Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Tijdens welke schoolvakantie kan je het beste naar Disneyland Paris gaan?

Tijdens welke schoolvakantie kan je het beste naar Disneyland Paris gaan?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In de schoolvakanties is Disneyland Paris een populaire bestemming. Zeker tijdens de kortere vakanties of lange weekenden door feestdagen. Je bent binnen gemiddeld 5 uur in het Franse pretpark waardoor het een goede bestemming is voor een paar dagen eropuit. Tijdens de schoolvakanties is het vaak drukker in de twee Disney Parken. Zeker als ook de kinderen in de landen om ons heen vrij zijn. Maar tijdens welke schoolvakantie kan je het beste naar Disneyland Paris gaan?

Disneyland Paris schoolvakantie overzicht

Benieuwd in welke schoolvakantie je het best naar Disneyland Paris kunt gaan? Je ziet het hieronder.

Voorjaarsvakantie

  • Drukte: middel tot hoog
  • Speciale events: viering 30e verjaardag
  • Het weer: koud maar meestal droog
  • Prijzen: gemiddeld

De voorjaarsvakantie is één van de rustigste periodes om naar Disneyland Paris te gaan. Veel mensen kiezen er dan voor om een weekje naar de sneeuw of zon te gaan. Hoewel er veel kinderen in Europa dan tegelijk schoolvakantie hebben valt het qua drukte in de Disney Parken vaak mee.

Ook is het één van de goedkoopste schoolvakanties om te gaan. Disneyland Paris werkt met variabele prijzen voor hun hotels en entreetickets. Verwachten ze veel bezoekers dan zijn de prijzen hoger dan als er minder mensen naar de Parken komen. Ook zijn er het hele jaar door aanbiedingen die tijdens rustigere periodes vaak wat scherper zijn dan daarbuiten.

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er in Disneyland Paris geen speciale evenementen zoals die er tijdens de kerstperiode bijvoorbeeld wel zijn. Natuurlijk is er wel een parade en zal er ’s avonds waarschijnlijk ook een vuurwerkshow zijn. Het weer tijdens de voorjaarsvakantie is meestal ook erg aangenaam. Fris met een zonnetje en soms een hele warme dag tussendoor.

Meivakantie

De meivakantie is ook een rustige periode om te gaan. In de Europese landen om ons heen hebben de kinderen vaak al vakantie gehad als de Nederlandse kinderen vrij zijn. Daarom is het vaak rustig in de Parken zeker als je op doordeweekse dagen gaat.

Probeer wel 1 mei te vermijden. Dat is een Franse feestdag waarop veel mensen vrij zijn. We zijn in het verleden een aantal maal op deze dag geweest en het is dan ontzettend druk in Disneyland Paris.

Het grootste voordeel van de meivakantie is het weer. De temperaturen liggen vaak iets hoger dan bij ons waardoor het in mei al behoorlijk warm is. Zeker als je dan een hotel of huisje met buitenzwembad boekt kom je helemaal in de vakantiestemming. Hotels of huisjes met een buitenzwembad zijn onder ander Newport Bay Club, Sequoia Lodge en Villages Nature Paris.

Zomervakantie

De drukte tijdens de zomervakantie verschilt enorm. Op sommige dagen kan het ontzettend druk zijn terwijl op andere het heel goed te doen is. Veel mensen kiezen ervoor om Disneyland Paris als tussenstop te gebruiken als ze onderweg zijn naar hun vakantiebestemming of gaan er een weekendje naartoe.

Tijdens doordeweekse dagen valt het over het algemeen mee qua drukte. Je zult bij de meeste attracties minimaal 30 minuten in de rij staan maar als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld de kerstvakantie (min. 60 min) dan is dit een hele goede periode om te gaan.

Daarnaast is het tijdens de zomer natuurlijk ook ontzettend lekker weer. Het regent maar af en toe en de rest van de tijd schijnt heerlijk het zonnetje. Daarom beginnen wij onze Disney dag tijdens de zomervakantie vaak vroeg, zodat we ’s middags lekker kunnen zwemmen of van het zonnetje kunnen genieten. Je kunt ook een kijkje nemen bij Villages Nature Paris en een daar gebruik maken van de vele (watersport)activiteiten en het tropische zwemparadijs.

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie vieren ze in Disneyland Paris Halloween. Daar komen traditiegetrouw veel bezoekers op af. Tijdens de eerste week van de herfstvakantie valt het qua drukte meestal nog mee. De tweede week aan het eind van oktober is vaak drukker, omdat dan ook de Engelse gezinnen massaal naar Disneyland Paris gaan.

Halloween wordt in Disneyland Paris vaak uitbundig gevierd. Er zijn speciale shows en parades, je kunt met de Disney Schurken op de foto en in het Disneyland Park zijn er leuke herfstversieringen. Kinderen mogen verkleed komen en alleen op 31 oktober tijdens het speciale Halloween event mogen ook de volwassenen hun verkleedkleren uit de kast halen.

Vaak heeft Disneyland Paris goede aanbiedingen voor deze periode die te boeken zijn vanaf het eind van het zomerseizoen. Houd onze website goed in de gaten voor de laatste aanbiedingen zodat je nooit te veel betaalt!

Kerstvakantie

Het populairste seizoen in Disneyland Paris is de kerst. De Disney Parken en Hotels zijn mooi versierd, overal lampjes, kerstbomen en gezellige kerstmuziek. Er is zelfs sneeuw in Main Street U.S.A.! Het kerstseizoen start al vanaf begin november en ook dan kom je al helemaal in de stemming.

Doordat dit een populair seizoen is, is het heel druk tijdens de kerstvakantie. Zeker in de week tussen kerst en oud en nieuw is Disneyland Paris zo vol dat je nauwelijks normaal door de Parken kunt lopen. De wachttijden zijn lang en de Fastpassen zijn vaak aan het begin van de dag al op. Je kunt tegenwoordig een Fastpass kopen voor bepaalde attracties of om onbeperkt gebruik te maken van de Fastpass rij. Hiermee zorg je dat je geen attractie hoeft te missen maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. 

Beste schoolvakantie om naar Disneyland Paris te gaan

De rustigste schoolvakanties om te gaan zijn de voorjaars- en meivakantie. Ook tijdens de herfstvakantie kan het rustig zijn, als jullie tenminste de eerste week vrij zijn. De tweede week is vaak een stuk drukker i.v.m. de Haloweenviering.

Wil je de drukte vermijden? Ga dan niet tijdens de kerstvakantie, zeker niet in de week tussen kerst en oud en nieuw. Het is dan zo ontzettend druk in de Parken dat je vrijwel altijd tijd te kort komt om alles te zien. Wel is het kerstseizoen ontzettend leuk. De lichtjes, muziek en gewoon de sfeer. Het is zo gezellig dan in de Disney Parken dat je dit eigenlijk niet mag missen.

Een alternatief is om tussen begin november en half december in een weekend naar Disneyland Paris te gaan of om een snipperdag te nemen en tijdens deze periode doordeweeks te gaan.