in Disneyland Paris gelden natuurlijk dezelfde regels als daarbuiten. En er hangen echt overal cameras dus de kans dat je ermee wegkomt is heel klein.

3. Ruzie maken of vechten

Echt, ik weet precies hoe je je voelt. Het is een lange dag in de Disney Parken, er staan overal rijen en dan rijdt er ook nog iemand tegen je enkels aan… Je moet over een hoop geduld beschikken om dan niet uit je slof te schieten. Maar…ga je echt ruzie maken of nog erger vechten met andere bezoekers dan zullen de cast members je uit de Parken begeleiden en indien nodig de politie bellen. Als je uit het Park wordt gezet mag je niet meer terugkomen die dag (of langer) en krijg je het geld voor je ticket ook niet terug. Dat maakt de dag er dan niet beter op.

4. Een drone gebruiken

Met een drone kan je prachtige foto’s van Disneyland Paris maken. Foto’s van plekken die zij liever niet aan bezoekers laten zien. Daarom is het gebruik van een drone in de Disney Parken niet toegestaan. Ook kan je met een drone een hoop dingen beschadigen. Als ik terugdenk aan de laatste keer dat ik zo’n ding liet vliegen kan ik mij zo voorstellen dat er dan in Disneyland Paris wat ruiten zouden sneuvelen.

Trouwens, het is ook goed om te weten dat je drone ook wordt afgepakt door de beveiliging. Je krijgt deze dan pas terug als je het Park ook daadwerkelijk hebt verlaten.

5. Lelijk doen tegen cast members of Disney figuren

De meeste cast members in Disneyland Paris doen enorm hun best om jouw vakantie tot een succes te maken. Sommigen ook niet, maar houd je op zo’n moment in. Tel tot 10, loop weg, maar zorg dat je netjes en beleefd blijft. Doe je dat niet dan kan je uit het Park worden gezet.

Dat kan ook als je lelijk doet tegen de Disney figuren. Niet alleen is het slaan van Donald verboden, ook een schunnige opmerking tegen Assepoester wordt niet op prijs gesteld. Wordt de situatie echt te ongemakkelijk dan zal je uit de Parken worden begeleid.

6. Te veel drinken

Walt Disney was er altijd fel op tegen, maar tijden veranderen en inmiddels kan je in de Disney Parken wereldwijd alcohol krijgen. Zo ook in Disneyland Paris. Maar ken je limiet. Mocht je te diep in het glaasje hebben gekeken dan kunnen ze je verwijderen uit de Parken en mag je je roes uitslapen op je hotelkamer.

7. Backstage kijken

Je hebt de deuren vast weleens gezien met daarop Cast Members Only. Bij mij gaat het dan soms ook weleens jeuken om stiekem een kijkje te nemen. Maar doe dat absoluut niet. Het is niet toegestaan en ze vinden het echt heel vervelend als je dat doet.

Disney doet er alles aan om de magie te behouden. Als je de deur opendoet en de “normale” omgeving ziet kan dat een enorme teleurstelling zijn. Dus hoe graag je het ook wilt, niet backstage kijken.

8. Op dingen klimmen/lopen die daar niet voor bedoeld zijn

Of een duik nemen in de fonteinen of waterpartijen. Er staat in Disneyland Paris goed aangegeven waar je wél en niet mag komen. Ga je van het normale pad af dan zal in eerste instantie worden gevraagd om weer terug te gaan. Maak je het echt te bont, door bloembedden kapot te maken voor een perfecte foto bijvoorbeeld of door het veroorzaken van gevaarlijke situaties dan kan je uit het Park worden gezet. Houd je netjes aan de regels, ook als je de perfecte Instagram foto wilt maken.

9. Uitstappen in een attractie

Disneyland Paris vindt de veiligheid van de bezoekers erg belangrijk. Daarom wordt bij elke attractie gevraagd om te blijven zitten en om alle uitstekende delen binnenboord te houden. Doe je dit niet en maak je hierdoor zaken kapot of zorg je voor gevaarlijke situaties? Dan kan je uit de Disney Parken worden gezet.

10. As uitstrooien

Omdat het bijna Halloween is sluiten we af met een lugubere manier om uit Disneyland Paris te worden gezet. Veel mensen willen na hun dood onderdeel worden van het Disney Resort. En dan het liefst van een attractie. In Amerika wordt er veelvuldig as uitgestrooid in Phantom Manor of Pirates of the Caribbean. Het vervelende is alleen, zodra ze het merken wordt de attractie gesloten en komt er een speciaal schoonmaakteam alles grondig boenen. Je as ligt dan niet in je favoriete attractie maar ergens in een vuilniszak.

Daarnaast, mochten je nabestaanden betrapt worden op het uitstrooien van je as dan zullen zij uit de Parken worden verwijderd.

Tenslotte nogmaals…

Bovenstaande punten zijn geen challenge om uit de Disney Parken verwijderd te worden maar een waarschuwing. Het lijkt mij namelijk erg vervelend als er gevraagd wordt om weg te gaan. Je geld ben je sowieso kwijt. Heb je daarnaast opnames gemaakt op plaatsen waar dat niet mocht, dan zal gevraagd worden deze te wissen.

Bij andere strafbare zaken zal altijd de politie worden gebeld. Daar zit je dan op het politiebureau waar je niemand kunt verstaan. Dan zit ik liever in een attractie.

Waar ik benieuwd naar ben, staan er zaken tussen waarvan je niet had verwacht dat dat niet mocht in de Disneyland Paris Parken? Deel je reactie hieronder achter!