Home Blog Pretparken in de omgeving van Orlando!

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk een van de meest bekende, maar er zijn nog veel meer attractieparken waar je uit kunt kiezen. Wellicht minder magisch maar met veel meer thrillrides of dieren. Of juist gericht op hele jonge bezoekers. Daarnaast zijn er ook diverse waterparken. Kortom genoeg pretparken in de omgeving van Orlando om je zeker twee weken te kunnen vermaken.

Walt Disney World

Het grootste en meest bekende pretpark in de buurt van Orlando is Walt Disney World. Dit resort is echt immens groot. Je loopt niet even van pretpark naar pretpark, maar bent gebonden aan de bus, monorail, gondel of boot. Er zijn in totaal 4 Disney Pretparken en 2 Waterparken. Daarnaast is er ook nog een groot winkel-, eet en uitgaansgedeelte: Disney Springs. Alleen al op het Disney World resort kan je je zeker al een week vermaken. Ook vanwege de enorme drukte, want het is er vrijwel nooit meer rustig.

Universal Orlando

Dit is de directe concurrent van Walt Disney World. Universal Orlando bestaat uit twee attractieparken en richt zich meer op oudere kinderen en volwassenen. Er zijn meer extreme thrillrides dan in Walt Disney World en je vindt hier ook twee Harry Potter gedeeltes boordevol attracties, shows, winkels en restaurants. Als je altijd al een keer deel wilde uitmaken van deze films dan moet je zeker naar Universal Orlando! Naast de twee attractieparken is er ook nog een groot waterpark met veel glijbanen en zwembaden.

Legoland

Legoland is een pretpark dat meer geschikt is voor jonge kinderen. Er zijn een aantal attracties, waaronder een kleine achtbaan en diverse mogelijkheden om op de foto te gaan met jouw favoriete figuren uit de Lego films. Daarnaast hebben ze diverse bekende gebouwen nagemaakt van Lego. Dat is zeker ook een bezoekje waard. Ben je in het verleden weleens naar Orlando geweest dan ken je het misschien als Cypress Gardens. Dit Park sloot in 2009 de deuren voor de bouw van Legoland.

Busch Gardens Tampa Bay

Eigenlijk ligt dit attractiepark niet in de de buurt van Orlando, maar op ongeveer een uurtje rijden vanaf Walt Disney World. Toch is deze zeker ook het noemen – en bezoeken – waard. Al was het alleen maar vanwege de thrillrides. Want wat hebben ze hier ontzettend veel achtbanen! En stuk voor stuk even leuk! Om de attracties hebben ze ook meerdere verblijven gebouwd voor wilde dieren. Dus ook als achtbanen niet je ding zijn kan je je hier prima vermaken.

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando bestaat uit 3 verschillende pretparken. Het eerst Park is het SeaWorld Park waar je de bekende Orka show kunt bekijken, maar ook in een aantal sensationele achtbanen kunt gaan. Zeker Mako en Kraken mag je niet missen! Sindskort hebben ze een nieuw Sesamstraat gedeelte toegevoegd aan het Park met allerlei attracties, een speeltuin, nieuwe parade en allerlei leuke manieren voor kinderen om op ontdekkingstocht te gaan. Naast het hoofdpark heeft SeaWorld ook een waterpark en Discovery Cove. Dit is een waterpark waar je met dolfijnen kunt zwemmen, kunt snorkelen en de hele dag onbeperkt kunt eten en drinken.

Gatorland

Denk je aan Florida, dan denk je aan alligators en krokodillen. Gatorland is een park dat geheel in het teken staat van deze twee dieren. Je kunt ze bekijken van klein naar groot. Er zijn shows en je kunt met een zipline over een verblijf heen scheren. Kortom, geen attractiepark maar wel een leuke manier om de dag te besteden.

Fun Spot

Fun Spot is eigenlijk geen attractiepark maar meer een grote, permanente kermis. Het attractieaanbod kan je hier ook het beste mee vergelijken. Thematisering is er nauwelijks, maar je kunt hier wel voor een relatief laag bedrag – vaste prijs – onbeperkt in de attracties.

Holyland Experience

De Holyland Experience is een themapark met een Christelijk thema. Er zijn met name shows waarin verhalen uit de bijbel worden naverteld. En ze hebben bepaalde gedeeltes nagebouwd.

WonderWorks

WonderWorks kan je niet missen. Het is namelijk een heel bijzonder gebouw! Eenmaal binnen is het vooral een leerzame attracties. Je leert meer over de diverse natuurkrachten – als bijvoorbeeld de orkanen die Orlando af en toe treffen. Er is een expositie over ruimtereizen en kinderen kunnen zelf een ruimtepak aantrekken. Daarnaast leer je meer over zien en horen en over de verbeelding. Perfect voor een leerzaam dagje uit.

Crayola Experience

De laatste attractie vind je in de Florida Mall. De Crayola Experience draait om krijtjes! In alle kleuren van de regenboog. Kinderen kunnen hun eigen krijtje maken, kleuren en spelen. Voor jonge kinderen echt een aanrader en voor $104 kunnen 4 personen onbeperkt naar deze attractie.