Bestaat de Disneyland Paris Fastpass nog?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Misschien heb je weleens van de Disneyland Paris Fastpass gehoord of deze in het verleden gebruikt. Met deze handige kaartjes kreeg je eenmalig toegang tot een kortere wachtrij. Wanneer je het kaartje had gebruikt mocht je weer een nieuwe halen. Hiermee kon je zonder lang te wachten zelfs de meest populaire attracties bezoeken. Maar zoals je misschien merkt schrijf ik dit artikel in de verleden tijd. Want de Disneyland Paris Fastpass bestaat namelijk niet meer.

Heeft Disneyland Paris geen Fastpass meer?

Nee, dat klopt, de Fastpass is sinds de sluiting van het pretpark in 2020 niet meer teruggekeerd. Inmiddels is het vervangen door Disney Premier Access, hier vertel ik je verderop in het artikel meer over. Ook de VIP Fastpass, die je in het verleden kreeg bij suites en de Castle Club in het Disneyland Hotel bestaat niet meer. Net als de Hotel Fastpass die je kreeg bij de duurdere kamers in de Disney Hotels.

Allemaal vervangen door Disney Premier Access.

Wat is Disney Premier Access?

Premier Access is vrijwel hetzelfde systeem als de Disneyland Paris Fastpass, met een groot verschil: je moet er voor betalen. De Fastpass was gratis en beschikbaar voor iedereen met een geldig entreeticket. Bij Premier Access krijg je nog steeds toegang tot de verkorte wachtrij, alleen betaal je daar dus een bepaald bedrag per persoon, per keer voor.

Er zijn twee varianten van Premier Access:

  • Premier Access One: waarbij je eenmalig toegang koopt tot een attractie
  • Premier Access Ultimate: waarbij je eenmalig toegang koopt tot alle attracties met deze dienst

De prijzen voor de Premier Access One liggen tussen de €5 en €18 per attractie, per persoon. Voor Premier Access Ultimate betaal je tussen de €120 en €160 per persoon per dag, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Om gebruik te maken van Premier Access kun je het beste de Disneyland Paris app downloaden. Hier vind je een overzicht van de attracties en de prijzen om gebruik te maken van de kortere wachtrij. Je kunt dan meteen een tijdslot reserveren en betalen. Dit kan ook via de Guest Services balie in de Disney Parken, als je geen gebruik wilt maken van de app. In Disneyland Paris is er overal gratis wifi, dus je hoeft je geen zorgen te maken over internetkosten. Maar weet dus dat je Premier Access ook kunt kopen bij Guest Services.

Lees hier meer over Disney Premier Access

Hoe werkt het?

Wanneer je hebt betaald ontvang je binnen het tijdvak dat je hebt gekozen een QR-code die je moet scannen bij de Premier Access entree. Elk persoon moet een eigen QR-code scannen, dus je kunt helaas niet voor 1 persoon betalen en dan 1 persoon “gratis” meenemen. Bij Premier Access One verdwijnt de QR-code na het scannen, bij Premier Access Ultimate niet, maar je kunt dan niet nogmaals gebruik maken van de verkorte wachtrij bij die attractie.

Net als bij de Fastpass is Premier Access ook beperkt beschikbaar en kan deze uitverkocht raken. Dit is meestal het geval bij Premier Access Ultimate en Premier Access One voor Crush’s Coaster. Je kunt de eenmalige toegang tot een attractie (One) alleen kopen wanneer je in de Disney Parken bent. De toegang tot alle attracties met een verkorte wachtrij (Ultimate) kun je wel vooraf kopen en zelfs toevoegen aan je boeking.

En dan is er ook nog de Standby Pass…

Op hele drukke dagen zet Disneyland Paris ook nog weleens de Standby Pass in bij populaire attracties. Deze wordt gebruikt om de bezoekers in de reguliere wachtrij wat meer te spreiden zodat je geen uren hoeft door te brengen in een rij, maar andere dingen kunt doen terwijl je wacht. Je reserveert de Standby Pass, als deze beschikbaar is, via de Disneyland Paris app door op de attractie te klikken.

Een Standby Pass is gratis, maar geen Fastpass. Wanneer het tijd is om in de attractie te gaan, dan zul je eerst nog door de reguliere wachtrij moeten. Hier sta je dan geen uren meer te wachten, maar bijvoorbeeld nog maar 30 minuten. Bij Premier Access, de opvolger van de Fastpass waar ik hierboven al over schreef, ga je ook bij een attractie met een Standby Pass via een (andere) verkorte wachtrij en ben je sneller aan de beurt.

Terug naar het Disneyland Paris overzicht