Home Blog Bollenvelden bezoeken en foto’s maken

Bollenvelden bezoeken en foto’s maken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Elk voorjaar staan de Bollenvelden in bloei. Van eind maart t/m half mei kun je in de strook tussen Leiden en Haarlem langs de meest kleurrijke velden wandelen, rijden of fietsen.

Prachtig natuurlijk om op de foto te zetten of de geuren en kleuren te bewonderen.

Afgelopen weekend gingen wij langs de Bollenvelden. We namen daarvoor de ANWB-route die ons via Katwijk en Noordwijk weer terug bracht naar Hillegom, Lisse en uiteindelijk Sassenheim. Plaatsen waar we eerder al eens waren geweest, alleen nooit toen de Bollenvelden in bloei stonden.

Waar vind je de Bollenvelden?

Hollandser kan bijna niet!

Je vindt de Bollenvelden vrijwel langs de gehele route die ik hierboven beschreef. Veel bloemenpracht vind je in de plaatsen De Zilk, Hillegom en Lisse.

De makkelijkste manier om ze te vinden is door te rijden naar de Keukenhof en vanuit daar langs de velden je route te vervolgen. Trouwens, ook op de Keukenhof staan de velden met bloemen in bloei. Hier kun je ook de mooiste foto’s maken zonder te zoeken.

Wil je ze liever “in het wild” bekijken dan moet je dus zeker naar bovenstaande plaatsen. Wil je legaal een foto nemen in de bollenvelden? Ga dan naar de Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout.

Mag je de Bollenvelden betreden?

Als je de kleurrijke bollenvelden ziet wil je natuurlijk, maar 1 ding: een foto maken tussen de bloemen.

En nu wordt het toch wat lastiger, want niet alle kwekers vinden dat leuk. We zagen ook genoeg voorbeelden van auto’s die willekeurig een terrein op reden om, maar bij de bloemen te komen. Plus de bloemen werden vertrapt om, maar die perfecte foto te maken.

Zonde he? En niet zo slim, want daardoor gaan de kwekers de velden alleen maar afschermen met een hek en kom je er helemaal niet bij.

Sommige velden mag je betreden al staan er wel borden bij dat je voorzichtig bent.

Beste plek om foto’s te nemen van de Bollenvelden

Na een tijdje rondrijden vonden wij een veld waar je op mocht om tussen de bloemen foto’s te nemen. Je vindt dit veld aan de Hyacintlaan in Hillegom, net voorbij de Shell.

Je kunt hier tussen de kleurrijke tulpen en narcissen lopen en zoveel foto’s nemen als je wilt. Als je de boel, maar netjes achterlaat en niet de bloemen beschadigd.

Zeker toeristen halen alles uit de kast om de perfecte foto te maken. Baby’s werden tussen/op de bloemen geplaatst… Het observeren van deze mensen is eigenlijk al een attractie op zich.

Mag je de bloemen plukken op de bollenvelden?

Nee, je mag de tulpen of andere bloemen niet plukken. Je komt langs de weg genoeg kraampjes tegen waar je deze bloemen kunt kopen. En die zijn helemaal niet duur.

Hoewel er geen toezicht is op de bloemenvelden is het not done om de bloemen te plukken. Eigenlijk is het gewoon diefstal. Je bevindt je namelijk op iemands privéterrein en je zou toch ook geen bloemen uit een tuin plukken?

Niet doen dus, alleen naar kijken en mooie foto’s nemen.