Home Blog Preston Palace – doen of niet?

Preston Palace – doen of niet?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een indoorkermis? Elke keer als ik die reclames zie bedenk ik mij dat ik een keertje moet uitzoeken wat het nou precies is. Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ben jij ook benieuwd wat dat Preston Palace precies is en of het de moeite waard is? Lees dan zeker verder!

Preston Palace, wat is het?

Plat gezegd is Preston Palace een all inclusive hotel in Nederland. In Almelo om precies te zijn. Je boekt een kamer en mag dan zoveel eten en drinken als je wilt. Ook alcoholische dranken.

Nou is mijn eerste gedachte, als dat maar goed gaat…Of het daadwerkelijk een dronken mensen-paleis is lees je verderop.

Behalve de hotelkamer en het eten en drinken, is ook het entertainment inclusief. Dit bestaat uit een spa, indoorzwemparadijs, indoorkermis, bowlingbaan, midgetgolf, diverse barretjes, een bioscoop en live-entertainment volgens de kalender.

Je gaat hier dus niet echt voor je rust naartoe. Het is de perfecte bestemming als je tijdens je vakantie of weekendje weg continu vermaak wilt hebben.

Indoorkermis

Op de overdekte kermis zijn er 9 attracties waar je gratis toegang tot hebt. Dit zijn onder andere klassiekers zoals botsauto’s, theekopjes, een launch-attractie en een octopus.

Voor kinderen is dit natuurlijk geweldig. Ze kunnen zo vaak als ze willen in de kermisattractie naar keuze. En, omdat het niet groot is kunnen ze er niet verdwalen. Je kunt ze dus prima zelf hun gang laten gaan.

Of jezelf ook weer helemaal kind laten zijn en ook zo vaak als je wilt in de attracties gaan. Er zijn ook wat kermisspelletjes zoals de schiettent. Dat is zeker leuk voor volwassenen.

Entertainment voor volwassenen

Voor de volwassenen bestaat het entertainment uit gezelligheid. Er is een barstraat en er wordt regelmatig voor livemuziek gezorgd.

In de barstraat vind je een:

  • Karaokebar
  • Skihut
  • Pianobar
  • Engelse pub
  • Scheepsbar
  • Bruin café

Voor elk wat wils. Maar als ik zou mogen kiezen dan ga ik voor de skihut bar. Zeker met de temperaturen buiten.

Op de entertainmentkalender staan best bekende namen. Dat had ik eigenlijk niet verwacht, denk aan Snollebollekes, Jan Smit, Jannes en Tino Martin. Ook wordt het QMusic Foute Kerstbal daar gegeven. Qua entertainment moet ik ze zeker een punt geven. Dat hebben ze best goed gedaan.

Maar als ik verder kijk moet je daar dus extra tickets voor bestellen. Dat is dan wel weer jammer. En niet heel erg all-in eigenlijk. Koop je tickets voor deze optredens dan mag je wel weer gebruik maken van de barstraat en zitten al je drankjes erbij in.

Wellness

Bij het zwembad zit een wellness met een zwembad, sauna’s en stoombad. Hier kan je all-in van genieten of je boekt een behandeling, zoals een massage. De prijzen hiervoor beginnen bij €34 per persoon.

De Preston Palace kamers

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen hier ook echt één of meerdere nachten blijven slapen. Dan kan je kiezen uit een aantal soorten kamers:

  • Classic kamer met of zonder balkon
  • Royal kamer met of zonder balkon
  • Suites

De kamers zijn voor maximaal 6 personen, in de suites kunnen er 4.

Op de kamer heb je een badkamer met douche en toilet, airco, wifi en een tv. Het is de bedoeling dat je natuurlijk zo veel mogelijk buiten de deur bent. Dus op je kamer is eigenlijk niet zoveel te doen.

Prijzen

De prijzen voor 2-personen beginnen bij €180 op doordeweekse dagen en €300 in het weekend. Bij deze prijs zit dan al het eten en drinken, plus het entertainment inbegrepen. Het enige wat er niet bij zit is de lunch als je maar 1 nachtje blijft. Daarnaast kan je ook een maaltijd in een a la carte restaurant bijboeken. Dit kost tussen de €8,50 en €15 per persoon.

En nu het leukste…

…de reviews. Hiervoor pak ik Tripadvisor er even bij.

De reviews voor Preston Palace zijn serieus echt hartstikke goed. Handen omhoog als je dat niet had verwacht. Ik heel eerlijk ook niet. Het ziet er toch uit als een “goedkope” bestemming maar in vrijwel elke review is men lovend. Moet zeggen dat ik nu ook best zin krijg om er een keertje te kijken.

Eigenlijk op niks hebben mensen iets aan te merken. Eten is prima, activiteiten zijn leuk en de kamers schoon en goed bijgehouden.

Ook de all-inclusive formule geeft geen verrassingen. Daar is iedereen ook dik tevreden over. Nou denk ik wel dat het concept je moet liggen. Maar als het je leuk lijkt zou ik er zeker voor gaan. De reviews zijn hartstikke goed en als ik het zo lees zul je het zeker hartstikke naar je zin hebben.

Wie van jullie is er weleens geweest? Deel je mening onder het artikel.

Benieuwd naar Preston Palace? Meer informatie vind je op hun website.

Foto: Preston Palace