Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Disneyland Paris in de herfstvakantie

Disneyland Paris in de herfstvakantie

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel we midden in de zomervakantie zitten kijken velen vast alweer uit naar de volgende vakantie: de herfstvakantie. Wat ga je dan doen om de kinderen te vermaken? Een weekje naar de zon zou kunnen, maar dat is niet goedkoop. Of een dagje pretpark, maar dan zit je weer met die regen. Je zou het ook kunnen combineren door naar Disneyland Paris in de herfstvakantie te gaan.

Is dat dan niet ontzettend duur hoor ik je denken? Niet als je op tijd boekt en gebruikt maakt van deze prijsvergelijkskalender!

Hoe is dat, Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie?

In de maand oktober staat Disneyland Paris altijd in het teken van Halloween. De foto bovenaan deze pagina komt van de Halloweenparade. Geen griezels of schrikmomenten, maar verkleedde Disney figuren, pompoenen en spookjes. Hier vieren ze de schattige variant van het Amerikaanse griezelfeest.

Halloweenversiering

Het Disneyland Park is tijdens de Halloweenviering vrolijk versierd. Hierboven zie je bijvoorbeeld de aankleding van het station. Heel vrolijk gedaan, vind je niet?

Behalve de versieringen is er ook speciaal entertainment dat je de rest van het jaar niet kunt zien. Eén onderdeel daarvan is natuurlijk de parade, maar er zijn ook speciale meet ’n greets met Disney figuren. Zoals deze met professor Goofy en zijn uitvinding.

Of je kunt op de foto met figuren die je normaal gesproken weinig ziet zoals de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland.

Halloween in Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie

Erg fotogeniek, vind je niet? Het lukt mij meestal niet om zo op de foto te staan.

Tijdens het Halloweenseizoen is er op het podium naast het kasteel een show vol met Disney Schurken. Denk aan Cruella de Ville, Maleficent, Ursula en Dr. Facilier. Na afloop van de show kan je met veel van hen op de foto. Die kans krijg je écht alleen maar tijdens dit halloweenseizoen.

Drukte in Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie

Vroeger was de herfstvakantie een drukke tijd om naar Disneyland Paris te gaan. Maar tegenwoordig, met het reserveringssysteem, valt dat reuze mee.

Er is namelijk een maximum aantal bezoekers dat de Disney parken mag bezoeken. Wanneer je een Disneyland Paris verblijf of een entreekaartje op datum koopt krijg je automatisch toegang. Heb je een Jaarpas of een Disneyland Paris ticket zonder datum? Dan moet je een bezoek reserveren. Hierbij geldt vol=vol.

Dat klinkt heel vervelend, maar is eigenlijk best fijn. Waarom?

Omdat de wachttijden daardoor nooit boven een uur uitkomen. Waar dat vroeger rustig 2 of zelfs 3 uur kon worden. Dat zorgt voor een stressvrije herfstvakantie in Disneyland Paris!

Disney Hotel of niet?

Zelf ben ik fan van de Disney Hotels. Dat komt omdat ze op loopafstand van de pretparken liggen. Je wilt niet aan het eind van de dag wachten op de pendelbus en dan moeten proppen om binnen te komen. Zeker als je met kleine kinderen bent.

Dan is het een stuk gemakkelijker om een Disney Hotel te nemen en na sluitingstijd rustig terug te lopen.

Deze zijn iets duurder dan de andere hotels in de omgeving, maar ik vind zelf dat het zich terugbetaalt in gemak. Zeker als ik je vertel dat de kortingsacties meestal alleen op deze hotels van toepassing zijn.

Disney Hotel Cheyenne

Daarnaast vind ik de aankleding van de Disney Hotels leuker dan die van de Partner Hotels. Kijk bijvoorbeeld naar Hotel Cheyenne hierboven. Dit is een budget hotel – dus relatief goedkoop – gebouwd als western stad. En niet met hier en daar een hooibaal, allés heeft in dit hotel dit thema. Dus ook de kamers.

Dit maakt het verblijf extra magisch en zorgt ervoor dat kinderen hun bezoek niet snel zullen vergeten.

Het weer tijdens de herfstvakantie

Van alle keren dat ik in de herfstvakantie ben geweest, was het weer in Disneyland Paris beter dan thuis.

In oktober is het weer vaak nog relatief zacht en kan er af en toe een bui vallen. Zorg dat je daarom altijd een paraplu of regenponcho meeneemt. Zo’n regenponcho kun je het beste vooraf bij de Action halen, daar zijn ze een stuk goedkoper dan in de Parken.

En vergeet zeker geen extra paar schoenen mee te nemen. Niet alleen doordat ze nat kunnen worden, maar juist ook omdat je voeten pijn zullen doen van het vele wandelen. Zelfs in je favoriete schoenen zullen je voeten na een tijdje zeer doen. Dan is het best lekker als je je schoeisel kunt afwisselen.

Is er veel regen voorspelt? De meeste attracties in Disneyland Paris bevinden zich binnen dus daar kun je prima schuilen. Of kies een van de vele restaurants uit en ga uitgebreid tafelen om de regen te ontlopen.

Zou ik zelf tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris gaan?

Halloween parade in Disneyland Paris

Zeker! Tijdens de herfstvakantie viert Disneyland Paris Halloween. Er is dan veel entertainment en je kunt Disney figuren ontmoeten die je anders niet zult zien. Op 31 oktober is er een speciale Halloween avond waarbij je als volwassene verkleed mag komen naar Disneyland Paris. Dat is het ideale moment om foto’s te maken bij het kasteel gekleed als Disney prinses! Voor deze avond kun je hier alvast je kaartjes kopen.

Voorheen zou ik nog zeggen houd rekening met de drukte in Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie, maar dankzij het reserveringssysteem is die ook volledig verdwenen.

Dan is er nog het weer die roet in het eten kan gooien. De keren dat ik in de herfst naar Disneyland Paris ben geweest was het droog en zelfs zonnig. De temperaturen waren ook nog goed, zo rond de 15 graden. Dus ook dat zal je bezoek aan Disneyland Paris in de herfstvakantie niet verpesten.