Thuis je haar kleuren met kappersverf

Of je nou even niet naar de kapper kunt, of het liever zelf wilt doen, je kunt thuis je haar heel eenvoudig zelf kleuren met kappersverf.

Mij is altijd verteld door de kapper dat je haar verven met verf van de drogisterij slecht is. Nou dacht ik altijd, het zal wel, ze willen gewoon dat ik daar mijn haar kom kleuren. Maar sinds ik kappersproducten gebruik ziet mijn haar er stukken mooier uit.

De reden waarom drogistverf slecht is heb ik ook eens nagevraagd. Het blijkt dat ze deze geschikt maken voor alle types haar. Dus als je al heel dun of beschadigd haar hebt dan kan je hiermee behoorlijke schade aanrichten.

Dat willen we natuurlijk niet. En als ik eerlijk ben, zo duur is de kappersverf niet. Je moet alleen weten wat je nodig hebt!

Wat heb je nodig voor thuis je haar kleuren met kappersverf?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het is het makkelijkst om de verf die je normaal gesproken gebruikt bij je kapper te kopen. Bijvoorbeeld om even snel je uitgroei bij te werken. Daarbij heb je dan ook meteen de juiste kleur in huis.

Ben je al een tijdje niet bij de kapper geweest of wil je een andere kleur, dan kan je er het beste een kleurenkaart bij pakken van het merk verf dat je wilt proberen. Deze vind je door te googlen of bij winkels die online haarverf verkopen.

Welke verf heb ik nodig?

Eigenlijk alle kappersmerken zijn prima. Zelf heb ik Kis, Schwarzkopf en L´Oreal geprobeerd. Ook Indola is een bekend kappersmerk dat in veel salons wordt gebruikt en werkt prima.

Bij de verf heb je altijd ontwikkelvloeistof nodig, ook wel waterstofperoxide genoemd. Voor gewone verf gebruik je de 6% of 20 vol. Wil je je haar alleen tonen (kleurspoeling)? Gebruik dan het laagste percentage – meestal 1,9% – wat je kunt vinden.

Let bij het kiezen van de verf op de eigenschappen. Is deze bijvoorbeeld grijsdekkend, geeft het een metallickleur of is de verf extra verzorgend. Kies gewoon waar jij je goed bij voelt en wat je nodig hebt.

Hoe bepaal ik de kleur?

Misschien heb je weleens gehoord van het level van je haarkleur. Deze wordt aangeduid in getallen van 1 tot 10, waarbij 1 zwart is en 10 bijna wit.

Aan de hand van het kaartje hierboven kan je je haarkleur bepalen. Op basis hiervan kan je de kleur voor de haarverf kiezen. Donkerder verven kan altijd, wil je lichter dan zal je daarvoor blondeer nodig hebben.

Om je haar lichter te maken kan je makkelijk zelf highlights zetten. Het gaat mij altijd makkelijk af. Daarbij beschadig je maar een deel van je haar.

Daarna kan je er een lichte kleur overheen doen. Dit geeft vaak een mooier resultaat dan het lichter verven, dit resulteert vrijwel altijd in een oranje of rode gloed.

Hoe weet ik hoeveel ik nodig heb?

Heb je lang haar zoals ik? Dan zou ik voor de zekerheid 2 tubes bestellen. Haar tot op je schouder of korter? Dan is 1 tube wel genoeg.

De fles met waterstofperoxide kan je in allerlei formaten kopen, ze hebben ook kleine flesjes als je het een keer wilt proberen. Of haal een flesje bij de kapper.

Sowieso wil ik je aanraden om – wanneer het mag – weer zoveel mogelijk naar de kapper te gaan als je dat voor de sluiting ook al deed. Zij hebben het al zwaar genoeg.

Hoe moet ik de kleur mengen?

Om de verf te mengen met de peroxide kan je het beste een keukenweegschaal gebruiken. De mengverhouding staat op de verpakking, bijvoorbeeld 1:2. Dat betekent dat je 1 hoeveelheid verf en 2 hoeveelheid peroxide moet mengen. Klinkt een beetje gek maar ik hoop dat je het begrijpt.

Dus bijvoorbeeld 25 gram haarverf en 50 gram peroxide. Wijst zich vanzelf. Hierna meng je de verf door elkaar met een kwast.

Vergeet bij de verf dus ook geen bakje en kwast te bestellen, die heb je wel nodig om je haar te verven evenals een setje handschoenen.

Wat als het mislukt is?

Als je je haar donkerder hebt geverfd dan kan de kleur in het begin wat heftiger lijken. Dit is na een paar wasbeurten een stuk minder.

Vind je het echt niks dan zou je Head & Shoulders kunnen proberen of een ontkleuringsmiddel. Let op dat beiden je haar niet veel goeds doen dus gebruik ze alleen in uiterste nood.

Heb je je haar lichter geverfd en is het oranje? Probeer dan de kleur te neutraliseren met een askleur, meestal een 7A of 6A helpt je haar van die oranje kleur af.

Is je haar groen geworden na het verven? Doe er dan een dikke klodder ketchup in en laat dat intrekken. Het stinkt, maar werkt wel. Niet vergeten uit te spoelen!

Vergeet na het verven ook je haar niet goed te verzorgen. Het blijft hoe dan ook een chemisch proces. Zelf gebruik ik daarvoor de producten van Kerastase, niet goedkoop maar oh wat zijn die producten fijn!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven